BMW Group a Mobileye sa dohodli na generovaní nového typu údajov zo senzorov.

Spoločnosti BMW Group a Mobileye (NYSE: MBLY) oznámili podpísanie dohody o zavedení technológie na generovanie údajov Mobileye Road Experience Management (REM™) do nových modelov BMW Group, ktoré sa dostanú na trh v roku 2018.

Táto dohoda týkajúca sa využitia crowdsourcingu pri zbere údajov v reálnom čase z vozidiel vybavených kamerovou technológiou Advanced Driver Assist System (ADAS) je kľúčová pre umožnenie autonómneho riadenia vďaka najnovšiemu typu máp s vysokým rozlíšením (HD), vďaka ktorým bude šoférovanie pre spotrebiteľov bezpečnejšie a efektívnejšie.

Mapy naberú nový rozmer – reálny

Dohoda bola uzavretá s ohľadom na komplexnosť a spoluprácu v rámci odvetvia s cieľom ďalej propagovať automatizované riadenie bezpečným a priamym spôsobom. Údaje zo senzorov vozidiel BMW Group bude možné zlúčiť s údajmi iných výrobcov áut, čím vznikne väčšia databáza pre systém Mobileye Global RoadBook (GLRB™) na podporu a rýchlu aktualizáciu HD máp s možnosťou vysoko presnej lokalizácie. Autonómne vozidlá si budú vyžadovať HD mapy, ktoré dokážu takmer okamžite identifikovať zmeny v prostredí a vo veľmi krátkom čase ich spracovať a zobraziť reálne informácie.

Kamery umožňujúce zber anonymizovaných dát z celého vozového parku fungujú ako inteligentné jednotky, ktoré pomocou procesorov a softvéru Mobileye EyeQ® dokážu identifikovať cenné informácie, ktoré sú následne odosielané do cloudu vo vysoko komprimovanej podobe (10 kilobajtov na kilometer). Pomocou týchto údajov možno pridať dynamickú vrstvu do súčasných aj budúcich navigačných máp, čo zákazníkom BMW Group umožní prístup naozaj v reálnom čase k informáciám o hustote premávky, možných rizikách na ceste, poveternostných podmienkach, možnostiach parkovania a iným užitočným údajom.

V rámci podpory rýchleho vytvárania a aktualizovania HD máp budú BMW Group a Mobileye odosielať anonymizované údaje do systému HERE, poprednej mapovacej a lokalizačnej služby. Systém HERE bude pomocou týchto údajov a informácií v reálnom čase aktualizovať HERE HD Live Map, čo je cloudová služba spoločnosti HERE pre čiastočne, vysoko a plne automatizované vozidlá, a vylepšovať svoju platformu Open Location Platform, zaručujúcu presný opis reálneho sveta tak, ako sa práve mení. Mobileye a HERE už predtým oznámili svoj zámer integrovať dáta získané prostredníctvom technológie REM™ ako novú vrstvu v HERE HD Live Map. BMW Group vždy zdôrazňovala, že je otvorená spolupráci s novými partnermi, či už OEM alebo inými tretími stranami.

Beh na dlhé trate

Dnešná dohoda zdôrazňuje systematický a komplexný prístup BMW Group k spolupráci v rámci automatizovaného riadenia vozidiel. Tento prístup okrem iného zahŕňa spoluprácu s HERE, ako aj spoluprácu so spoločnosťami Intel a Mobileye, ktorej výsledkom bude zavedenie vysoko automatizovaného riadenia do ulíc do roku 2021 s modelom BMW iNEXT. Okrem svojich znalostí v oblasti automobilovej bezpečnosti a softvérových štandardov, ako aj ovládania pohybu, BMW Group prispieva svojimi špičkovými poznatkami z oblasti integrácie end-to-end systémov, ktoré sú dôležité pri implementovaní prelomových technológií, ako je autonómne riadenie, a ich zavádzaní do sériovej výroby.

„Toto oznámenie preukazuje, že naše partnerstvo prináša rýchle inovácie na trh, aby zákazníkom umožnili profitovať z najnovšej technológie“, hovorí Klaus Fröhlich, člen predstavenstva BMW AG, Development. „Na strategickej úrovni táto správa jasne ukazuje, ako naša spolupráca s Mobileye využíva naše investovanie do systému HERE. Dáta z vozidiel BMW v budúcnosti obohatia mapy a zvýšia kvalitu služieb pre všetkých. Okrem toho predstavuje aj významný krok k uvedeniu modelu BMW iNEXT s funkciami vysoko automatizovaného riadenia v roku 2021, a tiež k vytvoreniu popredného ekosystému na platforme HERE Open Location Platform využívajúceho hromadné dáta z miliónov vozidiel po celom svete.“

„Vítame príležitosť urobiť tento ďalší krok v našom vzťahu so spoločnosťou BMW Group,“ uviedol prof. Amnon Shashua, predseda a technický riaditeľ Mobileye. „Kamerové systémy ADAS už dnes robia cesty bezpečnejšími. Global RoadBook je iniciatíva podporujúca využívanie údajov z týchto kamier na vytvorenie máp s vysokým rozlíšením, vďaka ktorým sa stane nová generácia autonómneho šoférovania skutočnosťou komplexným spôsobom, ktorý stanoví štandard v tomto odvetví.“

O spoločnosti Mobileye

Mobileye N.V. je svetovým lídrom vo vývoji počítačového spracovania obrazu a strojového učenia, analýzy dát, lokalizácii a mapovaní v systémoch Advanced Driver Assistance System a v autonómnom riadení vozidiel. Vďaka našej technológii sú vodiči na cestách viac chránení, znižuje sa riziko dopravnej nehody, táto technológia zachraňuje životy a má potenciál revolučne zmeniť šoférovanie umožnením autonómneho riadenia. Naše vlastné softvérové algoritmy a čipy EyeQ® vykonávajú podrobnú interpretáciu vizuálneho poľa s cieľom anticipovať možné kolízie s inými vozidlami, chodcami, cyklistami, zvieratami, sutinami a inými prekážkami.

Produkty Mobileye tiež dokážu detegovať cestné značenie, ako napríklad jazdné pruhy, okraje ciest, bariéry a podobné prvky, identifikovať a čítať dopravné značky, smerové značky a semafory, vytvárať RoadBook™ lokalizovaných prejazdných ciest a vizuálnych orientačných bodov pomocou REM™ a zabezpečovať mapovanie pre potreby autonómneho riadenia. Naše produkty sú alebo budú integrované do modelov vozidiel od viac ako 25 globálnych výrobcov. Naše produkty sú k dispozícii aj na trhu s náhradnými dielmi.

Výhľadové vyhlásenia

Táto tlačová správa obsahuje niektoré výhľadové vyhlásenia. Slová ako „verí“, „plánuje“, „očakáva“, „projektuje“, „anticipuje“ a „budúci“ alebo podobné výrazy slúžia na vyjadrenie výhľadu do budúcnosti. Takéto výhľadové vyhlásenia sú iba predpovede na základe našich súčasných očakávaní a predstáv o budúcich udalostiach. Týmto vyhláseniam by sa nemala prikladať neprimeraná miera očakávania. Mnoho faktorov môže spôsobiť, že naše reálne výsledky sa budú výrazne líšiť od akýchkoľvek výhľadových vyhlásení vrátane rizikových faktorov a ďalších oblastí, ktoré zmluvné strany zverejnili v rámci tejto tlačovej správy. Žiadna zo strán sa nezaväzuje akokoľvek aktualizovať alebo revidovať akékoľvek výhľadové vyhlásenie, či už v dôsledku nových informácií, budúcich udalostí alebo iných dôvodov, s výnimkou prípadov, kedy to požaduje zákon.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.