Veľká cena SR na Slovakia Ringu: skvelý motoršport

Orechová Potôň, 24. august 2014 – Množstvo napínavých pretekov, nehody aj nevyspitateľné počasie ponúkol divákom cez víkend okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni.

V prestížnej sérii Blancpain Sprint Series videli diváci na tribúnach i v priamom prenose RTVS skvelú jazdu z posledného miesta až za víťazstvom v podaní nemeckého tímu BMW Sports Trophy Team Schubert s posádkou Thomas Jäger (GER) a Dominik Baumann (AUT). Ich BMW Z4 GT3 prešlo cieľom prvé po pekných súbojoch s brazílskymi kolegami BMW Brazil (Caca Bueno, Sergio Jimenez) a WRT Audi z Belgicka (René Rast a Enzo Ide).

Náš Štefan Rosina žiaľ v nedeľu neštartoval, kvôli nehode jeho tímového kolegu Tomáša Engeho zo sobotňajších Kvalifikačných pretekov. Našťastie český pretekár vyviazol z hrôzostrašne vyzerajúcej nehody bez zranení. Ich Lamborghini Gallardo FL II však bolo neopraviteľné. Obaja jazdci už sľúbili spoločný návrat na Slovakia Ring budúci rok.

V Divízii 4 nad 2000 cm3 zvádzali krásne súboje o prvé miesto Slovák Miro Konôpka na Saleene s Čechom Jakubom Knollom na Mercedese. Po niekoľkých kontaktoch v poslednej zákrute napokon vyhral český líder FIA CEZ Trophy a Eset V4 Cup. Upevnil si tak vedenie v týchto šampionátoch. Šprint tejto najsilnejšej divízie videli naživo aj diváci RTVS.

Hoci najmä v sobotu počasie poriadne potrápilo fanúšikov na tribúnach Slovakia Ringu, výborné preteky prilákali do Orechovej Potône za tri dni vyše 16 tisíc divákov.

Autor+Foto: Trenkler/Slovakia Ring
_MG_6659_Snapseed _MG_6684 _MG_6692 _MG_6940 _MG_6976

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.