Živý test spoločnosti Volvo Trucks, nazvaný „Lietajúci pasažier”

V novom živom teste sa spoločnosť Volvo Trucks chystá podniknúť unikátnu jazdu, pri ktorej bude za vozidlo Volvo FH pripojený pilot s padákom.

Úlohou vodiča bude udržať počas stúpania po kľukatých horských cestách pilota s padákom vo vzduchu. Aby sa všetko podarilo, musí nákladné vozidlo udržiavať rýchlosť. „Lietajúci pasažier” bude mať premiéru 29. novembra na digitálnych platformách spoločnosti Volvo Trucks.
Upútavku „Lietajúci pasažier“ si môžete pozrieť tu

Jedinečná hnacia línia od spoločnosti Volvo Trucks s dvojstupňovou prevodovkou I-Shift je zárukou výbornej ovládateľnosti a nízkej spotreby paliva. V tomto teste preverí spoločnosť Volvo Trucks hnaciu líniu svojich vozidiel tým, že za model Volvo FH pripúta pilota s padákom. Test je vôbec prvým svojho druhu na svete, v ktorom figuruje nákladné vozidlo a pilot s padákom.

„Každý vodič nákladného vozidla vie, ako náročné je v kopcovitom teréne udržiavať stálu rýchlosť. Je k tomu potrebná sústava motora a prevodovky, ktorá umožňuje mimoriadnu ovládateľnosť. Test nazvaný „Lietajúci pasažier“ ukazuje výnimočný výkon a hospodárnosť našej zdokonalenej hnacej línie,” hovorí Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Vozidlo Volvo FH, ktoré je v teste použité, je vybavené jedinečnou hnacou líniou od spoločnosti Volvo. Toto hnacie ústrojenstvo sa skladá zo zdokonaleného motora D13 Euro 6 a z dvojstupňovej prevodovky I-Shift. Technológia dvojstupňovej prevodovky umožňuje radiť prevodové stupne pod zaťažením. Vozidlo tak pri radení v náročných podmienkach nestráca nič zo svojej pohybovej energie.

„Jazda na vyššom prevodovom stupni je spolu s plynulým radením dôležitým faktorom, ktorý priaznivo ovplyvňuje spotrebu paliva. Dvojstupňová prevodovka I-Shift umožňuje plynulú jazdu aj pri zaradenom vyššom prevodovom stupni a nízkych otáčkach motora,” vysvetľuje Staffan Wendeberg, produktový manažér pre vozidlá Volvo FH a diaľkovú dopravu.
Nová výzva prichádza ako ďalší diel seriálu živých testov spoločnosti Volvo Trucks. Ako ďalší diel, ktorý originálnym spôsobom preverí vlastnosti a schopnosti vozidla. Celosvetový úspech už skôr mali testy „Impozantný špagát”, „Pozrie sa, kto riadi” a „Škrečok za volantom”.

Klip bude mať premiéru 29.novembra na digitálnych platformách spoločnosti Volvo Trucks.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.