Asymetrické piesty, časť I.

JE Pistons prináša výhody asymetrických tvarov piestov do motorov Chevrolet LS (čo je V motor pre Camaro). To čo bolo v minulosti tajomstvom súťažných špeciálov sa dnes už pomaly dostáva do bežných ulíc (škoda že len v USA).

Čo je také špeciálne na asymetrickom pieste?

Napríklad to, že má jednu stranu dlhšiu. To mu výrazne zlepšuje dynamiku a tak aj motoru. Dlhšou stranou sú piesty umiestnené von z motora, tým myslím od osi písmena V. Zvyšuje sa tak styčná plocha medzi piestom a valcom a aj stabilita piesta.
Najväčší tlak na plochu vzniká na bok piesta, 90° voči piestnemu čapu. U LS motora vzniká najväčší tlak na výfukovej strane motora.

JE_Set1_LS_4
Kratšia a širšia strana steny piesta.
JE_Set1_LS_5
Dlhšia strana steny piesta.

Pochopenie tlaku

O tlaku a silách ktoré pôsobia na piest vedia konštruktéri už od vývinu spaľovacieho motora. Vedeli, že bez stien piesta by piest vo valci fungoval ako párok v rožku. Vzhľadom na náklady výroby a výrobný proces majú sériové piesty celistvú okrúhlu bočnú stenu, bez prerušenia. Piest (nielen) od JE používa kovaný bočný povrch, ktorý dokáže lepšie rozložiť hlavné a vedľajšie napätia od tlaku. Využíva aj oveľa kratší a pevnejší piestny čap.
Za tie roky sa prišlo na to, že je zbytočne veľká hmotnosť na jednej strane piesta. Preto sa kruhový obal rozdelil, spravili sa v ňom výseky a podobné veci. Znížilo sa tak ale aj zbytočné trenie. To sú hlavní nepriatelia (dobre, niekedy priatelia) v takýchto dynamických zariadeniach, akým je motor.
Trenie a hmotnosť nie je ale celý zoznam  “problémov”. Je tu ešte kontaktný tlak, tepelné namáhanie, mechanické namáhanie, životnosť piesta, umiestnenie piestnych krúžkov, tvar spaľovacej plochy piesta, atď.

Stieracie a tesniace piestne krúžky musia dosahovať čo najnižšie trenie, pretože väčšina krúžkov nemá presný tvar kruhu. Je to spôsobené aj oválnym tvarom piesta. Oválny tvar vytvára hlavné styčné plochy medzi piestom a valcom motora. Špičky oválov, teda styčné plochy piestov a valcov zachytávajú najväčší tlak a prenášajú ho do oblasti, v ktorej ho dokáže piest vydržať bez poškodenia. Steny piesta nemajú tiež presný tvar. Smerom ku vybratiu piestnych krúžkov sa priemer stien zužuje. Takto odklonená stena od valca zase zabezpečuje lepšiu kontaktnú plochu.

JE_Set1_LS_1_Combo

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: Enginelabs.com; Foto: Enginelabs.com, JE Pistons

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.