AMA Supercross Atlanta kolo 8 2015

Óóóó, supercross náš každovíkendový, čo by sme bez teba robili? Predveď sa Atlanta, ukáž nám, čo ponúkaš. A Atlanta sa ukázala, v kvalifikácii Roczen nechutne padol mimo trať a noha mu vletela pod ochrannú bariéru. Od kedy mal pád v Oaklande v 4. kole SX, odvtedy je nejaký rozhodený a všimol si to už každý.

450 Finále

Roczen sa do finále dal dokopy, takže sledujeme, ako si poradí a či sa dostane a stupne víťazov a hlavne či si vybojuje naspäť červenú tabuľku. Rošt padol a pozrime ho, prvý vyštartoval Chad Reed, neuveriteľné ako tento tatko nakopáva zadky mladým super jazdcom. No nie je sám prekvapením, za ním sú Nicolleti a Peick, pričom Nicolleti je ako náhradník v Yamahe za Justina Barciu. Až štvrtý je Ryan Dungey. Tomac a Canard sa pohybujú na 6. a 7. pozícii a Keni Roczen ja až na dvanástej, ale bojuje. No, Nicolleti sa dlho neudržal na vrchole, ale aj tak pekný výkon od neho a teraz je v piatom kole poradie takéto: tatko Reed, Peick, Dungey, Tomac, Canard a Seely. A k zemi ide náhle Tomac, ktorému ušlo predné koleso na jeho Honde pri zóne mechanikov. Dvojica ďalších Honda jazdcov sa posúva ďalej a ani neviem ako a sme v ôsmom kole a bum, Roczen naráža do penového mantinelu, letí cez motorku do vzduchu a tvrdo letí k zemi. Jediné šťastie, že padol na ďalší penový blok, asi mu zachránil niekoľko zlomenín. Takže Keni je živý a zdravý, no doudieraný a mimo top 10. Zato Dungey má už po krk jazdiť na treťom mieste a tak sa na skokoch dotiahol na Peicka a v zákrute ho obieha. Canard dlho nečaká a v deviatom kole ho obieha aj on. Letíme do posledného kola a Dungey sa priblížil na Reeda na vzdialenosť 1,3 sekundy. Dungey sa snažil ako vedel, no nepostaral sa o rozruch, pretože Reed preletel cieľom ako prvý. Tatko to stále vie.

Galéria SX450

Výsledky SX Arlington kolo 7– trieda 450

  1. Chad Reed
  2. Ryan Dungey
  3. Trey Canard
  4. Cole Seely
  5. Weston Peick
  6. Broc Tickle
  7. Jason Anderson
  8. Blake Baggett
  9. Andrew Short
  10. Joshua Grant

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (174bodov/2 víťazstvá)
  2. Trey Canard (149bodov/2 víťazstvá)
  3. Ken Roczen (143bodov/2 víťazstvá)
  4. Eli Tomac (115bodov/1 víťazstvo)
  5. Jason Anderson (114bodov)
  6. Cole Seely (111bodov)
  7. Chad Reed (110bodov/1 víťazstvo)
  8. Blake Baggett (99bodov)
  9. Andrew Short (94bodov)
  10. Justin Barcia (71bodov)

250 Finále

Chlapci a páni z východu nakopli svoje 250-tky a držia motory tesne pred obmedzovačom. Čakajú na padnutie roštu a vyrážajú. Holeshot berie Davalos na Husqvarne, za ním idú Bogle, Lemione, J. Martin. Musquin je na šiestom mieste. Všetko nezaujímavé preskakujeme a ideme rovno do ôsmeho kola. Začína sa mela, v ktorej sú Davalos, Bogle, Musquin, Martin. Sú v tesnej blízkosti  raz za sebou a inokedy zase vedľa seba. Každý chce byť prvý a pritom rozdiel medzi prvým a štvrtým je iba 1,7s. Človeku pri pohľade na túto vysokú hru až naskakuje husia koža. Sedem kôl dokonca, Musquin si mení miesto s J. Martinom. Šesť kôl dokonca, Bogle si mení miesto s Davalosom. Päť kôl dokonca a J. Martin si mení miesto s Davalosom, toto je sila! Musquin preskočil Davalosa, Davalos krúti hlavou, je nešťastný zo straty takéhoto vedenia ale ešte nie je všetkému koniec. Wau, Martin má kontakt s Bogleom, ale Bogle to ustál. Martina obieha Musquin neuveriteľnou rýchlosťou, no zle doskočil na lavicu a už aj stráca druhú priečku. Štyri kolá, Martin sa dotiahol na Boglea na chlp a snaží sa ho preskočiť, nepodarilo sa. Tri kolá, Musquin tlačí na Martina, Martin na Boglea. Martin predbieha v zúženej časti Boglea, dav šalie! Musquin ukazuje Bogleovi koleso a netrvá to dlho a menia si pozície. Posledné kolo a už sú medzi jazdcami veľké rozostupy, cieľ na dosah a Martin ním letí a teší sa z toho. Za ním nasleduje Musquin, Bogle a Davalos. Prekrásny pretek. Tieto 250-tky sú tento rok atraktívnejšie ako 450-tky.

Galéria SX250

Výsledky SX Arlington kolo 7 – trieda 250

  1. Jeremy Martin
  2. Marvin Musquin
  3. Justin Bogle
  4. Martin Davalos
  5. Joe Savatgy
  6. Vince Friese
  7. Matthew Lemoine
  8. Anthony Rodriquez
  9. Rj Hampshire
  10. Arnaud Tonus

Priebežné bodové umiestnenia SX 250 východ

  1.  Marvin Musquin (47bodov/1 víťazstvo)
  2. Jeremy Martin (43bodov/1 víťazstvo)
  3. Justin Bogle (42bodov)
  4. Joe Savatgy (36bodov)
  5. Martin Davalos (30bodov)
  6. Matthew Lemoine (30bodov)
  7. Vince Friese (30bodov)
  8. Rj Hampshire (26bodov)
  9. Arnaud Tonus (26bodov)
  10. Anthony Rodriquez (21bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.