Mercedes-Benz Concept Coupé SUV. Predobraz športového kupé

Svalnaté blatníky, veľké výrezy na kolesách, mohutné 22-palcové kolesá, vysoká línia okien a vzdušná svetlá výška – to všetko prináša nový Concept Coupé  SUV od Mercedesu.

Štvordverové kupé s pohonom všetkých kolies je dlhé takmer päť metrov a svojimi širokými ramenami a zvýraznenými podbehmi kolies dosahuje šírku cez dva metre. Pritom mu postačuje výška okolo 1,75 metra a ukazuje typickú, sploštenú strešnú líniu športového kupé. Bezrámové bočné okná perfektne dopĺňajú charakter vozidla, rovnako ako úplne zapustené kľučky dverí a dodatočne podčiarkujú charakter kupé. Už tradične očaruje Concept Coupé SUV ako všetky štúdie nedávnej minulosti v lakovaní „ALU-BEAM“ – reminiscencia na rovnako technicky smerodajné strieborné šípy z tridsiatych a päťdesiatych rokov.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

Vzpriamená športová maska s lamelou, orámovaná trojrozmerne vypracovanými, modernými viaclúčovými svetlometmi  výlučne s technikou LED, je najdôležitejší prvok predku s krátkym atraktívnym previsom. Softcubes (“mäkké kocky) dominujú vložke masky chladiča a smerom dopredu sklonená kapota motora s prelismi (powerdomes) typickými pre Mercedes podčiarkujú zaradenie Concept Coupé SUV do radu výnimočne športových modelov Mercedes-Benz. Decentné upozornenie na dedičný faktor SUV dodávajú harmonicky vsadené a osvetlené bočné prahy dverí, ktoré pripomínajú stúpačky klasického SUV alebo terénneho vozidla. Smerodajné v najlepšom zmysle slova boli smerové svetlá vždy, u Concept Coupé SUV však v novom tvare. Ukazovatele smeru jazdy pracujú s digitálnym pohyblivým svetlom, ktorého svetelné body sa pohybujú vždy zvnútra smerom von a tým hneď dvojnásobne osvetľujú zmenu smeru.

Vydarené ukončenie: zadná časť vozidla podľa vzoru kupé Triedy S

Príslušnosť Concept Coupé SUV do rodiny kupé podčiarkuje aj tvar zadnej časti vozidla so svojou jasnou dizajnérskou líniou vypožičanou z Triedy S kupé, kde sa prvýkrát predviedla, a v budúcnosti ju budú nasledovať všetky modely kupé Mercedes-Benz. K štýlovým charakteristikám pritom patrí úzky svetelný pás v zadnej časti vozidla s trojrozmernou optikou podobnou rubínom a tabuľka s evidenčným číslom odsunutá do nárazníka. Ďalší znakom, ktorý už generácie charakterizuje všetky veľké kupé Mercedes-Benz: typický tvar zadného okna zaobleného v hornej časti. Ako decentný citát SUV platí štýlová ochrana spodnej časti vozidla s integrovanými výfukmi dvojvetvovej výfukovej sústavy. Tu dominuje, rovnako ako pri integrovaných kľučkách dverí, bočných prahoch, predných vstupoch vzduchu alebo obrube kabíny Greenhouse, leštený hliník.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

Široké, navonok lícujúce 22-palcové kolesá s pneumatikami s rozmermi 305/45 R 22 umožnia, aby vozidlo stálo pevne na vozovke a nepripustia žiadne pochybnosti o obľúbenosti Concept Coupé SUV: progresívna štúdia už na prvý pohľad signalizuje svoje športovo-dynamické ambície.

Concept Coupé SUV – pilotný projekt pre nový svet SUV

Už aj kompaktný multitalent GLA preniesol reč tvarov kupé v náznakoch do formátu SUV, a tým prvýkrát naznačil novú líniu SUV Mercedes-Benz, ktorú teraz Concept Coupé SUV  demonštruje v dokonalosti. S týmto koncepčným vozidlom objasňuje Mercedes-Benz možné rozšírenie doteraz jednotnej rodiny terénnych vozidiel SUV:

● Concept Coupé SUV znázorňuje možnosti skôr športovo-dynamickej línie určenej na cesty.

● Rodiny modelov GLA-, GLK-, M-, GL- a Triedy G sú zástupcami všestrannej a suverénnej línie určenej do terénu.

Z toho vyplývajú výhody pre zákazníka, pretože si môže účelovo vybrať vhodné vozidlo podľa svojho vlastného želania a požiadaviek.

Zdroj+foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.