Ďalší jazdci ktorí si nezajazdia MX v zámorí a ani na MXoN

Dvojtýždňová prestávka v AMA MX skončila, no ďalší jazdci nepokračujú pre zranenia.

Christian Pourcel jazdiaci v triede 450 bol pre zranenie vyradený už v poslednom kole a stále nie je zotavený natoľko, aby mohol jazdiť. Z triedy 450 ďalej vypadáva aj Justin Boogle pre zranenia krku. Ku týmto poraneniam prišiel na trati v Southwick v druhom súťažnom kole. Justin už nebude jazdiť ani v jednom z posledných 3 víkendov AMA MX.
To isté platí aj pre obhajcu titulu v triede 250 Jeremyho Martina. Ten sa na trati Washougal dostal nešťastnou zhodou okolností do zápletky medzi tímovým kolegom Coperom Webbom a rivalom Joeim Savatgym, skončil na zemi a od zadu do neho narazil Adam Cianciarulo. Jeremy má zlomené rebrá, jeden víkend určite vynechá. O ďalších dvoch sa rozhodne na základe jeho zdravotného stavu. Tým sa mu obhájenie titulu stratilo z dosahu rúk a samotného Jeremyho to veľmi mrzí.

Naopak opätovne by sa mali pridať v triede 450 Ryan Dungey a Jason Anderson, ktorí boli takisto odstavení pre zranenia. Či sa vráti Cole Seely je otázne.

Motocross národov, MXoN, bude teda bez nominácie Jeremyho Martina. Nádejná hviezda Ameriky Eli Tomac spolu so svojím tímom Monster energy Kawasaki odmietli podieľať sa tento rok na príprave na MXoN ktoré sa uskutoční v Taliansku. Dôvodom je veľká vyťaženosť Eliho a jeho tímu na iné podujatia, ktoré ho po motocrosse čakajú.
Ďalej sa MXoN nezúčastní ani Marvin Musquin. Francúzska motocyklová asociácia ho nenominovala na hlavného, ani na zastupujúceho jazdca.

Uvidíme teda, ako to celé dopadne aj v AMA MX, aj v MXoN, no dúfajme, že nevypadnú ďalší jazdci pre zranenia.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.