Edícia k F1 má 19 párov SL 63 AMG, každé bude unikát

Jednoznačné víťazstvo na majstrovstvách sveta Formuly 1 oslavuje značka Mercedes-Benz s dvomi výnimočnými špeciálnymi modelmi SL 63 AMG, pri ktorých úprave osobne spolupracovali Lewis Hamilton a Nico Rosberg. Lewis Hamilton, po nezabudnuteľných súbojoch nositeľ titulu Majstra sveta Formuly 1 sezóny 2014, navrhol čierny variant vozidla. Nico Rosberg, jeho najsilnejší súper na tohtoročných pretekoch, zvolil biely model vozidla.

Značka Mercedes-Benz vyrobí z každého modelu len po 19 kusov. V podstate je každý model „World Championship 2014 Collector’s Edition“ unikát, pretože každé jednotlivé vozidlo je vďaka špecifickým detailom výbavy originálne venované jednej z tohtoročných 19 Veľkých cien Formuly 1.
Svetoví majstri a víťazi série – obaja piloti Formuly 1 tímu Mercedes Lewis Hamilton a Nico Rosberg zdolali tento rok na 16 z 19 pretekov Formuly 1 cieľovú čiaru na prvých miestach a súčasne sa postarali o napínavé duely v kráľovskej triede motoristického športu, niekedy dokonca vo veľmi tesnej blízkosti. Odmena za tento legendárny výkon: prvé a druhé miesto na majstrovstvách sveta pilotov a jednoznačné víťazstvo vo svetovom pohári konštruktérov. Pri tejto príležitosti venovala značka Mercedes-Benz svojim dvom špičkovým pilotom jedinečnú edíciu Collector’s Edition. Športová súťaživosť na trati, ktorá oboch poháňala k špičkovým výkonom, sa odzrkadľuje aj vo veľmi odlišnom dizajne.

Atletická a vyzývavá – čierna

Majster sveta Formuly 1 Hamilton prezentuje svoj zmysel pre glamour a výnimočnosť prostredníctvom čierneho  atleticky vyzývavého SL. Toto vozidlo má špeciálne lakovanie vo farbe designo nočná čierna magno, ktorú môžeme nájsť aj na dodatočne montovaných dieloch ako vonkajšie zrkadlá, kľučky dverí a ráfiky. Zadný nárazník zvýrazňujú nápisy, plutvičky a pásy v zlatej farbe. Koncovky výfukov sú pochrómované na čierno.

Mercedes-AMG SL 63 World Championship 2014 Collector’s Edition

Čierna a zlatá dominujú aj v interiéri: do zlata sfarbené švy zdobia čierne sedadlá v koži napa, prístrojová doska a stredová konzola tiež vynikajú v čiernej koži designo napa Exklusiv, ozdobné prvky žiaria v zlatej farbe.

Elegantné a štýlové – biele

Ako kontrast sa Rosbergove SL prezentuje skôr elegantne. K laku designo v kašmírovej bielej magno vytvárajú dodatočne montované diely ako kľučky dverí, kolesá, nápisy, plutvičky, rozpera v prednom nárazníku, olemovanie denného svetla, okenné lišty, ako aj odtrhová hrana na zadnej kapote vo farbe himalájska sivá designo príjemný kontrast. Obaja piloti Formuly 1 sa rozhodli pre rovnaké koncovky výfukov: aj pri bielom vozidle sú pochrómované načierno.

Mercedes-AMG SL 63 World Championship 2014 Collector’s Edition

Designo koža Exklusiv Style vo farbe titánová sivá určuje základné prvky interiéru modelu Nica Rosberga. V tejto farbe sú vyhotovené napríklad sedadlá, volant, olemovania dverí, kryt sklápacej strechy, ako aj horný diel prístrojovej dosky. Dolný diel prístrojovej dosky je vyrobený z kože napa vo farbe hlboká biela, rovnako ako stredová konzola a obloženie dverí. Ozdobné prvky sa lesknú vo farbe designo kašmírová biela magno.

Výbava prepracovaná do detailov

5,5-litrový motor AMG V8 s dvoma turbodúchadlami v oboch špeciálnych modeloch Mercedes-AMG SL 63 podáva výkon 430 kW (585 k) a s krútiacim momentom 900 newtonmetrov poskytuje neobmedzený ťah. Obidva modely sú odblokované na rýchlosť 300 km/h hodnú majstrov sveta, a preto sú skutočnými vysokovýkonnými roadstermi. Model Lewisa Hamiltona, ako aj Nica Rosberga obsahuje plnú výbavu. K tomu patria okrem iného balík AMG Driver‘s Package, mnohé asistenčné systémy, športový podvozok AMG, vyhrievanie priestoru okolo hlavy AIRSCARF, ozvučovací systém s priestorovým zvukom Bang & Olufsen Beo Sound AMG, panoramatická skladacia strecha so systémom MAGIC SKY CONTROL, ako aj športové sedadlá AMG a oveľa viac.

Mercedes-AMG SL 63 World Championship 2014 Collector’s Edition

„World Championship 2014 Collector’s Edition“ tak ponúka legendu športových vozidiel SL v dvoch vysokohodnotných vyhotoveniach. Obidva modely predstavujú tak športovú konkurenciu, ako aj spoločný cieľ Lewisa Hamiltona a Nica Rosberga.

Každé vozidlo je unikát

Každé vozidlo edície „World Championship 2014 Collector’s Edition“ je navyše v pravom zmysle slova jedinečný automobil, ktorý by mal v okruhu zberateľov vzbudiť veľký záujem. Pretože každé auto tejto edície je v podstate unikát. Rovnako v bielej, ako aj v čiernej je k dispozícii len 19 exemplárov – analogicky k počtu Veľkých cien Formuly 1 v sezóne 2014. V tejto súvislosti je obrázok príslušnej pretekárskej dráhy vyšitý do podlahových rohoží, zdobí plaketu na stredovej konzole a označuje aj príslušný kľúč.

19 čiernych a rovnaký počet bielych modelov špeciálnej edície „World Championship 2014 Collector’s Edition“ ponúka Mercedes-Benz exkluzívne členom Mercedes-Benz Circle of Excellence. V tradícii tímového ducha sú exkluzívne edície vozidiel najprv k dispozícii ako duo, neskôr aj ako samostatné vozidlo. Ich noví majitelia získajú navyše prilbu Lewisa Hamiltona alebo Nica Rosberga. Ďalšie atraktívne prídavky sú rovnako limitovaný chronograf IWC Ingenieur v edícii Nico Rosberg alebo Lewis Hamilton, pilotmi podpísaná kniha Formula 1, ako aj pozvanie na úvodné preteky sezóny 2015 v Melbourne. Vozidlá sa budú odovzdávať počas Veľkej ceny Nemecka v roku 2015.

Zdroj+foto: Daimler a.g.

Mercedes-AMG SL 63 World Championship 2014 Collector’s Edition Mercedes-AMG SL 63 World Championship 2014 Collector’s Edition Mercedes-AMG SL 63 World Championship 2014 Collector’s Edition Mercedes-AMG SL 63 World Championship 2014 Collector’s Edition  Mercedes-AMG SL 63 World Championship 2014 Collector’s Edition

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.