Osviežujúco dynamické. BMW radu 2 Cabrio

Rozšírenie sortimentu vozidiel BMW dvojkového radu. Maximálna dynamika v segmente prémiových kompaktných vozidiel, ktoré teraz dostať aj vo verzii Cabrio.

Vozidlá BMW radu 2 Cabrio sú následníkmi najpopulárnejšieho modelu s otvorenou strechou na svete z kategórie premium v tejto triede vozidiel. Systematicky rozvinuli typicky silné stránky vozidiel BMW radu 1 Cabrio v oblasti dynamiky, efektívnosti, živosti, športovej elegancie, emócií, pohodlia, funkčnosti a inteligentného prepojenia.

Teraz ponúka  rada 2 jedinečný dizajn exteriéru, typické športové vlastnosti vozidiel BMW Cabrio a jasné vizuálne odlíšenie od kompaktných vozidiel BMW radu 1. Elegantné tiahle línie, plochý tvar so zvýraznenou hranatou líniou dverí, mohutné zadné kolesové oblúky odhaľujúce konfiguráciu zadného náhonu. Odlíšiť sa môžete prostredníctvom variantov modelov Advantage, Luxury Line, Sport Line a M Sport, každý so špeciálnym exteriérom a interiérom a výbavou.

Exteriér

Typické proporcie BMW s krátkymi prevismi, dlhou kapotou, dozadu posadeným priestorom pre pasažierov, širokým rázvorom a širokým rozchodom. Teraz je auto s podstatne väčšími rozmermi v porovnaní s predchádzajúcim modelom BMW radu 1 Cabrio. Dlhší je o 72 milimetrov (dĺžka 4 432 milimetrov), širší o 26 milimetrov (šírka 1 774 milimetrov), rázvorom zväčšeným o 30 milimetrov na 2 690 milimetrov, rozchodom predných kolies zvýšeným o 41 milimetrov na 1 521 milimetrov a zadných kolies o 43 milimetrov na 1 556 milimetrov. Zvýšili sa aj požiadavkami na interiér napríklad vrátane optimalizácie komfortu nastupovania a vystupovania pre pasažierov na zadných sedadlách, objemom batožinového priestoru zvýšeným o 30 litrov na súčasných 335 litrov – pri uzavretom variante, alebo o 20 litrov na súčasných 280 litrov – pri otvorenom variante, a aj širšími zadnými dverami – o 35-milimetrov viac ako mal predchádzajúci model. Pperadlo zadného sedadla, ktoré sa dá zložiť použitím páčky v batožinovom priestore, šírkou otvoru do zväčšeného batožinového priestoru po sklopení opierok zadných sedadiel zvýšenou o 150 milimetrov na 450 milimetrov a výškou zvýšenou na 246 (+28) milimetrov.

P90160658_highRes

Novo vyvinutá, elektricky napájaná látková strecha s prídavnou izoláciou a optimálnym akustickým komfortom. Po stlačení gombíka sa otvorí alebo zatvorí za 20 sekúnd, dokonca aj za jazdy pri jazdnej rýchlosti až do 50 km/h.

 Interiér

Interiér je charakteristický pre BMW Cabrio, ktorý pri pohľade zhora pripomína čln vďaka ladnej hornej línii dverí a priestoru, do ktorého sa ukladá látková strecha, ako aj oblúku ukrytému za zadnými opierkami hlavy, ktorý v statickej polohe bráni jej preklopeniu. Kokpit  je prispôsobený potrebám vodiča. Kvalitné materiály a úprava so špeciálnymi akcentmi v závislosti od modelu: stredová konzola s čiernym vysoko lesklým povrchom okolo prvkov na ovládanie rádia a klimatizácie, chrómové ventilátory a exkluzívny displej na nastavenie klimatizácie s údajmi zobrazovanými červenou farbou na čiernom pozadí.

P90160674_highRes

Dynamika

BMW radu 2 Cabrio (priemerná spotreba pohonných hmôt: 8,5 – 4,4 l/100 km priemerná; hodnota emisií CO2: 199 – 116 g/km) je v rámci svojho segmentu maximálne dynamické a efektívne. Štvorvalcové benzínové motory s technológiou BMW TwinPower Turbo sú vo viacerých prevedeniach vo vozidlách BMW 228i Cabrio (180 kW/245 k) a BMW 220i Cabrio (135 kW/184 k). Takisto aj štvorvalcové naftové motory z novej rodiny motorov koncernu BMW s technológiou TwinPower Turbo ponúkajú rôzne výkony, ako napríklad 140 kW/190 k pre vozidlá BMW 220d Cabrio. Voliteľná osemstupňová prevodovka Steptronic vám zaručí správne dávkovanie výkonu na kolesá.

P90160647_highRes

eMko

BMW M235i Cabrio má predstavovať nový štandard živosti vozidla, precíznosti a emocionality v rámci segmentu. Naplnený bude lineárnym šesťvalcovým motorom s objemom 3,0 litra s technológiou M Performance TwinPower Turbo a výkonom 240 kW/326 k, špeciálnou úpravou komponentov šasi pre model M. M ale nie je iba prilepené písmenko na kapote, je to aj optimalizácia vlastností karosérie z hľadiska aerodynamických vlastností, individuálny dizajn kokpitu a voliteľná osemstupňová prevodovka Steptronic Sport. Ku tomu patria aj brzdy M Sport a adaptívne zavesenie kolies M s elektronicky ovládanými tlmičmi. Načo by bol ale výkon a písmeno “M” bez mechanického samosvorného diferenciálu M Performance? – preto je to u tohto modelu samozrejmosť.

P90160642_highRes

Mechanika

Torzná pevnosť sa v porovnaní s predchádzajúcim modelom zvýšila približne o 20 percent. Optimálna hmotnosť vďaka inteligentnej ľahkej konštrukcii. Štruktúra karosérie s presne definovanými cestami na prenos záťaže a veľkoryso koncipované deformačné zóny na báze vozidiel BMW radu 1, ktoré získali v nárazových testoch Euro NCAP päť hviezdičiek. Rozsiahla ochrana posádky bezpečnostnou výbavou, ktorá zahŕňa čelné a bočné/horné airbagy a integrovaný systém, ktorý chráni pred prevrátením. Optimálna ochrana chodcov vďaka aktívnej kapote a definovaným deformačným zónam v prednej časti vozidla.

Niečo navyše

Kvalitná štandardná výbava zahŕňa elektricky ovládanú strechu s akustickou izoláciou, rádio BMW Professional vrátane prevádzkového systému iDrive s ovládacím displejom vo forme plochej obrazovky, automatické ovládanie klímy s režimom kabriolet; voliteľné kožené obloženie s technológiou SunReflective na zníženie ohrevu povrchu na priamom slnku; voliteľný navigačný systém Professional poslednej generácie vrátane dotykového ovládacieho panelu Touch Controller; prvý model BMW s možnosťou bezkáblovej aktualizácie navigácie prostredníctvom SIM karty nainštalovanej vo vozidle.

Podstatne širšie spektrum systémov na podporu pre vodiča a služby mobility od BMW ConnectedDrive: funkcia proti oslneniu High Beam Assistant, adaptívne predné svetlá, funkcia Parking Assistant, parkovacia kamera, funkcia Driving Assistant, informácie o maximálnej povolenej rýchlosti so zobrazením informácií o neprejazdnosti, tempomat s funkciou zabrzdenia, rozšírená integrácia inteligentných telefónov a prehrávačov hudby, dopravné informácie v reálnom čase, online zábava, funkcie poskytované aplikáciami pre služby na báze internetu, napríklad Facebook a Twitter.

Zdroj+foto: BMW Group

P90159395_highRes P90160641_highRes  P90160643_highRes   P90160661_highRes P90160662_highRes P90160663_highRes P90160665_highRes P90160669_highRes P90160672_highRes  P90160858_highRes P90159390_highRes

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.