Najlepšiu karosériu má trieda S

Nová trieda S získala najprestížnejšie ocenenie na svete udeľované za výrobu karosérií: na každoročnej konferencii EuroCarBody v nemeckom Bad Nauheime koncom októbra získala prvé miesto.

Porota ocenila okrem iných vysokoinovatívnu hybridnú konštrukciu karosérie triedy S vyrobenú z rôznych materiálov ako hliník odlievaný pod tlakom a vysokopevnostné ocele. V tejto súvislosti vyznamenali aj efektívnu realizáciu zodpovedajúcich potrebných technológií spájania, ako napríklad zváranie hliníka v ochrannej atmosfére a vôbec prvé použitie robota Robscan na zváranie hliníka vo veľkosériovej výrobe.

Predstavené boli okrem iného aj modely BMW i3, elektromobil s karosériou z CFK (plast vystužený uhlíkovými vláknami) (2. miesto), Lexus IS (3. miesto), Range Rover s celohliníkovou karosériou (4.miesto) a Infinity Q50 (5. miesto) s inováciami v súvislosti s materiálom a technológiou spájania ako aj vysokou efektívnosťou výroby.

Konferencia Global Car Body Benchmarking Conference sa konala už po pätnásty krát. Zúčastnilo sa jej 540 expertov na karosérie z 26 krajín.

Zdroj: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz S-Klasse (W 222) 2013, Grafik

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.