Štefan Svitko, ako Slovák miešajúci karty na Dakare

Dakar ako najnáročnejšia rely sveta vždy priláka mnoho jazdcov a pretekárov. Už po minulé roky prilákala aj našich Slovákov Štefana Svitka a Ivana Jakeša a tí sa radi vracajú zdolávať najnáročnejšie trasy.

Žiaľ nedokážeme písať o všetkom čo sa deje vo svete, ale aspoň malú rekapituláciu toho, čo sa udialo doteraz spravíme. Veď Štefan Svitko si to zaslúži, už len preto, že nedostáva špeciálnu podporu ani od štátu, ani od žiadneho továrenského tímu. Ale jeho úspechmi sa isto veľmi radi pochváli všetci. Dali by sa písať litánie o tom, ako tento štát už momentálne živí stovky imigrantov a státisíce nezamestnaných no a na športovca opäť nezvýšilo. To by sme ale odbočili od športu a šport nás má tešiť a napĺňať.

Dnes 7.1.2016 prebehla piata etapa, ktorá je maratónska. Jazdci nemôžu meniť pneumatiky napríklad a napríklad sa išlo aj cez prevýšenie 4.600m.n.n, kde jazdci dostávajú závrate hlavy z riedkeho vzduchu a kde motory nejdu na plný výkon pre (tiež) riedky vzduch.

Profil 5. etapy

Trasa 5. etapy

Svitko v predošlých dňoch ťahal za rýchlopal na svojej súkromnej KTM a prekvapil viaceré osoby v tejto brandži. Hlavne keď (penalizáciou Barreda Borta) získal prvé miesto v celkovom hodnotení. Už sa mu podarilo aj padnúť na motorke ale viac si prečítajte v správe od jeho tímu.

Hlásime sa z Bolívie
Všetci sme v poriadku dorazili do bivaku v Uyuni. Števo dnes zajazdil super výsledok, po penalizácii Mea skončil druhý a druhý je aj v celkovom hodnotení.
Včera trochu pri páde rozmlátil prednú masku a držiaky prístrojov, vytiekli mu predné tlmiče, ale spravíme to.
Žisťovali sme prečo sa včera večer menili výsledky. Organizátor nám oznámil, že časť trate, kde boli problémy sa anulovala všetkým jazdcom. Števo tam bol najrýchlejší a týmto rozhodnutím stratil najviac
Ideme makať, roboty máme na rozdávanie.
Čaute a držte palce!

Ďalšia skvelá správa od jeho tímu bola nasledovná:

Neskutočný jazdec ten náš Štefan, dnes 3tie miesto 🙂 v celkovom poradí opäť poskočil hore. Číslo 2!!!!
Na vedúceho Goncalvesa stráca iba 1min 45sec!!!
AKTUALIZÁCIA: Meo dostal 5minútovú penalizáciu, Štefan dnes teda skončil na DRUHOM mieste!!!!!

Čo viac dodať? Iba že držíme palce a každý deň sledujeme televíziu a priebežné výsledky a pri tom nechávame svojím emóciám voľnú cestu.

Priebežné hodnotenie motocyklov

Priebežné hodnotenie štvorkoliek

Priebežné hodnotenie automobilov

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.