Daimler a BMW spoločne pri indukčnom nabíjaní

Jedným z ďalších krokov na ceste k perfektnému elektromobilu a hybridu dobíjateľnému zo siete je bezdrôtové nabíjanie. Spoločnosti Daimler a BMW sa dohodli na spoločnom vývoji a používaní zodpovedajúcej, jednotnej technológie.

Vďaka indukčnému nabíjaniu akumulátora je používanie elektromobilov a hybridov dobíjateľných zo siete ešte pohodlnejšie. Mercedes-Benz vyskúša túto technológiu „unplugged“ v testovacej flotile s modelom S 500 PLUG IN HYBRID. Cieľom je vyvinúť typické riešenie Triedy S z hľadiska komfortu a jednoduchej obsluhy na nabíjanie vysokonapäťového akumulátora.

Systém sa skladá z dvoch častí: sekundárnej cievky v podlahe vozidla, ako aj podlahovej dosky s integrovanou primárnou cievkou, ktorá je umiestnená pod vozidlom – napríklad na podlahe garáže. Elektrická energia sa prenáša bezkontaktne, bez nabíjacieho kábla, s výkonom 3,6 kW. S účinnosťou viac ako 90 percent sa tak môžu vysokonapäťové akumulátory vo vozidle nabíjať úsporne, pohodlne a bezpečne. Spoločnosti Daimler a BMW sa dohodli na spoločnom vývoji a používaní jednotnej technológie indukčného nabíjania elektromobilov a hybridov dobíjateľných zo siete.

press_1374_gallery_9425p

V septembri uvedie značka Mercedes-Benz na trh model S 500 PLUG IN    HYBRID: ponúka výkon 325 kW a krútiaci moment 650 Nm, z 0 na 100 km/h zrýchli len za 5,2 sekundy a dojazd s využitím iba elektrickej energie dosahuje  33 km. Certifikovaná spotreba dosahuje 2,8 litra/100 km, čo zodpovedá emisii  65 g CO2/km, pričom reálna spotreba je rovnako výnimočná. Kľúčovými prvkami tohto pôsobivého výkonu je motor V6 s dvomi turbodúchadlami a náročný hybridný pohon.

Model S 500 PLUG-IN HYBRID je prvou certifikovanou trojlitrovou luxusnou limuzínou na svete, a tým aj ďalším míľnikom na ceste k mobilite bez emisií. Po modeloch S 400 HYBRID a S 300 BlueTEC HYBRID je tretím hybridným modelom v novej Triede S. S 500 PLUG-IN HYBRID spája vysokomodernú koncepciu hybridného pohonu s jedinečnými inováciami a luxusnou výbavou Triedy S.

Zdroj+foto: Mercedes-Benz

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.