Yanfeng Automotive Interiors otvára moderné testovacie laboratórium v Trenčíne

Spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), globálny líder v oblasti automobilových riešení interiérov, oficiálne spustila svoje nové testovacie laboratórium v Trenčínskom technologickom centre. Predstavitelia spoločnosti spoločne s vládnymi predstaviteľmi prestrihli pásku a otvorili nové zariadenia a najmodernejšie vybavenie pre vedu a výskum. V rámci globálnej siete spoločnosti YFAI sú nové možnosti technologického centra rozšírením a obohatením spoločnosti po technickej stránke. Vďaka svojim miestnym odborným znalostiam prispeje spoločnosť k ešte lepšiemu vyhoveniu potrebám automobilového zákazníka.

Spoločnosť YFAI posilnila počas posledných niekoľko rokov svoju prítomnosť a technické možnosti v strednej a východnej Európe (CEE). Ako súčasť projektu rekonštrukcie spoločnosť nedávno rozšírila svoje výskumné a vývojové zariadenia, ktoré majú teraz viac než 4 800 metrov štvorcových. Polovica priestorov je venovaná novému testovaciemu laboratóriu, kde firma vykonáva testy odolnosti a testy materiálov súčiastok a výrobkov pre automobilové interiéry, vrátane prístrojových dosiek, dverových výplní a podlahových konzol.

„Technologické centrum v Trenčíne je jedným z ôsmich takýchto lokalít v našej globálnej technickej sieti a plní dôležitú úlohu v našom vývoji a výskume,“ hovorí Jason Xu, Vice President Engineering v spoločnosti Yanfeng Automotive Interiors, vo svojom prejave. „Sme radi, že nám investície do nového testovacieho laboratória umožnia poskytovať zákazníkom najlepšie odborné znalosti a dokonalosť na lokálnej úrovni.“

Investície v Trenčíne sú dôkazom záväzku spoločnosti YFAI rásť

Vďaka investíciám vo výške 4 mil. eur za kompletnú rekonštrukciu nám teraz toto najmodernejšie technické zariadenie umožní vykonať širokú škálu testov automobilových interiérov. Vďaka novým komorám a technickému zariadeniu na vysokej úrovni je možné testovať výkonnosť komponentov alebo bezpečnosť, trvanlivosť, dopad na životné prostredie, vibrácie, vzhľad, materiál a emisie. Extrémne podmienky s teplotami v rozmedzí od -40 °C do +120 °C, klimatické komory so zmenou podnebia, testy na odolnosť voči UV žiareniu a poveternostným vplyvom, slnečné simulácie a testy opotrebovania sa môžu použiť na uistenie, že časti zariadenia, ktoré vyrobila spoločnosť YFAI, spĺňajú najvyššie požiadavky. Testovacie kapacity v Trenčíne zahŕňajú univerzálne testy, 3D skenovanie povrchu, testy odolnosti voči poškriabaniu, ako aj pachové testy. Hlavné oddelenia Trenčianskeho technologického centra sú výsledkom oddelenia vývoja produktov, benchmarkingu, riadenia technickej kvality (EQM), správy základných údajov, aplikácií CAD, vedenia produktových zmien, ako aj SMTE a používania procesov 6 Sigma. Vzhľadom na toto široké spektrum testovacích kapacít podporuje Trenčianske technologické centrum firemné plány rastu v európskom regióne.

„Rozsiahle investície v Trenčíne sú súčasťou našej dlhodobej stratégie pre udržateľný rast. Posilnením našej siete na Slovensku a v Českej republike ponúkame našim zákazníkom a zamestnancom stabilitu a kontinuitu,“ uviedol Jochen Heier, Vice President & General Manager Europe & South Africa v spoločnosti Yanfeng Automotive Interiors.

Kvalifikovaní ľudia sú vítaní

Spoločnosť YFAI zamestnáva v Trenčíne 160 ľudí, ktorí konštruujú a testujú komponenty pre automobilový priemysel pre rôzne modely vozidiel všetkých hlavných výrobcov automobilov. Spoločnosť YFAI, vzhľadom na svoj súčasný rast v regióne, hľadá ďalších nových ľudí, ktorí môžu byť pre skúsené tímy prínosom. V súčasnosti je otvorených viac ako 20 pracovných miest na rôznych inžinierskych a technických pozíciách.

Ivan Kebísek, Engineering Director and Site Leader Trenčín v spoločnosti Yanfeng Automotive Interiors, vysvetlil, aký typ kandidátov hľadajú: „Neustále hľadáme nové talenty do nášho nového centra v Trenčíne, najmä produktových inžinierov a inžinierov z oblasti návrhu, špecialistov FEA, testovacích technikov a ďalších odborníkov. Otvorili sme aj niekoľko pozícií pre čerstvých absolventov technických škôl. Od kandidátov vyžadujeme technické vzdelanie s dobrou angličtinou alebo nemčinou a dobrými znalosťami softvéru CAD, napr. CATIA, s ktorým pracujeme vo väčšine prípadov našich zákazníkov.“

Okrem technologického centra v Trenčíne má spoločnosť YFAI aj závod v Námestove, kde sa vyrábajú dverové panely, podlahové konzoly a iné automobilové interiérové prvky, a Automotive Business Center v Bratislave. Toto podporuje spoločnosť v oblasti financií, IT, nákupu, predaja, ľudských zdrojov a programového riadenia. Vďaka existujúcim výrobným závodom v Pápa (HU), Žatci (CZ) a novému závodu, ktorý sa momentálne stavia v Planej nad Lužnicí (CZ), dokáže spoločnosť splniť všetky požiadavky zákazníkov v regióne CEE a podporiť rast v oblasti automobilového priemyslu v Európe.

Viac informácií nájdete na: www.YFAI.com a na www.yfai-careers-ce.eu/trencin

#ExperienceInMotion

O spoločnosti Yanfeng Automotive Interiors

Spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors (YFAI) je globálnym lídrom v oblasti automobilových interiérov. Spoločnosť YFAI predefinovala, ako ľudia oddychujú a ako sa hrajú v interiéroch svojich vozidiel v súčasnej dobe. Spoločnosť, so sídlom v Šanghaji, má približne 110 výrobných závodov a technických stredísk v 18 krajinách a zamestnáva viac ako 33 000 ľudí po celom svete. Navrhujú, vyvíjajú a vyrábajú interiérové komponenty pre všetky automobilky. Spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors bola založená v roku 2015
a je spoločným podnikom spoločnosti Yanfeng Automotive Trim Systems Co., Ltd., stopercentnou dcérskou spoločnosťou spoločnosti Huayu Automotive Systems Co., Ltd. (HASCO), skupiny výrobcov komponentov SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) a spoločnosti Adient, medzinárodného lídra v oblasti automobilových sedadiel. Viac informácií nájdete na stránke www.YFAI.com.

Fakty a čísla

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.