Roczen korunovaný v triede 450 Pro Motocross

Boj medzi KTM tímovými jazdcami Kenom Roczenom a Ryanom Dungeym našiel svoj koniec. Nemecký talent Ken si zobral červenú tabuľku od Ryana už v druhom kole celej série Pro Motocross a udržal si ju až do záveru.Roczen v poslednom kole v Utahu všetkých najprv prekvapil, keď vyštartoval až piaty a potom obehol všetkých vnútrajškom zákruty až na Canarda. Nakoniec to bol boj medzi Dungeym a Tomacom a následne medzi Roczenom a Dungeym. Tímoví jazdci z KTM, obaja na rovnakých motorkách KTM 450 SX-F, obaja dávali zo seba maximum. Veď predsa obom išlo o titul.

Chvíľa napätia nastala, keď Ken prenasledujúci Ryana sa dostal do kontaktu s pomalším jazdcom, z čoho vzišiel škaredý pád spomínaného pomalšieho jazdca a takmer pád pre Kena. Aj po tomto incidente Dungey preletel posledným skokom na druhom miest a Ken na treťom.

73f6638cd7

“Viem, že Kenny má slušný (bodový) náskok na mňa, ale to neznamená, že ma to zastaví pred vynakladaním toho najlepšieho v každom preteku,” doplnil Dungey.

Druhé kolo bolo ako cez kopirák. Roczen odštartoval druhý, Dungey mu z tretieho miesta kontroloval zadný blatník. Nakoniec si Dungey odniesol opäť druhé miesto a Roczen dojazdil bezpečne na štvrtej pozícii – veď už sa nemal kam ponáhľať.

“Myslím si, že som druhé kolo odjazdil tak pomaly, ako na predvádzacom kole pred súťažením,” doplnil Roczen. “Bol som tak nadšený a zároveň nervózny v ten istý moment a nedokázal som sa dotlačiť do rýchlejšej jazdy, chcel som len prejsť cieľovou čiarou a získať šampionát pre seba. Som tak vďačný svojej rodine, priateľom a môjmu tímu za ich obetavosť pomôcť mi dosiahnuť túto métu. Som tak šťastný.” A aj keď sa Ken snažil zo všetkých síl skryť svoje slzy šťastia, každý ich videl a tak to má byť!

KTM takto získala po prvý krát hneď prvé dve miesta v celkovom hodnotení jazdcov za Kena a Ryana.

a970945420

My už len doplníme, že jazdiť v Amerike s ich elitou je omnoho náročnejšie ako jazdiť v Európe tzv. MXGP. Mnohí Európania už skúšali pokoriť Američanov v Supercrosse aj v Pro Motocrosse no nikomu sa to nepodarilo s takým úspechom, ako Kenimu. Gratulujeme mu, aj jeho tímovému jazdcovi Dungeymu a aj značke KTM.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj+foto: KTM


6ae10e18fa   1b073bcf99

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.