AMA SX Toronto 12 – video

Cesta pokračuje a prekračuje už dvanáste kolo z devätnástich. Supercross bude zachviľu zažívať šialené posledné boje o body do celkového hodnotenia. Ale pretože sa jazdci nevzdávali ani v doterajších kolách, vždy bolo na čo pozerať. Tento krát sa pozrieme na dianie v Toronte.

450 Finále

Boj začal, keď Roczen preletel ako prvý štartovnou čiarou. Za ním umiestnený Barcia si ale povedal: “tak toto nie, predo mnou nebude jazdec zo zahraničia!” A tak Kena predbehol v zákrute miernym blokovaním. Na tretiu priečku sa prepracoval Dungey, no dav sa začal dvíhať na špičky po tom, čo James Stewart predvádzal o stupeň vyššiu jazdu na tejto dočasne vybudovanej trati. Nikto nechápal ako to James urobil, no prepracoval sa až na prvú priečku a to bez zbytočných agresívnych ťahov. Iba úžasná pretekárska jazda.
Villopotovi sa do rána veľmi nedarilo a skončil šiesty, no naďalej sa udržuje neohrozene na vrchole celkové hodnotenia triedy 450.
A čo Kenn? Ten bol obehnutý Barciom, Stewartom, svojím tímovým kolegom Dungeyom a aby málo nebolo, ešte aj Justinom Braytonom. Ak dobre počítame, po skvelo nakopnutom štarte sa nakoniec umiestnil až na piatej priečke čo mu nepomohlo v celkovom hodnotení.

https://www.youtube.com/watch?v=8K4zuLBu4cw&hd=1

Výsledky SX Toronto 12 – trieda 450

1. James Stewart
2. Justin Barcia
3. Ryan Dungey
4. Justin Brayton
5. Ken Roczen
6. Ryan Villopoto
7. Weston Peick
8. Dean Wilson
9. Josh Hill
10. Matt Goerke

Foto 450

250 východ Finále

Justin Bogle sa rozhodol v tomto kole prebrať plnú nadvládu nad jeho protivníkmi. Od momentu kedy padla štartovacia rampa až do posledného preskoku cieľovým skokom. Je to jeho prvé víťazstvo v tomto roku a určite zaslúžené. Na druhom mieste skončil ostrieľaný jazdec Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki Martin Davalos a vytvoril si tak nakoniec štvorbodový náskok celkovo pred jeho tímovým kolegom Adamom. Pýtate sa čo je vlastne s Adamom a prečo sa neobjavil vo finálovej jazde?
Adam Cianciarulo padol v tréningových kolách na ľavé plece a vykĺbil si rameno. Po praktickej jazde prišli kvalifikácie a tento sedemnásťročný talent s už zraneným ramenom dokázal obstáť na treťom mieste. Adam nastúpil aj do finálovej jazdy, kde sa štyri kolá držal na druhej pozícii. Potom sa mu však rameno opäť vykĺbilo. Bola to otázka pár minút, počas ktorých mu traťový doktori pomohli a vrátili mu rameno na správne miesto. Hneď v tom momente skočil na motorku a pokračoval v jazde. Nebolo to však fyzicky zvládnuteľné odjazdiť ešte aj finálovú jazdu v takomto zdravotnom stave a musel sa vzdať a prizerať ako jeho tímoví kolegovia jazdia a oberajú ho o body.

1. Justin Bogle
2. Martin Davalos
3. Matt Lemoine
4. Jeremy Martin
5. Cole Thompson
6. Vince Friese
7. Alex Martin
8. Kyle Cunningham
9. AJ Catanzaro
10. Jimmy Decotis

Foto 250

Celkové bodové umiestnenia SX 450

1. Ryan Villopoto (246pts/3 wins)
2. Ryan Dungey (221pts/1 win)
3. James Stewart (207pts/4 wins)
4. Ken Roczen (197pts/2 wins)
5. Justin Brayton (185pts)
6. Justin Barcia (156pts)
7. Andrew Short (153pts)
8. Broc Tickle (126pts)
9. Wil Hahn (122pts)
10. Chad Reed (111/2 wins)

Celkové bodové umiestnenia SX 250 východ

1. Martin Davalos (124pts/1 win)
2. Adam Cianciarulo (120pts/3 wins)
3. Justin Bogle (119pts/1 win)
4. Blake Baggett (100pts/1 win)
5. Vince Friese (90pts)
6. Kyle Cunningham (76pts)
7. Cole Thompson (74pts)
8. Matthew Lemoine (73pts)
9. James Decotis (65pts)
10. Alex Martin (60pts)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.