Mercedes-Benz kabriolet Triedy E: otvorený intenzívnemu zážitku

Novým kabrioletom Triedy E značka Mercedes-Benz kompletizuje svoju rodinu modelov Triedy E. Otvorené štvormiestne vozidlo s klasickou látkovou sklápacou strechou v sebe spája puristický, zmyselný dizajn, veľkorysý komfort na dlhých trasách pre štyri osoby a najnovšiu techniku.

Súčasťou ponuky je aj komplexná integrácia smartfónu s bezdrôtovým nabíjaním a funkciou kľúča, širokouhlý kokpit, ako aj najnovšie asistenčné systémy. Výkonné motory a komfortné podvozky sa starajú o športovo-luxusný zážitok z jazdy. Kabriolet môže byť na želanie vybavený elektrickým systémom vetrolamu AIRCAP a vyhrievaním pre oblasť hlavy AIRSCARF – pre vyšší komfort pri jazde s otvorenou strechou. Okrem toho je kabriolet prvýkrát k dispozícii aj s pohonom štyroch kolies 4MATIC.

Značka Mercedes-Benz prostredníctvom nového kabrioletu predstavuje piateho a najmladšieho člena rodiny modelov Triedy E, ktorá v priebehu roka zažila úplnú obnovu. Značka s hviezdou tak zároveň na vysokej úrovni pokračuje vo svojej tradícii otvorených kabrioletov s klasickou látkovou skladacou strechou. „Nadšenie pre výnimočné vozidlá, o ktoré sa delíme s našimi zákazníkmi, sa osobitným spôsobom prejavuje v našom novom kabriolete Triedy E. S ním si môžete vychutnávať komfort a luxus pod holým nebom,“ hovorí Britta Seeger, členka predstavenstva spoločnosti Daimler AG, zodpovedná za odbyt divízie Mercedes-Benz Cars.

Keď je skladacia strecha zatvorená, podobá sa kabriolet Triedy E svojou siluetou na kupé Triedy E a ukazuje rovnaké, výrazné proporcie. Blízku príbuznosť zdôrazňuje aj puristický dizajn zvýrazňujúci povrch vozidla s jednoduchšími líniami a zmyselnými tvarmi. Spaľujúci a chladný zároveň: dizajnový jazyk je reprezentáciou krásy a inteligencie a utvára vzhľad kabrioletu, ktorý napriek tomu demonštruje svoj svojrázny charakter – najmä keď je sklápacia strecha otvorená.

Výrazná predná časť s nízko uloženou diamantovou maskou chladiča a centrálnou hviezdou, vysokovýkonné svetlomety s LED (na želanie svetlomety MULTIBEAM LED s vysokým rozlíšením), dlhá kapota motora s charakteristickými prelismi a bočné okná s možnosťou úplného zasunutia zdôrazňujú dynamiku kabrioletu. Pevne napnutá sklápacia strecha so sklenenou tabuľou harmonicky prechádza do svalnatej zadnej časti. Natiahnuté, zmyselne vymodelované boky a dvojdielne, veľmi ploché zadné svietidlá s LED zdôrazňujú športový charakter štvormiestneho vozidla. Zadné svietidlá okrem toho ponúkajú brilantný vzhľad, ktorý pripomína žiaru vychádzajúcu z tryskového pohonu. Nová je svetelná prezentácia zadných svetiel, ktoré vodiča pri príchode a odchode pozdravia svetelnou sekvenciou.

Pri otvorenej streche si môžete všimnúť harmóniu medzi dizajnom exteriéru a interiéru, ktorú osobitým spôsobom podčiarkujú hodnotné detaily. Vizuálny celok z eloxovaného a lešteného hliníka (línia výbavy AMG Line s prvkami z matného hliníka) vytvárajú ozdobné rámy na stĺpiku A a čelnom skle, ozdobná lišta línie boku, ako aj široký ozdobný prvok, ktorý lemuje skriňu sklápacej strechy. Do tohto rámu je harmonicky zakomponované tretie brzdové svietidlo s krytom z číreho skla.

Luxusne športový charakter kabrioletu Triedy E zvýrazňuje aj podvozok, ktorý je v porovnaní so sedanom znížený o 15 milimetrov. Vozidlo tak dosahuje športovú úroveň už so 17-palcovými sériovými pneumatikami.

Látková sklápacia strecha prémiovej triedy

Látková sklápacia strecha je k dispozícii v tmavohnedej, tmavomodrej, tmavočervenej alebo čiernej farbe. Sériovo je vyhotovená ako plnoautomatická sklápacia strecha so zvukovou izoláciou. Viacvrstvová štruktúra strechy s prepracovanou zvukovou izoláciou znižuje hluk vetra aj jazdný zvuk. Vďaka nej si budú cestujúci veľmi dobre rozumieť aj počas konverzácie pri vyšších rýchlostiach. Štruktúra sklápacej strechy má veľmi pozitívny účinok aj pokiaľ ide o teplotný komfort a dodáva kabrioletu schopnosť neobmedzeného použitia po celý rok.

Sklápacia strecha bola navrhnutá podľa kabrioletu Triedy S, vďaka čomu z pohľadu odolnosti a funkčnosti spĺňa vysoké nároky na kvalitu. Strecha sa dá úplne otvoriť alebo zatvoriť v priebehu 20 sekúnd do rýchlosti 50 km/h. Po otvorení sa opatrne zloží a ticho sa uloží v skrinke sklápacej strechy v batožinovom priestore. Roleta oddeľuje sklápaciu strechu a zvyšnú časť batožinového priestoru. V kombinácii s plne elektrickým riadením, ktoré je súčasťou balíka komfortnej výbavy pre kabriolet (na želanie), nemusí vodič zastavovať pre manuálnu obsluhu oddeľovača batožinového priestoru. Batožinový priestor s objemom 385 litrov (310 litrov s otvorenou strechou) ponúka najlepšie predpoklady pre vysokú praktickosť pri každodennom používaní. Celkom nová je aj možnosť zväčšenia ložného priestoru v interiéri vďaka operadlám zadných sedadiel, ktoré sa dajú sklopiť v pomere 50:50 – aj táto možnosť zvyšuje praktickosť vozidla pri každodennom používaní.

Interiér – moderný štýl a športový luxus

Interiér nového kabrioletu Triedy E má jasnú základnú podobu. Horná časť prístrojovej dosky vzbudzuje dojem, že sa vznáša, a opiera sa o ozdobný veľkorozmerný diel, ktorý zmyselne a plynulo prechádza do dverí vodiča. Výber aj spracovanie mimoriadne kvalitných materiálov zdôrazňujú športový, štýlový charakter a dodávajú interiéru hodnotný vzhľad.

Dva displeje (na želanie) s vysokým rozlíšením s uhlopriečkou 12,3 palca (31,2 cm, rozlíšenie 1 920 x 720 pixlov) – znak výhradného postavenia v tomto segmente – sa pod spoločným krycím sklom plynule spájajú do širokouhlej obrazovky, ktorá vzbudzuje dojem, že sa vznáša, hoci je s citom upevnená medzi hornou a dolnou časťou kokpitu. Vodič si môže vybrať z troch rôznych štýlov virtuálnych prístrojov na združenom prístroji: Klasický, Športový a Progresívny.

Základný model kombinuje dva okrúhle prístroje a jeden kombinovaný farebný displej s uhlopriečkou 7 palcov (17,8 centimetra, rozlíšenie 1 000 x 600 pixlov) s centrálnym displejom s uhlopriečkou 8,4 palca (21,3 cm, rozlíšenie 960 x 540 pixlov). Okrúhle prístroje, združený prístroj, ako aj centrálny displej sú namontované v spoločnom ráme so vzhľadom klavírového laku s vysokým leskom.

Intenzívnym, športovým zvýrazňujúcim prvkom sú ventilačné dýzy vo farbe silvershadow. Ich tvar pripomína turbíny.

Na ovládanie združeného prístroja, multimediálneho systému a ďalších funkcií má vodič k dispozícii viacero možností: dotykové ovládanie na volante prostredníctvom pohybov prstov, dotykové pole s rozpoznávaním rukopisu a ovládač na stredovej konzole, ovládanie hlasom LINGUATRONIC, ako aj tlačidlá s priamym prístupom, napríklad na ovládanie klimatizácie a na komfortné vypínanie a zapínanie určitých asistenčných systémov pre vodiča.

Luxusné sedadlá s avantgardným dizajnom s charakterom športových samostatných sedadiel na všetkých štyroch miestach na sedenie. Športové sedadlá s integrálnym vzhľadom sa vyznačujú mohutnými bočnými vankúšmi, tvarovo integrovanými opierkami hlavy, ako aj vyhrievaním pre oblasť hlavy AIRSCARF (na želanie). Cestujúcim na predných sedadlách pri zapínaní pásov pomôžu sériové automatické podávače bezpečnostných pásov. Zadné sedadlá teraz v sériovej výbave ponúkajú nielen možnosť zväčšenia ložného priestoru, ale sú k dispozícii aj s vyhrievaním, čo zdôrazňuje použiteľnosť vozidla počas celého roka, ako aj jeho ambície byť plnohodnotným štvormiestnym vozidlom.

Hodnotné materiály a moderné  farby sa spájajú do športového, moderného luxusu. Atraktívna výbava v jachtovej modrej farbe v kombinácii s béžovou farbou macchiato dodáva kabrioletu úžasný, exkluzívny vzhľad v štýle jachtingu. K voliteľnej výbave patrí aj koža odrážajúca slnečné žiarenie v piatich farbách. Okrem toho je k dispozícii aj deväť rôznych ozdobných prvkov, ku ktorým patria dva inovatívne, svetlé ozdobné prvky z dreva v lesklom vyhotovení s otvorenými pórmi.

Na osvetlenie interiéru sa používa výlučne energeticky úsporná technika so svetelnými diódami s dlhou životnosťou. To platí aj pre rozšírené náladové osvetlenie (na želanie) so 64 farbami, ktorého špeciálnou súčasťou je svietidlo vzadu v čalúnení stropu sklápacej strechy kabrioletu.

Letné teplo si veziete so sebou

Ten, kto sa rozhodne pre kabriolet, chce jazdiť s otvorenou strechou čo najčastejšie. V kabriolete Triedy E si môžete na želanie vychutnať maximálny komfort pri jazde s otvorenou strechou. Postará sa o to automatický systém vetrolamu AIRCAP a vyhrievanie pre oblasť hlavy AIRSCARF, s ktorými si čerstvý vzduch vychutnáte podstatne príjemnejšie aj pri nízkych teplotách. Systém vetrolamu AIRCAP bol vyvinutý výlučne pre kabriolety značky Mercedes-Benz. Pozostáva z elektrického modulu lamiel, ktorý je nenápadne integrovaný v ráme strechy, a elektrického vetrolamu umiestneného za zadnými sedadlami. Tento systém po stlačení tlačidla zníži vírenie vzduchu aj v oblasti zadných sedadiel. Systém AIRCAP je súčasťou balíka komfortnej výbavy pre kabriolet. Tento balík obsahuje aj vyhrievanie pre oblasť hlavy AIRSCARF, pomocou ktorého okolo krku a šije vodiča a spolujazdca pri nízkych teplotách prúdi teplý vzduch. Vďaka kombinácii týchto dvoch prvkov výbavy si môžete pocit z jazdy v kabriolete vychutnať aj počas chladných dní.

Veľký a luxusný

V porovnaní s predchodcom narástol kabriolet Triedy E nielen do dĺžky, ale aj do šírky a predĺžil sa aj rázvor kolies. S dĺžkou 4 826 mm, šírkou 1 860 mm a výškou 1 428 mm ho nový kabriolet Triedy E výrazne prekonáva. Väčší rozchod kolies vpredu s hodnotou 1 605 mm (+67 mm) a vzadu s hodnotou 1 609 mm (+68 mm) zlepšuje najmä dynamiku jazdy. Výrazne väčšia pôdorysná plocha príde vhod najmä cestujúcim v oblasti zadných sedadiel. Na každom zo štyroch plnohodnotných miest na sedenie s charakterom samostatného sedadla si vodič a cestujúci vychutnávajú ozajstný komfort na dlhých trasách.

Pohon

V čase uvedenia na trh sú najprv na výber výkonné a efektívne benzínové a dieselové motory, ktoré sú prvýkrát k dispozícii aj v kombinácii so stálym pohonom všetkých kolies 4MATIC. Nasledovať ich budú ďalšie motorizácie. Všetky modely sú sériovo vybavené deväťstupňovou automatickou prevodovkou 9G-TRONIC. Táto prevodovka umožňuje rýchly priebeh radenia a prevádzku pri nízkych otáčkach. To sa pozitívne prejaví najmä na efektívnosti, ako aj komforte v súvislosti s úrovňou hluku.

Podvozok: športovo agilný a komfortný

Podvozok nového kabrioletu Triedy E umožňuje aktívny pôžitok z jazdy a súčasne poskytuje vysoký komfort jazdy. Súčasťou sériovej výbavy je komfortne nastavený podvozok DIRECT CONTROL so systémom tlmenia závislým od rozkmitu. Podvozok je v porovnaní so sedanom znížený o 15 milimetrov.

Na želanie sa dodáva aj nízko uložený podvozok s DYNAMICKÝM OVLÁDANÍM POHYBU KAROSÉRIE a nastaviteľným tlmením. Pri tomto podvozku môže vodič prepínačom systému DYNAMIC SELECT meniť tlmiaci účinok. K dispozícii je veľké rozpätie nastavení na troch úrovniach: Komfort, Šport a Šport+.

Viackomorové vzduchové pruženie so VZDUCHOVÝM OVLÁDANÍM POHYBU KAROSÉRIE

Na želanie sa kabriolet dodáva aj s viackomorovým vzduchovým pružením so VZDUCHOVÝM OVLÁDANÍM POHYBU KAROSÉRIE, ktoré je známe zo sedanu Triedy E. Vďaka trom rôzne veľkým komorám v teleskopickej vzpere pruženia na zadnej náprave a dvom komorám v teleskopickej vzpere pruženia na prednej náprave môže vodič nastaviť tri stupne tuhosti pruženia. Cestujúci si tým užívajú mäkké základné pruženie a pri zvyšovaní rýchlosti majú bezpečný pocit z jazdnej stability.

Viackomorové vzduchové pruženie dopĺňa elektronicky regulované nastaviteľné tlmenie. Tlmenie každého kolesa sa automaticky prispôsobí aktuálnej jazdnej situácii a stavu vozovky – napríklad pri vyhýbacích manévroch alebo na nekvalitnom podklade. Systém tým poskytuje komfort odvaľovania a komfort pri jazde a zároveň aj dynamiku jazdy.

Prepínačom DYNAMIC SELECT môže vodič v kombinácii so systémom VZDUCHOVÉHO OVLÁDANIA POHYBU KAROSÉRIE navyše zvoliť rôzny charakter jazdy: Komfort, ECO, Šport, Šport + a Individuálny.

DYNAMIC SELECT – sami si vyberte charakter jazdy

Systém DYNAMIC SELECT neponúka len možnosť výberu charakteristiky podvozka v kombinácii s DYNAMICKÝM OVLÁDANÍM POHYBU KAROSÉRIE alebo VZDUCHOVÝM OVLÁDANÍM POHYBU KAROSÉRIE, ale zároveň umožňuje meniť ďalšie nastavenia vozidla – napríklad charakteristiku odozvy na plynový pedál, funkciu ECO štart – stop, body preradenia automatickej prevodovky a ďalšie nastavenia. V závislosti od výbavy systém DYNAMIC SELECT poskytuje jazdné programy Komfort, ECO, Šport, Šport+ a Individuálny. V programe Individuálny“môže vodič nakonfigurovať vlastné preferované nastavenia vozidla.

Ľahšia a bezpečnejšia  karoséria

Absenciou strechy sa často znižuje konštrukčná pevnosť kabrioletov. Proti tomu museli inžinieri v Mercedese pri vývoji bojovať cielenými opatreniami. Štruktúry  priestorového rámu karosérie v prednej časti a na spodku boli dimenzované mimoriadne tuho, čo umožňuje vysokú dynamiku jazdy.

Kupé si ponechalo inteligentnú odľahčenú konštrukciu v hybridnom hliníkovom vyhotovení. Väčšina konštrukčných dielov priestorového rámu karosérie pozostáva z hliníka odlievaného pod tlakom a oceľového plechu. Predné blatníky, kapota motora a veko batožinového priestoru sú vyrobené z hliníkového plechu. Kabriolet spĺňa nielen všetky aktuálne národné a medzinárodné požiadavky nárazových skúšok, ale ide nad rámec týchto požiadaviek a spĺňa aj interné bezpečnostné štandardy značky Mercedes-Benz, ktoré sa orientujú na reálny priebeh nehody.

Spoľahlivá ochrana

Najlepšiu ochranu pri nehode poskytuje vysoká stabilita konštrukcie karosérie a rozsiahla výbava záchytných systémov. K týmto ochranným prvkom patrí aj:

  • pyrotechnický napínač bezpečnostného pásu a obmedzovač sily pásu na všetkých miestach na sedenie, aj v oblasti zadných sedadiel
  • reverzibilný napínač pásu PRE-SAFE® na predných sedadlách
  • predné airbagy pre vodiča a spolujazdca
  • airbag na ochranu kolien na strane vodiča
  • airbag na ochranu hrudníka a panvy pre vodiča a spolujazdca
  • na želanie: airbag na ochranu hlavy pri prudkom bočnom náraze integrovaný v hornej hrane predného obloženia dverí
  • na želanie: bočné airbagy vzadu

Pre kabriolet je špecifický systém ochrany pri prevrátení. Pozostáva z dvoch neviditeľných schránok, ktoré sú úplne zasunuté za zadnými sedadlami. Tieto schránky sa pyrotechnicky aktivujú a vysunú v situácii, keď hrozí prevrátenie vozidla, a spolu so stĺpikom A zabezpečujú priestor na prežitie cestujúcich.

Všetky inovácie Triedy E na palube

Nový kabriolet ako člen aktuálnej rodiny modelov Triedy E na želanie poskytuje všetky funkcie, ktoré sú známe zo sedanu a kupé Triedy E. Sériovou súčasťou výbavy je aktívny asistent brzdenia. Dokáže vodiča upozorniť na hroziace kolízie, optimálne mu pomáha pri núdzovom brzdení a v núdzovej situácii dokáže autonómne brzdiť. Okrem pomalých, zastavujúcich alebo stojacich vozidiel dokáže rozpoznať napríklad aj chodcov, ktorí prechádzajú cez cestu a nachádzajú sa v nebezpečnej oblasti pred vozidlom.

K ďalším zaujímavým prvkom patrí balík asistenčných jazdných systémov so zdokonaleným pilotom udržiavania odstupu DISTRONIC s riadiacim pilotom: tento pilot dokáže na všetkých typoch cestnej komunikácie udržiavať nielen správny odstup od vozidla idúceho vpredu, ale ho aj automaticky nasledovať – prvýkrát už aj v rozsahu rýchlosti do 210 km/h.

MAGIC VISION CONTROL s funkciou pre kabriolet

Na želanie je na palube inteligentný a vysokoefektívny systém stierania a umývania čelného skla MAGIC VISION CONTROL. V stieracej lište sú na obidvoch stranách integrované prívody vody, ktoré čistiacu tekutinu vždy presne vypustia pred stieraciu lištu v každom smere stierania. Vďaka tomu pri striekaní príval vody neobmedzuje výhľad vodiča a dosahuje sa optimálny čistiaci účinok. Elektronika funkcie pre kabriolet okrem toho zníži množstvo vody, keď je strecha otvorená, a potrebný umývací roztok sa privádza najmä pri pohybe stieracej lišty nadol. Čelné sklo sa tak dá komfortne vyčistiť pri každej rýchlosti, aj keď je strecha otvorená, a to bez toho, aby voda striekala do interiéru. Celý systém vrátane stieracích líšt sa pri nízkych teplotách ohrieva, aby sa v zime predišlo priľnutiu snehu alebo ľadu.

Individuálne možnosti odlíšenia sa od ostatných

Kabriolet už sériovo poskytuje vysokú úroveň výbavy, ktorú dopĺňa široká ponuka možností individualizácie. Na zvýraznenie dynamiky kabrioletu je k dispozícii línia výbavy AMG Line. Od sériovej línie výbavy AVANTGARDE sa v exteriéri odlišuje najmä nárazníkmi a prahmi, ako aj väčšími kolesami so stylingom AMG. Body v diamantovej maske chladiča sú pochrómované, brzdové kotúče na prednej náprave sú dierované. V interiéri sa okrem iného nachádzajú sedadlá s hodnotným čalúnením ARTICO/DINAMICA v čiernej farbe so sivými kontrastnými ozdobnými švami, balík prvkov pre komfortné sedenie, ako aj kožený športový volant AMG.

Kabriolet s vysokou využiteľnosťou počas celého roka

Praktickosť kabrioletu Triedy E pri každodennom používaní je jedinečná. Hodí sa do všetkých ročných období a do každého počasia. Okrem automatického systému vetrolamu AIRCAP (na želanie) a vyhrievania pre oblasť hlavy AIRSCARF k tomu prispievajú aj ďalšie funkcie:

  • sklápacia strecha so zvukovou izoláciou a izoláciou proti vysokým a nízkym teplotám
  • koža odrážajúca slnečné žiarenie v kombinácii s koženou výbavou (na želanie)
  • samostatne sklopné operadlá zadných sedadiel s možnosťou zväčšenia ložného priestoru
  • možnosť inštalácie spojovacej gule, napríklad na prepravu bicyklov
  • programovateľné nezávislé kúrenie (na želanie)
  • pohon štyroch kolies 4MATIC (na želanie)

Kompletná integrácia smartfónu

Novú éru zosieťovania a digitalizácie prináša infotainment COMAND Online (na želanie). Tento systém umožňuje jednoduchú integráciu smartfónu do infotainmentu prostredníctvom kapacitného pripojenia antény a bezdrôtového nabíjania. Vhodné mobilné telefóny sa tak dajú nabíjať bezdrôtovo a dajú sa prepojiť s vonkajšou anténou vozidla. Prostredníctvom krátkodosahovej komunikácie NFC sa z vášho smartfónu, v závislosti od zariadenia a poskytovateľa služieb, stane kľúč od vozidla, ktorým môžete auto zamykať, odomykať a štartovať.

Ak je vozidlo vybavené systémom COMAND Online, môže sa využívať aj infotainment CarPlay® pre smartfóny Apple či infotainment Android Auto™ od firmy Google.

Internet a aktuálne informácie o premávke už v základnej verzii

Okrem systému COMAND Online je k dispozícii aj infotainment Audio 20 USB. Podobne ako systém COMAND Online, aj tento infotainment je vybavený zariadením na hlasitý hovor s rozhraním Bluetooth® a s použitím mobilného telefónu s kartou SIM, podporou rozhrania Bluetooth® a možnosťou prenosu dát zabezpečí aj dostupnosť internetu. V kombinácii so systémom Garmin® MAP PILOT dokáže systém Audio 20 USB, podobne ako systém COMAND Online, prijímať aktuálne a presné dopravné informácie prostredníctvom aktuálnych informácií o premávke v reálnom čase. Vďaka novej technike Free Flow s podporou systému COMAND Online má vodič k dispozícii signalizáciu aktuálne voľnej cesty v podobe zelených čiar, ktoré mu jasne vizuálne označujú voľnú cestu, pričom sa zohľadňujú aj dopravné hlásenia mimo hlavných ciest.

Služba osobného asistenta Mercedes me connect: individuálna starostlivosť

Ďalším zaujímavým komfortným prvkom je nová služba osobného asistenta, ktorá je vo všetkých modeloch Triedy E k dispozícii v kombinácii so službami Mercedes me connect. Zákazníci zapojení do tejto služby môžu využiť množstvo individuálnych pomocných služieb: rezerváciu v reštaurácii, odporúčané turistické trasy, upozornenia na rezervácie kultúrnych a športových udalostí alebo odosielanie cieľov navigácie priamo do vozidla.

Prístup je jednoduchý: používatelia prihlásení v službách Mercedes me connect môžu službu osobného asistenta vyvolať v 20 krajinách Európy buď tlačidlom iCall vo vozidle, alebo pomocou aplikácie Mercedes me. Osobný asistent sa postará o všetko ostatné.

Klimatizovanie s citom pre jazdu s otvorenou strechou

Klimatizačný systém, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre kabriolety, dokáže reagovať na to, či cestujete s otvorenou alebo zatvorenou strechou. Na rozdiel od bežných systémov pracuje regulácia klimatizácie plne automaticky. Vodič preto nemusí vyberať režim pre jazdu so zatvorenou alebo otvorenou strechou a nemusí ani ukladať nastavenie teploty pre tieto jazdné stavy. Funkcia prelínania sa navyše postará o najvyšší teplotný komfort v kabriolete práve pri prechode sklápacej strechy zo zatvoreného do otvoreného stavu (a naopak), ktorý je z pohľadu klimatizačnej techniky náročný.

Po stopách histórie: mimoriadny model 25th Anniversary

Na jar v roku 1992 priniesla značka Mercedes-Benz na trh štvrtý variant karosérie strednej triedy – kabriolet 300 CE-24. Dnes sa z tohto otvoreného štvormiestneho vozidla postupne stáva žiadaný zberateľský kúsok. Odborný časopis Auto, motor & sport ho vo svojom internetovom vydaní atestoval takto: „Kabriolety radu 124 už dlho nepatria medzi tajné tipy, naopak, sú najlepšou investíciou.“

Po 25 rokoch si značka Mercedes-Benz tento prvý kabriolet z rodiny modelov Triedy E pripomína mimoriadnym modelom 25th Anniversary, čím sa obracia na zberateľov a obdivovateľov osobitných automobilov. Najzaujímavejšími prvkami luxusne exkluzívnej verzie 25th Anniversary Edition sú 20-palcové hliníkové kolesá s dizajnom piatich zdvojených lúčov, balík komfortnej výbavy pre kabriolet, ozdobné prvky z brestového dreva s otvorenými pórmi, balík AIR-BALANCE s exkluzívnou vôňou DAYBRAKE MOOD, osvetlené prahové lišty s nápisom Mercedes-Benz, velúrové podlahové rohože s výšivkou 25th Anniversary Edition, náladové svetlo, ako aj systém stierania a umývania čelného skla MAGIC VISION CONTROL. Interiér je vybavený hodnotnými prvkami výbavy designo v novej kombinácii farieb béžová macchiato/tizianová červená. Prepracované kosoštvorcové prešívanie s rozmiestnenou perforáciou zvýrazňuje luxusný charakter nového kabrioletu Triedy E. Pri výbere farieb exteriéru je k dispozícii nový farebný odtieň rubelitová červená metalíza alebo irídiová strieborná farba. Obidve farby sú k dispozícii v kombinácii s tmavočervenou sklápacou strechou. Výnimočné postavenie mimoriadneho modelu zdôrazňujú plakety 25th Anniversary na predných blatníkoch a na stredovej konzole.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.