MAN TGE už vzišiel z výrobnej linky

Mesiac po spustení predaja zišiel z linky novopostavenej fabriky v poľskom meste Wrzesnia prvý MAN TGE sériovej produkcie.

Je to dodávkové vozidlo striebornej farby, ktoré má VIN … 01 a vyexpedovali ho spoločne pracovné tímy pod vedením Jensa Ocksena (generálny riaditeľ Volkswagen Poznaň) a Dennisa Affelda (senior viceprezident pre predaj vanov v MAN Truck & Bus).

MAN TGE je odpoveďou na požiadavky

Uvedenie modelového radu TGE znamená pre MAN začiatok nového obdobia. Spoločnosť MAN Truck & Bus bude prvýkrát ponúkať ľahký úžitkový automobil a je to odpoveď na záujem mnohých dlhoročných zákazníkov zo sektorov ako je logistika, kuriérske, doručovateľské a popredajné služby aj z ďalších odvetví. Hlavnou príčinou narastajúceho využívania veľkých vanov je najmä preferovanie on-line nakupovania, široká variabilnosť uplatnenia týchto vozidiel, harmonizácia predpisov pokiaľ ide o potrebné vodičské oprávnenie, ovládanie ako pri osobných autách a úžitková hodnota. Na stúpajúcom dopyte po vozidlách s celkovou hmotnosťou nad 3 tony sa výraznou mierou podpisuje i rastúca urbanizácia.

MAN TGE dodávka VW Crafter 2017

Toto sú rozhodne dobré dôvody hľadať vhodný model v rámci Group, využijúc synergie, ktoré sú k dispozícii. „Náš nedávno zriadený závod v meste Wrzesnia definuje nové štandardy kvality. Vozidlá sú podrobované širokej škále testov akosti. Stálosť rozmerov samotnej karosérie sa počas výrobného procesu opakovane kontroluje automatickými laserovými zariadeniami a digitálnymi kamerami na početných stanovištiach. Preto sa teším, že pre značku MAN dodávame model s takou veľkou pridanou hodnotou, ako pri tomto prvom TGE,“ poznamenal Jens Ocksen.

Reakciou Dennisa Affelda bol nadšený súhlas: „Tešíme sa na kombináciu vysokých štandardov kvality výroby modelu TGE s profesionálnou sieťou predajcov a servisov MAN. Nepochybujeme, že naši zákazníci si ho obľúbia. Plánujeme predať okolo 20 000 vozidiel ročne.“ Vozidlo s VIN číslom 1 je strieborná dodávka s krátkym rázvorom a vysokou strechou. Tento variant má dĺžku cca 6 metrov a objem nákladného priestoru 10,7 m3. Vany s celkovu hmotnosťou do 3,5 t poháňa mimoriadne hospodárny vznetový motor so zdvihovým objemom 1968 cm3 s výkonom 103 kW/140 k. A už je známe aj miesto, kde nastúpi do práce: závod MAN v Mníchove.

MAN TGE dodávka VW Crafter 2017

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.