MINI Sleeper: Skladacie lôžko pre MINI Countryman a MINI Clubman

MINI podnecuje kreativitu a nekonvenčný životný štýl. Aj preto sa študent UMPRUM Praha MgA. Matúš Opálka rozhodol, že práve vozidlá MINI začlení do svojej diplomovej práce s názvom MINI Sleeper. Jej témou bolo navrhnutie cestovného kufra, ktorý umožní cestovateľom využiť svoju batožinu aj inak, napríklad ako rozkladaciu posteľ. Originálny kufor je určený do zadnej časti vozidiel MINI Clubman a MINI Countryman.

MINI Sleeper matrac

Kufor MINI Sleeper svojím tvarom vyplní podlahu batožinového priestoru aj sklopených zadných sedadiel a na nich vytvorí pevnú rovnú plochu. Súčasťou týchto kufrov je aj nafukovací matrac. Šírka kufrov je navrhnutá tak, aby sa vošli dva vedľa seba. V prvom vozidle ponúkne lôžko s dĺžkou 175 cm a v prípade modelu Countryman je ho možné predĺžiť na 185 cm. Dômyselná konštrukcia kufrov, vyrobených čiastočnej aj metódou laminácie, umožňuje napríklad využiť ich objem pod lôžkom na batožinu.

MINI podnecuje túžbu po dobrodružnom cestovaní

Excentrický štýl MINI má množstvo rôznych podôb. MINI už dávno nie sú iba automobily do mesta. MINI Countryman, ktorý sa dodáva aj s pohonom všetkých kolies ALL4, je ideálnym spoločníkom aj na cestovanie do neznámych končín našej planéty. Pre ešte väčšiu nezávislosť na civilizácii ponúka MINI špeciálny rozkladací stan na strechu AUTOHOME. Medzi zaujímavosti spojené s dobrodružným cestovaním s MINI patrí aj v roku 2013 predstavený originálny obytný príves MINI Cowley alebo MINI Clubvan Camper uspôsobený na kempovanie.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.