Náhradné súčiastky z 3D tlače už od septembra

V rámci divízie nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz platí, že aj po mnohých rokoch možno objednať a nechať si doručiť originálne náhradné diely. Teraz pristúpili k ďalšiemu kroku.

V oblasti zákazníckeho servisu a dielov využíva divízia nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz na výrobu plastových náhradných dielov ako štandardnú výrobnú metódu najmodernejšiu 3D tlač. Od septembra bude možné „stlačením tlačidla“ rýchlo, hospodárne a v ľubovoľnom počte objednať a nechať si doručiť 30 originálnych náhradných dielov z 3D tlačiarne. Štandardná výrobná kvalita ostane zachovaná („One Piece Demand“).

Použitím 3D tlače zaujíma divízia nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz medzi globálnymi producentmi nákladných vozidiel pozíciu priekopníka a technologickej špičky. Je to stále pomerne inovatívny a najmodernejší výrobný postup v rámci popredajných služieb.

„Podľa prísľubu našej značky Trucks you can trust (Nákladné vozidlá, ktorým môžete dôverovať), dbáme pri náhradných dieloch z 3D tlačiarní na rovnaké kritéria, akými sú spoľahlivosť, funkčnosť, životnosť alebo hospodárnosť, ako pri dieloch klasickej výroby,“ hovorí Andreas Deuschle, vedúci marketingu a operácií oblasti obchodu, služieb zákazníkom a dielov divízie nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz. „3D ponúka jednoducho viac možností. Z tohto dôvodu budeme výrobu 3D dielov naďalej rozširovať.“

Skúsenosti a vyspelá technika sú garantmi najvyššej 3D kvality

V spoločnosti Daimler sa už dnes ročne vytlačí viac než 100 000 prototypov dielov pre jednotlivé podnikateľské oblasti.

„Pri výrobe prototypov profitujeme z rozsiahlych skúseností spoločnosti Daimler s 3D tlačou,“ hovorí Andreas Deuschle. Dostupné náhradné diely pozostávajú z hodnotných plastových komponentov. Kryty, dištančné vložky, krytky pružín, vzduchové priechody, káblové rozvody, svorky, závesy alebo aj prvky riadenia sú len príkladmi hospodárnej produkcie náhradných dielov top-kvality, ktorá je realizovateľná použitím 3D tlače.

„Vytlačené“ náhradné diely vznikajú pomocou najmodernejších 3D tlačiarní na báze selektívneho laserového spekania (SLS). Pre vysoké kvalitatívne štandardy divízie nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz optimalizuje a stanovuje parametre procesu výskumná a predvývojová divízia spoločnosti Daimler. Každý 3D náhradný diel si môže zákazník objednať na základe jeho špecifického čísla, pod ktorým je evidovaný v zoznamoch objednávacích kódov a v katalógoch náhradných dielov divízie nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz. Tým sa počas niekoľkých desaťročí zabezpečí rýchle zásobovanie prostredníctvom logistickej zásobovacej siete Mercedes-Benz na všetkých úrovniach predaja až po zákazníka. A to celosvetovo.

Výhody vďaka istému zásobovaniu, rýchlej dodávke a hospodárnosti

3D tlač, ktorá šetrí životné prostredie a zdroje, zohráva v rámci popredajných služieb významnú úlohu aj v budúcnosti. V obchode s náhradnými dielmi spočíva táto úloha v zabezpečení dielov aj pre konštrukčné rady, ktoré sa už nevyrábajú. V sortimente sa preto nachádzajú aj diely, ktoré sa ročne predajú len v malých množstvách. Ich výroba je tým pádom pre dodávateľov čoraz viac neekonomická. Často sa musia výrobné zariadenia a nástroje roky ponechávať a udržiavať. Vďaka 3D tlači patria tieto požiadavky minulosti, lebo každý 3D náhradný diel je k dispozícii „na požiadanie“ ihneď.

Samotná tlač sa môže po určení dizajnu a objednaní zrealizovať vo veľmi krátkom čase, čím dôjde k výraznému zrýchleniu výroby a dodania náhradných dielov. Náhradné diely a diely pre dodatočnú montáž môžu byť bez problémov na základe uložených dát znova vytlačené a dodané bez nutnosti vytvárania drahých skladových rezerv. Nie je potrebné žiadne skladovanie tovaru. Súčasne sa tak šetria náklady, prírodné zdroje a životné prostredie. Nevzniknú žiadne prebytky materiálu, ktorých opätovné využitie alebo likvidácia sú mimoriadne nákladné.

Mercedes-Benz Lkw produziert bereits 30 Ersatzteile erfolgreich mit modernsten 3D-SLS-Druckverfahren. Im After-Sales-Bereich ist Mercedes-Benz Lkw weltweit die Nr. 1 beim Einsatz von 3D-Druckteilen. Die Ersatzteile sind für die Vorgängerbaureihen des Actros bestimmt und erhältlich unter den offiziellen Ersatzteilnummern A 000 462 0043 (links) und A 000 831 0936 (rechts).. ; Mercedes-Benz Trucks already successfully produces 30 spare parts with the latest 3D SLS printing processes. In the after-sales sector Mercedes-Benz Trucks is no. 1 worldwide in using 3D printed parts. The mentioned spare parts for the previous Actros series are available under the official spare part numbers A 000 462 0043 (left) and A 000 831 0936 (right).;

Divízia nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz pomocou najmodernejšej 3D SLS tlače úspešne produkuje už 30 náhradných dielov. V rámci popredajných služieb je divízia nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz číslom 1 vo využití dielov vzniknutých prostredníctvom 3D tlače. Náhradné diely sú určené pre predchodcu konštrukčného radu Actros a sú k dispozícii pod oficiálnym číslom náhradného dielu A 000 462 0043 (vľavo) a A 000 831 0936 (vpravo).

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.