Mercedes predstavuje systém zapuzdrenia motora

Európska komisia schválila nový systém zapuzdrenia priestoru motora ECO Thermo Cover Mercedes-Benz S 300 BlueTEC HYBRID ako ekologickú inováciu výrobcu. Komisia EÚ týmto potvrdzuje stratégiu Real Life Efficiency spoločnosti Mercedes-Benz, ktorá pri každodennej jazdnej prevádzke umožní nižšiu spotrebu a súčasne pohodlie a radosť z jazdy.

To, čo ekologicky uvažujúci investori zužitkovávajú vo svojej nehnuteľnosti, teraz inžinieri firmy Mercedes využili v automobile ‒ šetrenie energie vďaka izolácii. Táto myšlienka je rovnako jednoduchá, ako aj účinná: vďaka izolujúcim deliacim stenám v priestore motora a uzatvorenej žalúzii chladiča počas zastavenia zostáva teplo v modeli Mercedes-Benz S 300 BlueTEC HYBRID tam, kde má zostať ‒ v priestore motora. Dokonca aj v tom prípade, ak je vozidlo dlhší čas odstavené. Pri opätovnom naštartovaní sa vďaka vyšším teplotám znižuje trenie v agregáte, minimalizujú sa straty spôsobené studeným štartom a klesajú emisie CO2. Skúšky spoločnosti Mercedes-Benz preukázali zníženie spotreby v ročnom priemere až do 1,5 litra na jedno natankovanie.

S-Klasse, W222, S 300 BlueTEC HYBRID

Spoločnosť Mercedes-Benz spoločne s centrom Joint Research Center, ktoré je súčasťou štruktúr EU, vypracovala v ostatných rokoch metódu určovania potenciálu úspor a ako prvý výrobca automobilov predložila úspešnú žiadosť na prepočítanie ekologického inovačného kreditu v oblasti akumulácie tepla. EÚ teraz potvrdila úsporu CO2 vďaka ECO-Thermo Cover.

The new S-Class. Press Drive, Canada 2013, Die neue S-Klasse. Pressefahrvorstellung in Kanada,  2013

Už v roku 2009 boli v zákonodarstve CO2 definované takzvané „ekologické inovácie“, odvtedy však EÚ schválila len štyri ekologické inovácie. EÚ vyznamenáva inovatívne technológie, ktoré ponúkajú potenciál úspor v rámci skutočnej jazdnej prevádzky, v Novom európskom jazdnom cykle (NEFZ) ich však nemožno vypočítať. Systém ECO Thermo Cover nie je účinný pri laboratórnych postupoch merania podľa NEFZ, pretože pri predpísaných spotrebiteľských testoch sa musí vozidlo vždy ochladiť na rovnakú teplotu skúšobnej stolice.

Foto+Zdroj: media.daimler.sk

The new S-Class. Press Drive, Canada 2013, Die neue S-Klasse. Pressefahrvorstellung in Kanada,  2013

press_1331_gallery_9185p

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.