Test letných pneumatík – ADAC

Nemecká spoločnosť ADAC testuje každoročne nové pneumatiky ponúkané na trhu. Vzhľadom na blížiace sa letné obdobie vydali Nemci výsledky letných pneumatík.
V testoch zohľadňovali správanie sa na mokrej vozovke a na suchej. Okrem toho by letné pneumatiky nemali veľmi zodvihnúť spotrebu auta, mali by mať vysokú kilometrovú výdrž a takisto mať nízku hlučnosť.

Testované boli pneumatiky rozmerov 195/65 R 15 V a 175/65 R 14 T, všetky s rokom výroby 2014.

Pri R15 určite nespravíte zlý ťah, ak zakúpite Goodyear Efficient Grip Performance, Dunlop Sport bluResponse, Hankook Kinergy Eco K425, Fulda EcoControl HP, Nokian Line, Pirelli Cinturato P1 Verde, Vredestein Sportrac 5 v tomto poradí.
Semperit, Kumho, Yokohama, Michelin, Bridgestone a Continental nemali až tak dobré výsledky a preto dostali známku “uspokojivé”.
Kupovať si Apollo Alnac 4G a Federal Formoza FD2 sa ale vôbec neodporúča, pre ich zlé vlastnosti.

U R15 sú veľmi dobrou volbou Continental ContiEcoContact 5; Hankook Kinergy Eco K425; Pirelli Cinturato P1 Verde; Bridgestone Ecopia EP 150; Falken Sincera SN832 Ecorun; Nokian Line. A ak chcete spáchať samovraždu v aute, tak si kúpte Avon ZT5;Debica Passio 2; Kormoran Impulser b2; Kleber Dynaxer HP3.
Iba uspokojivo skončili značky ako Firestone, Michelin, Barum a Goodyear.

Zdroj: ADAC

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.