OFF ROAD FEST Mercedes-Benz 2015

Pre priaznivcov značiek Mercedes-Benz, Honda, Jeep a Kia bolo k dispozícii nielen to najlepšie, ale aj to najnovšie, čo uvedené značky v rámci SUV segmentu  ponúkajú do každého terénu.

„Našim hlavným zámerom bolo pri príležitosti 30. výročia pohonu všetkých štyroch kolies 4MATIC klientom a priaznivcom štyroch kolies umožniť, aby si v tomto jedinečnom prostredí vyskúšali nielen silu svojho predvádzacieho vozidla, ale aj mieru svojich vodičských schopností a pohotovosť reakcií, ktoré im môže poskytnúť práve tento náročný pieskový terén“ – uviedol na margo podujatia generálny riaditeľ spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia, Ing. Andrej Glatz.

A hoci najväčšiemu záujmu sa na adrenalínových pieskových dunách a vodnej prekážke tešili hviezdne novinky, v podaní modelov GLC, GLE, GLE kupé, G, GL, bokom záujmu neostali ani vozidlá iných značiek.

Mercedes-Benz GLE off-roadpress_1540_gallery_10709p

Terény bez najmenších problémov zvládli vozidlá Jeep Wrangler, ale svoje ,,svaly“ k spokojnosti všetkých prítomných predviedli aj Jeep Grand Cherokee, Kia Sportage, Kia Sorento a zahanbiť sa nenechala ani Honda CR-V.

Na troch moduloch tratí (ľahký, stredne náročný a náročný terén) absolvovali návštevníci – medzi ktorými nechýbali ani predstaviteľky krajšieho a nežnejšieho pohlavia, milujúce adrenalín a napätie – vyše 1600 testovacích jázd!

Jeep Wrangler Rubicon off-road

Tí, ktorí sa s náročným terénom ako vodiči ešte nestretli, mali k dispozícii Školu Off-Roadovej jazdy. Nezabudnuteľným zážitkom boli aj jazdy na Unimogu, historickom, stále v pôvodnom stave, vozidle – Dodge z roku 1943, či nespútané a hlavne nezabudnuteľné ukážkové jazdy so skúsenými vodičmi na ich špeciálne upravených off-roadových vozidlách Mercedes-Benz Trieda G a Jeep Wrangler či Cherokee.  Priaznivci ,,komfortnejších“ osobných vozidiel, sa v rámci statických ukážok mohli  dôkladne oboznámiť s najnovšími modelmi značiek Mercedes-Benz, KIA, Jeep, Honda a smart.

press_1540_gallery_10706p

Nakoľko sa akcia konala na ,,slovenskej Sahare“, počas oboch dní nechýbal ani hosť – známy motocyklový pretekár a najúspešnejší slovenský účastník Rallye Dakar – Ivan Jakeš, ktorý nielenže demonštroval svoje motocyklové majstrovstvo, ale záujemcov zoznámil aj s jeho dakarským technickým zázemím, inštalovaným vo vozidle Sprinter.

Zdroj: Mercedes-Benz; Foto: Peter Škorňa

press_1540_gallery_10707p   Mercedes-Benz G-Class Jeep Wrangler off-road Mercedes-Benz G-Class off-road 2 Mercedes-Benz G-Class off-road 3 Mercedes-Benz G-Class off-road  Mercedes-Benz Zetros Arocs

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.