Scania Touring K 450 6x2 Rear-steer. Mariefred, Sweden Photo: Dan Boman 2013

Scania na veľtrhu Czechbus 2017

Od 21. do 23. novembra 2017 predstaví Scania v priestoroch pražského Výstaviska v Holešoviciach svoje najnovšie modely pre mestskú, prímestskú i diaľkovú dopravu a pripravuje sa aj jedna premiéra. Úplne prvýkrát bude v Českej republike vystavený model Scania Irizar i6s. Nad 7. ročníkom stredoeurópskeho veľtrhu autobusov, hromadnej dopravy, garážovej a servisnej techniky prevzal záštitu minister dopravy Českej republiky Dan Ťok.

Scania na veľtrhu Czechbus 2017

Švédsky výrobca nákladných vozidiel a autobusov Scania tu predstaví hneď štyri modely. V pravom krídle Priemyselného paláca, kde tiež bude 21. novembra o 13:00 hod. slávnostné zahájenie, sa môžete pozrieť na modely Scania Citywide Suburban a Scania Interlink HD.

Scania Citywide Suburban LE ponúka veľmi variabilné riešenie. Tento autobus (rovnako ako Interlink HD) môže byť postavený v dĺžkach od 11 do 15 m vždy po 20 cm. O pohon sa stará deväťlitrový vznetový motor, ktorý je schopný spaľovať až 100% bionaftu. Vozidlo je okrem iného vybavené individuálnym osvetlením a výduchmi klimatizácie pre každé sedadlo, bezpečnostnými pásmi, otočným sedadlom vodiča, bezpečnostnou kabínou, integrovanou rampou a miestom pre invalidný vozík.

Scania Interlink HD je najluxusnejšou verziou z rodiny Interlink. Tento model je vybavený luxusnými koženými sedadlami. Interlink HD vyniká pri svojich kompaktných rozmeroch veľkosťou batožinového priestoru, a v tomto ohľade sa radí k premiantom vo svojej triede. Cestujúci ocenia pohodlné sedadlá so sklápacími stolíkmi, sieťkami na noviny i opierkami na nohy. V interiéri sa nachádzajú 2 veľké 19´´ monitory a audio/video systém Bosch Professional Line III. Komfort ďalej vylepšuje tiež dvojité zasklenie.

Pred vchodom do Priemyslového paláca bude mať Scania ďalšie dve vozidlá

Scania Touring HD a prvýkrát sa v Českej republike predstaví model Irizar i6s.

Scania Irizar i6s je nový model od španielskeho výrobcu autobusových nadstavieb Irizar, ktorý je postavený na podvozkoch Scania. Táto kombinácia je veľa rokov u zákazníkov veľmi obľúbená. Luxusný autokar, ktorý meria 14 metrov, má natáčaciu zadnú nápravu a jeho kapacita je až 61 cestujúcich. Podlaha priestoru pre cestujúcich má drevený dekor a k vysokému komfortu cestovania prispievajú pohodlné sedadlá, ktoré sú naviac výsuvné do uličky. Vozidlo je poháňané 13-litrovým radovým 6 valcovým motorom Scania s výkonom 450 k. Dlhý dojazd zabezpečuje nádrž na 700 litrov nafty.

Scania Touring HD si u českých i slovenských zákazníkov získava stále väčšiu obľubu. Autobus je vybavený populárnymi komfortnými sedadlami KIEL Avance 1020. Scania Touring HD zákazníkom poskytuje bezkonkurenčný pomer cena/výkon.

Scania Touring K 450 6x2 Rear-steer. Mariefred, Sweden Photo: Dan Boman 2013

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.