Volvo Trucks dbá na spotrebu paliva

Spoločnosť Volvo Trucks teraz zavádza ďalšiu modernizáciu svojich modelových radov FM, FMX, FH a FH16. Zvýšenie palivovej efektívnosti motora spoločne s novými aerodynamickými vylepšeniami na kabíne a podvozku môžu znížiť náklady na palivo až o päť percent.

Pre dopravcu sú náklady na palivo jednou z kľúčových položiek. Spoločnosť Volvo Trucks neustále pracuje na tom, aby boli čo najnižšie. Vývojoví pracovníci priebežne identifikujú potenciálne oblasti pre zdokonalenie a tie potom premietajú do vývoja vozidiel. Teraz prinášajú ďalšie inovácie zahŕňajúce vylepšený motor, vyhovujúci podmienkam normy Euro 6 Step C, a aerodynamické optimalizácie na podvozku a na kabíne.

1_Fuel & aerodynamics optimized Volvo FH truck kamión ťahač 16

U pohonných jednotiek bol rad optimalizácií vykonaný hlavne na motoroch D11 a D13 – napríklad piesty s nižším odporom trenia, nové zdokonalené turbo, vyšší kompresný pomer, optimalizovaný vačkový hriadeľ a zdokonalený riadiaci softvér. K opatreniam, ktoré zlepšujú aerodynamiku a tak znižujú odpor vzduchu, patrí medzi inými prepracovaný predný spojler, aerodynamické deflektory, blatníky a tesnejšie prekrytia kolies.

3_Optimized fender flare & mud flaps Volvo truck kamión ťahač FH 16

„Pretože náklady na palivo tvoria tretinu nákladov dopravcu, je dôležitá každá jeho kvapka. Neustále pracujeme na zdokonalení palivovej úspornosti našich nákladných vozidiel. Uplatňujeme filozofiu využitia každého možného zdokonalenia či optimalizácie, či už veľkého alebo malého. Vďaka týmto posledným zdokonaleniam na motoroch a na aerodynamike dostávajú vodiči do rúk ešte efektívnejšie nákladné vozidlá s vynikajúcou výkonnosťou motorov Volvo Trucks. To znamená, že dopravcovia ušetria viac peňazí. Je to nespočetné množstvo drobných zdokonalení, ktoré vo výsledku vedú k významným úsporám,” hovorí prezident spoločnosti Volvo Trucks Claes Nilsson.

Koľko paliva môžu tieto zdokonalenia ušetriť, to záleží na špecifikácii nákladného vozidla a na dopravnej aplikácii. Pri modeli FH prevádzkujúceho diaľkovú dopravu môžu tieto kombinované optimalizácie znížiť spotrebu paliva až o tri percenta. Pri ťažkých aplikáciách, ako je napríklad doprava ťaženého dreva, môže byť dosiahnutá úspora paliva až päť percent, pokiaľ je nákladné vozidlo vybavené novo uvedenou prevodovkou I-Shift s plazivým prevodom a novou zdvíhacou tandemovou nápravou. Unikátna výhoda pomalého pohybu v náročnom teréne kombinovaná s vhodným stálym prevodom na zadnej náprave, ktorý pri preprave ťažkých nákladov pri vysokých rýchlostiach optimalizuje otáčky motora, a zdvihnutie tandemovej nápravy pri čiastočnom zaťažení majú za následok zníženie spotreby paliva na diaľniciach.

Optimalizovaný predný náradzník & spojler - aerodynamika Volvo truck FH 16Optimalizovaný strešný spojler - aerodynamika Volvo truck kamión ťahač FH 16

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.