AMA SX 2014

Zmena pravidiel supercrossu pre rok 2014 povoľuje 22 jazdcov, nové tváre v triede 450, zmena motocyklov známych tvárí.

Blíži sa koniec roka 2013, čo je pre fanúšikov motokrosu znak iba jedného: prichádza nová sezóna supercross v USA. Začína už 4.1. v Anahaim a celá táto disciplína sa v preslávila aj vďaka “našim” jazdcom ako je Ken Roczen a Marvin Musquin. Práve Ken Roczen presedláva z triedy 250 do triedy 450, medzi veľkých a tvrdých chlapcov. Jeho úhlavný nepriateľ Eli Tomac ho v tom ale nenecháva samého a taktiež presedláva na zbesilejší stroj 450.
Keď už sme pri strojoch, väčšina fanúšikov vie, na čom pretekajú ich obľúbenci, ale aj konkurenti. Davi Milsaps však musel prejsť ku rakúskej KTM a aj Chad Reed prešiel späť ku Kawasaki.
Spomínaná zmena pravidiel mení počet kôl HeatRace (akýsi kvalifikačný pretek) na 6. Z dvoch HeatRace postúpia 4 jazdci. Potom nasledujú dva preteky – semifinále, z ktorých postúpia 5 a 5 jazdci. Potom nasleduje LCQ (posledná kvalifikačná šanca) z ktorého postúpi posledná štvorica jazdcov. To znamená, že v hlavnom preteku bude o dvoch jazdcov viac ako minulý rok, teda 22. Takýto systém zvýši šancu na úspech a pre menej známych jazdcov a možno bez silných sponzorov, ale budú mať šancu ukázať svoje schopnosti medzi najlepšími.

 

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.