ADAC GT Masters na Slovakia Ringu: Corvette prevalcovala BMW

Orechová Potôň, 10. august 2014 – Dominantné postavenie vozidiel BMW počas víkendu ADAC GT Masters na Slovakia Ringu ukončili nedeľňajšie napínavé preteky. V závere ich ešte viac zdramatizoval Safety Car. Najcennejšia trofej tak napokon putovala do rúk jazdcom Corvette Z06.R GT3 tímu Callaway Competition – Danielovi Keilwitzovi a Andreasovi Wirthovi.

Neutralizačné vozidlo Audi R8 napokon opustilo trať len minútu pred koncom pretekov. V záverečnom šprinte na jedno kolo dokázal ubrániť druhú priečku aristokrat Albert von Thurn und Taxis (GER) na vozidle SaReNi Camaro GT3 tímu Reiter Engineering. Spolu s ním sa po druhý raz v tejto sezóne z nečakaného úspechu tešil aj tímový kolega Čech Tomáš Enge, ktorý po štarte zo štvrtej priečky držal druhú pozíciu až do výmeny jazdcov. Tretie miesto padlo do rúk včerajším víťazom – Claudii Hürtgenovej a Dominikovi Baumannovi (BMW Z4 GT3, PIXUM Team Schubert), ktorí sa tak dostali do vedenia v celkovom hodnotení šampionátu ADAC GT Masters.

Preteky poznačilo niekoľko penalizácií, ktoré sa nevyhli ani vedúcej dvojici šampionátu: René Rast a Kelvin van der Linde na Audi R8 LMS ultra (Prosperia C. Abt Racing) skončili vďaka nej až na desiatej priečke a padli tak na tretie miesto v šampionáte, za aktuálne vedúcimi Hürtgenovou/Baumannom a Jaapom van Lagenom z Holandska. Dôvodom bolo nerešpektovanie žltých vlajok.

Slovakia Ringu sa úspešne vyhlo zlé počasie aj dnes. Slnko, spolu so vzrušujúcou akciou na trati, prilákali do Orechovej Potône tento víkend vyše 10 tisíc divákov. Už o dva týždne – 22.-24. augusta privíta jediný permanentný okruh na Slovensku určite najnabitejší víkend plný najzaujímavejších pretekárskych áut všetkých kategórií: slávny Blancpain GT Series na rovnakej trati a v rovnaký víkend ako tradičná Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestných automobilov na okruhu.

Text: Martin Trenkler/SlovakiaRing; Foto: Vladislav Baniari

GALÉRIA

 

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.