Audi RS4 Avant Nogaro

Audi RS4 Avant nogaro je dnes výsledkom 20 ročného vývoja Audi RS, ktorý započal model Avant RS2. A výsledok v číslach? 450 koní, osem valcov, 7 stupňov v prevodovke, dvojspojka.

Výročná Audi RS4 je pokrytá nogaromodrou perleťou. Presne takou, akou bolo pokryté pred 20 rokmi prvé Audi RS, konkrétne RS2. Rám a predná mriežka s jedným nosníkom, ako aj lišty okien sú v ligotavej čiernej farbe. Matnú čiernu nájdete zase na zadných oválnych tlmičoch výfukových splodín, na stĺpikoch a na strešných lištách.

Vysokootáčková V8 = 331kW (450ks)

Atmosférický motor V8 4.2 FSI (4.163cm3) od Audi dodáva tejto modrej loďke 331kW a robí z nej tak modrý šíp. Daný maximálny výkon podáva až pri 8.250ot/min, s krútiacim moment 430Nm sa uspokojíte však už od 4.000ot/min a táto spokojnosť bude pretrvávať až do 6.000ot/min.
Vidlicový osemvalec pretočí ručičku na tachografe na 100km/h za 4,7s a dokáže ďalej zrýchľovať na 280km/h. Daň za vtláčané oči do očných jamiek sa platí v podobe 10,7l benzínu na 100km asfaltu.Audi RS 4 Avant Nogaro

Motor by však nefungoval bez prevodovky. Tu je priskrutkovaná o šasi eReSi nová 7-stupňová automatická prevodovka S tronic s dvojitou spojkou. Jej siedmi stupeň je predĺžený pre potreby tak výkonného motora. Vodič pritom môže využiť možnosť sekvenčného radenia pádlami, alebo radiacou pákou.

Samouzamykací stredový diferenciál rozdeľuje účinok pohonu 4×4 quattro v pomere 40:60 medzi prednou a zadnou nápravou. V prípade potreby dokáže systém presunúť 70% krútiaceho momentu na prednú nápravu, alebo na zadnú nápravu 85% na zadnú nápravu. V prípade potreby zákazníka, dokáže Audi dodať aj športový diferenciál, ktorý aktívne prerozdeľuje krútiaci moment aj medzi zadnými kolesami.

Ako vidno na videu, možno si priobjednať aj DRC systém, ktorý zamedzuje nakláňaniu sa predka auta.

V sériovej výbave je nainštalovaný aj systém jazdnej dynamiky Audi. Ten je v podobe troch módov ako komfort, auto a dynamický. Mení správanie sa elektrického servoriadenia, prevodovky S tronic, plynového pedála.Audi RS 4 Avant Nogaro

Modrý šíp je brzdený kotúčmi s vlnovým dizajnom pre dobré chladenie. V prípade vašej potreby je možné si priplatiť aj za kotúče z uhlíkových vlákien, kombinovaných s keramikou.

Čierna, modrá, všade od vnútra

Čierny interiér ponúka športové sedačky typické pre eReSy s prívlastkom S. Prístrojová doska a jej prístroje sú potiahnuté čiernou kožou, prešívanou modrou niťou. Stredová konzola a obloženie dvier je buď nogaromodrá, alebo čierna. V podstate máte na výber z týchto dvoch farieb aj pri hlavových opierkach a aj pri koberčekoch atď.Audi RS 4 Avant Nogaro

Kameň úrazu

Cena? Cena tohto moderného dnešného RS4 nie je o nič iná ako staršieho, prvého RS2. Je to 87.300€ (v základe a v Nemecku) a na ohmatanie bude v predajniach Audi už na jar.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj + foto: Audi

Audi RS 4 Avant Nogaro Audi RS 4 Avant Nogaro Audi RS 4 Avant Nogaro Audi RS 4 Avant Nogaro selection

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.