Ticho pred búrkou, alebo čo nové v AMA Pro Motocross

Po ukončení dianí v supercrosse sme sa prestali o kontinent za veľkou mlákou zaujímať. Veď načo, keď my Európania tu máme vonkajší motocross pod zástavkou MX GP. Ale bola to chyba.

Americký vonkajší motocross hosťuje stále viac jazdcov zo zahraničia. Medzi inými aj Christophe Pourcel, Marvin Musquin, Fredrik Noren ale aj divácky miláčik a supertalent z Nemecka Ken Roczen. Veď nečudo keď tam jazdci dokážu lepšie zarobiť no a medzi iným je tam väčšia konkurencia a práve to potrebuje zdravá dravá myseľ každého súťažiaceho.

Nepestovaný pre krásu

Vráťme sa ale ku Kenovi, pretože práve kvôli nemu sme mali sledovať AMA súťaže. Tento európsky mladík pristriháva americkým a austrálskym jazdcom kohútiky a ukazuje im, že nie sú taký “mega”-niečo, ako si mysleli. V podstate už ubehlo 11 súťaží z dvanástich a Ken si väčšinu času udržal červenú platničku (t.j. vedúci v danej triede). Jediní jazdci ktorí sa dokážu s Kenom merať sú Ryan Dungey, Trey Canard a Eli Tomac.

4feb39c370

Stále v tieni

Ryan Dungey dúfal v titul v triede 450 nakoľko jeho tienidlo Ryan Villopoto sa pre zranenia a liečenia ani neprihlásil do Pro Motocross a to znamenalo pre Dungeyho (takmer istý) titul “majster vo vonkajšom motocrosse”. Ako som už ale spomínal, Dungey a pár ďalších velikánov si dolámalo zuby práve na Kenovi (nie tom plastovom od Barbie).

b74735539f

Trieda 250

Takže po jedenástich kolách je v triede 250-tok dobojované, pretože titul si zaistil (slušným bodovým náskokom) Jeremy Martin. V hre o titul vicemajstra sú ale ešte Blake Baggett, Cooper Webb a Marvin Musquin (#25).

3b338de7fb6f36519b42

Trieda 450

Trieda 450 zažije ale ešte veľkú drámu, alebo minimálne napínavú atmosféru (ktorá sa bude dať krájať), pretože Keni má 494 bodov na konte a Dungey 474. Nebudem vykreslovať scenáre o tom, ako stačí aby sa Ken zranil pri tréningoch, alebo ako by mu zlyhala motorka pri súťaži. Namiesto toho sa nechajme prekvapiť čo spraví Dungey aby vystúpil z tieňa vždy iného talentu.

6e0e39f0da

Autor: Vladislav Baniari; Foto: KTM

  cd9c5ce301   92204_Musquin-Indiana2014-Cudby-027_1024

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.