SuperCross – pohľad do sna

Americký supercross. Disciplína, ktorá sa vďaka médiám stáva čoraz populárnejšou aj v našich končinách. Uzatvorená hlinená trať so skokmi, toboganmi a plochými zákrutami, po ktorých sa snažia navzájom sa predbiehať najtvrdší chlapci tejto planéty.

AMA SX, teda supercross je motoristický šport, ktorého hlavnou črtou je jazdenie po umelo vytvorených terénnych prekážkach. Náplňou tohto športu je súťaženie jednotlivca na špeciálne upravených terénnych (supercrossových) motocykloch. Do tohto kolotoča vzájomného sa predbiehania najlepších jazdcov sa dostanú iba najlepší z najlepších. Nasledujúce dokumentárne videá sú práve o zákulisí tohto športu a hlavne o mladíkoch vstupujúcich do zdrvujúcich niekoľkých kôl a súťaží za jeden večer, sedemnásťkrát od začiatku každého nového roka. Mnoho cestovania po súťažiach, mnoho pádov, fyzických a psychických zranení, ale aj čoraz väčšie váženie si rodiny, mechanikov, vedúcich a svojich trénerov zmení na konci celého šialenstva týchto mladíkov na dospelých mužov bez ohľadu na ich fyzický vek.

Práve videá ukazujú aké ťažké to jazdci majú a že to nie je iba o tom, že sa niekto zúčastnil AMA SX, v reáli to funguje takto: “keď nevyhráš, nie si nič”.  Vyjadrenia niektorých jazdcov, ich rodinných príslušníkov, ale aj ich trénerov by vám malo priblížiť celú problematiku a určite zväčšiť rešpekt pred každým jedným.

Videá s titulkami: mxkings.com

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.