Odolný nárazník pre Volvo FH

Volvo Trucks spevňuje vozidlá Volvo FH s novým odolným nárazníkom. S vystuženou prednou časťou je kamión vhodnejší pre hrboľaté cesty a náročnejšie použitia, ako sú stavebné práce a preprava dreva.

„Volvo FH s odolným nárazníkom rozširuje možnosti využitia nášho vlajkového kamióna zvýšením úrovne ochrany mimoriadnej sily, jazdnej dynamiky a komfortu v kabíne. Robustnosť umožňuje kamiónu lepšie zvládať podmienky, v ktorých existuje zvýšené riziko poškodenia,” hovorí Ricard Fritz, viceprezident značky Volvo Trucks.

Volvo FH Globetrotter truck FH16 750 kamión nákladné auto (2)

Nový odolný nárazník vozidiel Volvo FH je založený na rovnakej technickej koncepcii ako predok vozidiel Volvo FMX, ktoré sú určené pre náročné podmienky v stavebníctve. Rohy a ochranná nábehová hrana sú vyrobené z ocele s hrúbkou 3 mm. Stály stupienok nad ochrannou nábehovou hranou je vstavaný v konštrukcii.

Zvýšená poloha nárazníka zlepšuje predný nábehový uhol, ktorý je viac než 20 stupňov na vozidlách s dodatočne zvýšeným podvozkom. Tento podvozok bol uvedený na trh na modeli Volvo FH v roku 2014. Homologované liatinové ťažné zariadenie s obrovskou kapacitou až 36 ton je ponúkané ako doplnková výbava montovaná výrobcom.

Odolnejší bezo zmeny prvotriedneho imidžu

„Konštruktéri čelili náročnej výzve, ktorou bolo posilniť robustnosť prednej časti a zároveň zabezpečiť, aby zbytočne nevynikala. Línie klinovitých oceľových rohov plynulo prúdia smerom do stredu nárazníka. Vytvárajú nenápadný, robustný prejav, ktorý nemení jedinečný, prvotriedny imidž vozidiel Volvo FH,” hovorí Rikard Orelle, riaditeľ pre dizajn spoločnosti Volvo Trucks.

Volvo FH Globetrotter truck FH16 750 kamión nákladné auto (2)

Nárazník bol vysunutý 132 mm smerom dopredu, aby pohltil prvé nárazy v drsných podmienkach a chránil iné dôležité časti, ako sú napríklad svetlomety.

„Volvo FH s odolným nárazníkom je dobre prispôsobené pre prirodzene náročné prostredia, ako sú staveniská a lesy. Kamión je odteraz vhodnejší aj pre náročnú diaľkovú dopravu na trhoch s nerovnými cestami,” uzatvára Ricard Fritz.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.