Za 12 mesiacov po uvedení akcelerovala Trieda S nad stotisícový odbyt

Rok po uvedení na všetkých kľúčových trhoch dodala značka Mercedes-Benz po celom svete už viac ako 100 000 vozidiel Triedy S. Ešte nikdy predtým nebolo do rúk zákazníkov už v prvom roku plnej dostupnosti odovzdaných toľko luxusných limuzín. V rámci Triedy S ide o doposiaľ najúspešnejšie uvedenie na trh. Nová generácia Triedy S teda prepisuje históriu nielen najúspešnejším, ale aj najrýchlejším uvedením na trh: za menej ako dvanásť týždňov bola Trieda S dostupná na všetkých troch kľúčových trhoch v Nemecku (koniec júla 2013), v Číne (koniec septembra 2013) a v USA (uprostred októbra 2013).

„100 000 predaných vozdiel Triedy S za jediný rok je najlepším dôkazom: kombinácia najvyššej kvality, príkladnej efektivity a množstva inovatívnych asistenčných a bezpečnostných systémov nadchýna našich zákazníkov a spĺňa ich najvyššie nároky,“ uviedol Ola Källenius, člen predstavenstva divízie Mercedes-Benz Cars zodpovedný za predaj. „Novými modelmi Triedy S kupé a S 500 PLUG-IN HYBRID sme koncom septembra rozšírili našu rodinu luxusných vozidiel o dva fascinujúce a perspektívne modelové varianty.“

S500 PLUG-IN HYBRID, Kopenhagen 2014

Od začiatku roka predal Mercedes-Benz 75 391 vozidiel Triedy S, čo predstavuje dvojnásobný nárast oproti rovnakému obdobiu uplynulého roka (+105,8%). V prvých deviatich mesiacoch roku 2014 bolo teda odovzdaných do rúk zákaznikov viac vozidiel Triedy S ako za celý rok 2012 alebo 2013. Len v septembri sa predalo 9 501 luxusných limuzín (+139,3%).

Čína a USA – najväčšie trhy

Vozidlá Triedy S sú už desaťročia neustále najpredávanejšími limuzínami na svete. Takmer každé druhé vozidlo Triedy S dodáva Mercedes-Benz zákazníkom v Číne, ktorá je najväčším trhom pre tento model. Štvrtina všetkých vozidiel Triedy S putuje do USA, každé desiate vozidlo tejto triedy je určené pre zákazníkov v Nemecku. V rámci porovnania krajín sa najmladší zákazníci Triedy S nachádzajú v Číne: vo veku okolo 40 rokov sú v priemere o 15 rokov mladší ako zákazníci v západnej Európe alebo v USA. Pre mnohých predstavuje pritom vozidlo Triedy S vôbec prvé vlastné auto. Keďže čínski zákazníci oceňujú najmä veľa priestoru v oblasti zadných sedadiel, ponúka Mercedes-Benz v Číne luxusnú limuzínu výlučne v dlhej verzii. 35 percent automobilov Triedy S sa tam objednáva výslovne vo variante vozidla so služobným šoférom. Tri štvrtiny všetkých zákazníkov Triedy S v Číne si ešte okrem toho vyberajú aj systém zábavnej techniky pre oblasť zadných sedadiel, ktorý obsahuje dva veľké displeje integrované v operadlách predných sedadiel. Prémiová značka zo Stuttgartu prispôsobila silnej intenzite premávky a nízkej ponuke parkovacích miest v čínskych metropolách aj asistenčný systém PARKTRONIC. Obzvlášť obľúbený je u zákazníkov Triedy S aj balík AIR-BALANCE – a to nielen v Číne. Celosvetovo sa každé druhé vozidlo Triedy S dodáva s intenzívnou filtráciou a aromatizáciou vzduchu. Pre masážnu funkciu sa rozhodne každý švrtý majiteľ luxusnej limuzíny.

Pressefahrveranstaltung Mercedes Benz, S-Klasse, S 500 PLUG-IN H

Rodina luxusných automobilov so šiestimi derivátmi

Nová Trieda S bude dostupná spolu v šiestich variantoch. Popri krátkej a dlhej verzii bolo 27. septembra na trh uvedené aj kupé. Tri ďalšie exkluzívne deriváty majú nasledovať. Od konca septembra je z Triedy S rovnako dostupný aj hybridný variant dobíjateľný zo siete. Po modeloch S 400 HYBRID a S 300 BlueTEC HYBRID je model S 500 PLUG-IN HYBRID tretím hybridným modelom v novej Triede S. So sériovým uvedením tejto technológie začala značka Mercedes-Benz v roku 2009. Do roku 2017 chce Mercedes-Benz priniesť na trh ďalších deväť hybridných modelov dobíjateľných zo siete.
Pred 60 rokmi položil Mercedes-Benz vozidlom typu 220 základný kameň modelového radu Triedy S. Odvtedy dodal prémiový výrobca automobilov zo Stuttgartu viac ako 3,5 milióna limuzín tohto modelu zákazníkom do celého sveta. Vlajková loď značky sa považuje už dlhé roky za meradlo automobilového pokroku, ktorý táto značka prostredníctvom inovatívnych technológií, revolučných bezpečnostných systémov a vynikajúceho komfortu opakovane dokazuje z generácie na generáciu. Predchodca aktuálneho typového radu dosiahol hodnotu 500 000 kusov predaných vozidiel a stal sa tak doposiaľ najúspešnejšou Triedou S všetkých čias.

Zdroj+foto: Mercedes-Benz

S500 PLUG-IN HYBRID, Kopenhagen 2014

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.