Pneumatiky na ľad a sneh. Nie vždy to isté vo WRC

To že sa v svetovej rally WRC používajú špeciálny diely a technika je mnohokrát nejasné preto, že to nevidíme v detaile. V dnešnom článku si povieme niečo o zimných pneumatikách, ktoré držia auto na dráhe a bez ktorých by jazdci nemohli odjazdiť časy lámuce rekordy.

História ukazuje, že snehové pneumatiky v rally prišli s prvou zimnou súťažou v severských krajinách Nórsko a Švédsko. Vtedajšie pravidla nedovoľovali však pneumatiky vhodné na tento povrch tratí, teda sneh a miestami ľad.
Rokom 1986 sa to zmenilo, pretože reorganizácia zabezpečila príchod novým pneumatikám s hrotmi. Michelin použil v tej dobe až 600 hrotov v tvare pyramíd.
V 2009 sa zase značka Pirelli predviedla (na príkaz noriem) s pneumatikou s 384 hrotmi. Hroty boli dlhé 7mm. Ďalšou zmenou v pravidlách bola konštrukčná možnosť zmeniť disky zimných pneumatík zo 16 palcov na 15 palcov a tak používať  15 palcové disky aj v iných typoch rally. 16 palcové disky boli predtým výsadou iba zimných pretekov.
Veľkosť pneumatík  bola jednotná 205/65×15 (výška/hrúbka čo je percento z výšky x vnútorný priemer). Materiál bol síce guma, avšak iná aká je používaná pri plusových hodnotách na teplomery. Táto guma je vhodná iba do mrazivých podmienok, čo sú teploty pod 0°C. Jej názov? Pirelli Scottozero Ice. Tu už narážame na rozdelenie.
crash471085

Nie je zima, ako zima.  A preto sa v rally používajú ešte jedny pneumatiky a síce určené na sneh. Trate pokryté snehom s minimálnym množstvom úsekov s ladom. Dezén je totožný s tým z pneumatík na štrk. No opäť sú užšie, ako aj pneumatiky na ľad.
wrc-tires-explained-18984_6

Dnes sa počet hrotov na pneumatikách na lad nezmenil, je to stále číslo 384, no pravidlá zmenili dĺžku týchto hrotov na 6,5mm. Aj keď sú hroty z vysokopevných materiálov a ešte tepelne spracované kalením (zvýšenie tvrdosti kovu), ich použitie v snehu nemá zmysel, pretože sa nedokážu “zahryznúť” do podkladu. Pri použití na zamrznutej hline a štrku sa zase hroty lámu.

Je určite ťažké zvoliť správne obutie na auto, keď už ráno nikto nevie aké podmienky budú na poludnie. Po prejdení pár autami ideálnou stopou sa ľadový koberec odokryje a nasledujúci jazdci už jazdia po zamrznutej hline. Vtedy musia tímy čerpať zo svojich skúseností a dúfať v to najlepšie.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: pravidlá FIA, CITROËN
Michelin-X-Ice-North-2-WRC-384 Spike   Rally Sweden, Karlstad 11-14 02 10

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.