Crash Test BMW i3

Prinášame vám výsledky najnovších crash testov od EURO NCAP. Začneme pekne podľa abecedy, konkrétne modelom BMW i3, ktorý mierne v testoch zaváhal a preto získal len 4 hviezdičky a to sa už v BMW posledných pár rokov nevidelo.

Ochrana dospelých

Priestor pre posádku ostal pri čelnom náraze stabilný a hodnoty namerané figurínou ukazujú na dobrú ochranu kolien a stehenných kostí u oboch vpredu sediacich pasažierov. V bočnom náraze do bariéry dostalo auto plný počet bodov s dobrou ochranou všetkých častí tela. Pri náraze do stĺpa figurína zaznamenala vyššie riziko poranenia v oblasti hrudníka, tak ako aj opierky hlavy, ktoré poskytujuú len priemernú ochranu proti poraneniu krčnej chrbtice.

BMW-i3-EuroNCAP-42-750x500

Ochrana detí

Automobil získal plný počet bodov v čelnom náraze za ochranu 1,5 a 3-ročného dieťaťa sediacich na zadných sedadlách. V bočnom náraze odviedli bočnice autosedačiek svoju prácu a zadržali malých pasažierov na svojom mieste bez kontaktu s nejakou časťou v interiéri. Deaktivácia spolujazdcovho airbagu sa dá doobjednať, v základnej výbave absentuje, takže bez tejto funkcie musíte dieťa umiestniť len v smere jazdy.

Ochrana chodcov

Nárazník získal maximálny možný počet bodov za ochranu nôh chodca, to však neplatí pre prednú hranu kapoty, ktorá nezískala ani jeden bod. Taktiež zle dopadli miesta v oblasti stĺpikov a pozdĺž čelného skla.

BMW-i3-EuroNCAP-22-750x500

Bezpečnostníasistenti

BMW i3-ka má v štandarde elektronický stabilizačný systém, ktorý spĺňa všetky nároky EURO NCAP. Pripomienkovače bezpečnostných pásov sú iba na predných sedadlách, pre zadné sedadlá sa dá táto funkcia doobjednať. Automobil disponuje aj systémom obmedzovača zvolenej rýchlosti avšak komisia tento systém nehodnotí. Celkové výsledky nájdete v odkaze nižšie:

http://www.euroncap.com/results/bmw/i3/533.aspx

 

Autor: Stanislav Frivaldský, Zdroj: www.euroncap.com

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.