FIA Majstrovstvá Európy ťahačov na okruhu SLOVAKIA RING

Skvelé motoristické divadlo priniesli FIA Majstrovstvá Európy ťahačov na okruhu SLOVAKIA RING. Sobotňajšie víťazstvo sa podarilo zopakovať Maďarovi Norbertovi Kissovi na Mercedese a v druhých pretekoch zaznamenala druhý triumf v prebiehajúcej sezóne Nemka Steffi Halmová na MANe.

FIA Majstrovstvá Európy ťahačov záživné viac, ako autá

Z pole position štartoval do tretích pretekov víkendu úradujúci európsky šampión Jochen Hahn na ťahači Iveco, no v prvej zákrute o vedenie prišiel a Norbet Kiss s prehľadom vyhral. Tak ako v sobotu, aj v nedeľu v príjemnom letnom počasí kontroloval situáciu a ušiel svojim súperom. Na 2. mieste tak s odstupom 5,5 sek zaostal Španiel Antonio Albacete na MANe, tretí bol Nemec Hahn. Líder priebežného poradia Adam Lacko na Freightlineri českého tímu Buggyra skončil tesne na 4. mieste.

Do druhých pretekov sa poradie prvej osmičky otáčalo, z pole position sa tak mohol tešiť Gerhard Körber na Ivecu. No už do prvej zákruty sa rútila na prvom mieste výborne štartujúca Nemka Steffanie Halmová, jediná žena v štartovom poli. Okamžite si vybudovala nedostihnuteľný náskok. Jochen Hahn sa síce snažil dotiahnuť, no podarilo sa mu to len na 2,7 sekundy. Zozadu sa totiž blížil rýchly Norbert Kiss a v poslednom kole už bol tesne za Nemcom. No na útok už nezostal čas. Aj tak je však Kiss víťazom tohto víkendu, veď sa vo všetkých pretekoch dostal na pódium a dvoje z nich aj vyhral – a to tie najviac bodované. Adam Lacko bral opäť 4. miesto a v šampionáte vedie so 182 bodmi. Druhý už je Norbert Kiss, ktorý má 139 bodov, tretí Jochen Hahn stráca ďalšie 4 body.

Počas najúspešnejšieho motoristického víkendu na Slovensku sa na SLOVAKIA RING prišlo pozrieť 25 tisíc divákov, ktorí zažili okrem skvelých pretekov aj množstvo zaujímavých sprievodných aktivít. Ďalším vrcholným podujatím sezóny na SLOVAKIA RINGU bude Veľká cena Slovenskej republiky pretekov cestných automobilov v tradičnom termíne 19. a 20. augusta.

Mercedes-Benz sa postaral o svojich zákazníkov

Mercedes-Benz úžitkové vozidlá sa o svojich zákazníkov, ale aj o ostatných priaznivcov ťahačov a nákladných vozidiel postarali unikátne. V priestoroch okruhu mali dva stany. V jednom verejnom mali pripravené súťaže v ťahaní ťahača Actros, krásne slečny umývajúce ťahač, búchanie kladivom na skóre a iné. V druhom súkromnom stánku už pre zákazníkov tejto značky mali pripravený catering na typickej úrovni akú vie podať Mercedes-Benz a potom rozložený náves s posedením vo vnútri, superrýchly model Mercedes-AMG GT R pre zvedavcov a neustáli prísun kávy a príjemnej nálady, ktorá panovala na mieste počas celého trvania súťaže.



FIA Majstrovstvá Európy ťahačov okruh SLOVAKIA RING FIA ETRC ťahače preteky european truck championschip trucking trucker Actros MAN Mercedes-Benz IVECO Stralis TGX mixmotor motormix 25

Okruh SLOVAKIA RING / Areál SLOVAKIA RING

SLOVAKIA RING je profesionálny pretekársky okruh s licenciou FIA 2. stupňa, jediný svojho druhu na Slovensku. S celkovou dĺžkou 5 922 m sa radí medzi najdlhšie v Európe. Kvalitatívnymi a bezpečnostnými parametrami vytvára okruh zázemie nielen pre prestížne svetové šampionáty pod hlavičkou FIA. Od roku 2010 prináša podujatia pre profesionálnych jazdcov, amatérov aj širokú verejnosť.

SLOVAKIA RING v Orechovej Potôni predstavuje jedinečný areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road jazdu vo vynovenom areáli a užiť si relax v hoteli. Súčasťou širšieho areálu je aj nový Malkia Park, útočisko pre exotické zvieratá, otvorený aj pre verejnosť.  Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdecké zručnosti či už na aute alebo motocykle, je pripravené profesionálne CENTRUM BEZPEČNEJ JAZDY s najmodernejším tréningovým cvičiskom v strednej Európe. Po aktívnom výkone si môžete dopriať výdatný obed či večeru v reštaurácii Ring a Hoteli Ring***, ktorý ponúka komfortné ubytovanie a wellness centrum so saunami a bazénom.

FIA Majstrovstvá Európy ťahačov okruh SLOVAKIA RING FIA ETRC ťahače preteky european truck championschip trucking trucker Actros MAN Mercedes-Benz IVECO Stralis TGX mixmotor motormix 78
 

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.