VISTA Volvo International Service Training Awards servis tréning súťaž kamion ťahač bus nakladne truck tit

VISTA pozýva servisných technikov z celého sveta

Dňa 4. septembra sme zahájili registráciu do súťaže VISTA, celosvetovo najväčšieho zápolenia zamestnancov servisu. Očakáva sa účasť viac ako 18 tisíc technikov z globálnej siete autorizovaných servisov Volvo Trucks a Volvo Buses. Cieľom súťaže VISTA je motivovať a podporovať skúsených technikov prostredníctvom tímovej práce a rozvoja ich spôsobilosti.

O súťaži VISTA

VISTA je skratkou slov „Volvo International Service Training Awards”. Bola zahájená v roku 1957, pôvodne ako súťaž pre technikov Volvo vo Švédsku. O 20 rokov neskôr, teda okolo roku 1977, už pokrývala všetky kontinenty a dokázala prilákať autorizované servisy a Volvo Truck Centrá z celého sveta. Dnes sa VISTA poriada každý druhý rok a ide o celosvetovo najväčšiu súťaž organizovanú pre servisných pracovníkov.

Do súťaže VISTA sa môžu prihlásiť všetky autorizované servisy Volvo Trucks a Volvo Buses z celého sveta, vrátane servisných technikov. Zúčastnené tímy musia počas kvalifikácie splniť dve časti zahŕňajúce teoretické otázky a technické úlohy. Víťazi z každého trhu sa kvalifikujú do semifinále, ktoré sa v apríli 2018 uskutoční vo švédskom Göteborgu. Tu sa v priebehu troch týždňov stretne celkom 240 tímov. Najlepších 40 tímov zo semifinále sa kvalifikuje do svetového finále, ktoré je naplánované na jún 2018 v brazílskej Curitibe.

Motivácia na vysokej úrovni

Z formálneho pohľadu je VISTA súťaž, ale jej hlavným cieľom je podpora tímovej práce, rozvoj tímového ducha a hrdosť, ale taktiež prispievanie k sebavzdelávaniu a rozvoju spôsobilosti. Pre zamestnancov servisu ide o spôsob rozširovania znalostí a ďalšie zvyšovanie kvality práce. Cieľom aktivít je poskytovanie lepších služieb smerom k zákazníkom a ich vyššej spokojnosti.

Mimoriadne kvalifikovaní a motivovaní technici v servisoch Volvo Trucks dokážu diagnostikovať poruchy a opraviť problémy nákladných vozidiel ‘hneď na prvýkrát’, včas a podľa najvyšších kvalitatívnych noriem. Práve vďaka týmto zručnostiam pomáhajú zákazníkom minimalizovať prestoje ich nákladných vozidiel.

„VISTA rozvíja naše zručnosti a motivuje nás vychovávať tých najlepších pracovníkov na svete. A keď sú naši mechanici najlepší na svete, sú motivovaní odvádzať pre zákazníkov tú najlepšiu prácu,” hovorí Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Lákadlo tisícov zamestnancov

Súťaž VISTA 2017-18 pravdepodobne priláka viac ako 18 tisíc zamestnancov z celosvetovej siete autorizovaných servisov a Volvo Truck Centier. Do súťaže tak nastúpi približne 4500 tímov. Témou tohto roka je ‘Performance is Everything – Výkon na prvom mieste’: na znamenie toho, že každá práca pre Volvo Trucks a Volvo Buses musí byť prepojená len s prvotriednym výkonom. Volvo Trucks sa prostredníctvom súťaže VISTA snaží celosvetovo riešiť nábor servisných technikov a podporovať ich lojalitu.

„Vďaka spolupráci všetkých členov tímu je VISTA dokonalým nástrojom, ako dať ľuďom pocítiť, že sú členmi celosvetového tímu poskytujúceho tie najlepšie servisné služby,” dodáva Claes Nilsson.

Kľúčové termíny súťaže VISTA 2017-18

Oficiálne zahájenie: 27. júna 2017

Zahájenie registrácií: 4. septembra 2017

1. teoretická časť: 7.-30. novembra 2017

2. teoretická časť: 30. januára – 20. februára 2018

Semifinále, Göteborg, Švédsko: 9.-27. apríla 2018

Finále, Curitiba, Brazília: 25.-29. júna 2018

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.