Mercedes-Benz C-Klasse T-Modell Exclusive, Exterieur: mojavesilber, Interieur: Leder magma/espresso Mercedes-Benz C-Class Estate Exclusive, exterior: mojave silver, interior: leather magma/espresso

Nový Mercedes-Benz Triedy C

Trieda C aktuálnej generácie bola vo štvrtom predajnom roku modelom značky Mercedes-Benz s najväčším objemom predaja. Na celom svete sa v roku 2017 predalo viac ako 415 000 vozidiel. Trieda C sa vyrába v štyroch výrobných závodoch na štyroch kontinentoch. Okrem vedúceho výrobného závodu Brémy (Nemecko) sú to East London (Južná Afrika), Tuscaloosa (USA) a Peking (Čína). Tam vzniká aj dlhá verzia Triedy C sedan, ktorá sa vyrába a predáva výlučne v Číne. Čína bola v roku 2017 najväčším trhom pre Triedu C.

Exteriér: svetlomety s novým vnútorným dizajnom

Športový charakter zjednotený s emóciou a inteligenciou, takto možno charakterizovať nový vzhľad Triedy C. Vizuálnemu prejavu dominujú predok vozidla ako aj dizajn svetlometov a zadných svietidiel.

V novej verzii sa v rámci línie výbavy AMG Line sériovo dodáva diamantová maska chladiča. Okrem toho boli nanovo navrhnuté predné nárazníky pre všetky línie výbavy. Tie ešte viac zvýrazňujú exteriér EXCLUSIVE a dynamiku exteriéru AVANTGARDE. Predné nárazníky majú buď striebornú ozdobnú lištu (sériovo), pochrómovanú ozdobnú lištu (v kombinácii s exteriérom AVANTGARDE) alebo trojdielnu pochrómovanú lištu (exteriér EXCLUSIVE). V kombinácii s balíkom exteriér AMG je použitý spojler predného nárazníka AMG s novou geometriou a vzadu bola novonavrhnutá vložka so vzhľadom difúzora. Sedan a kombi dostávajú v prípade zadného nárazníka novú spodnú časť; geometria, ozdobné prvky a koncovky výfukov závisia od výbavy a motorizácie.

Dizajnu predných a zadných svietidiel dominujú čisto načrtnuté kontúry. Ušľachtilo modelované detaily zvýrazňujú dojem a zdôrazňujú moderný pôvab. Sériovo je Trieda C vybavená halogénovými svetlometmi s integrovaným denným osvetlením s LED. Na želanie sú k dispozícii vysokovýkonné svetlomety s LED, ktorých vnútorný dizajn bol riešený mimoriadne puristicky. Prvý raz sú v prípade tohto konštrukčného radu k dispozícii aj svetlomety MULTIBEAM LED s diaľkovým svetlom s ultra dosvitom.

Paleta lakovaní bola rozšírená: novinkou pre sedan a kombi sú mohavská strieborná metalíza a smaragdová zelená metalíza.

Dizajn interiéru: mnoho starostlivo vypracovaných detailov

Športový interiér sa vyznačuje vysoko ušľachtilým vzhľadom a plynulými tvarmi a predstavuje nové poňatie moderného luxusu.

Stredovej konzole dominuje plynulo riešený, elegantný ozdobný prvok. Ten je na želanie k dispozícii aj v dreve vlašský orech hnedý s otvorenými pórmi alebo dub antracitový s otvorenými pórmi. Trojrozmerne tvarované dyhy z pravého dreva v stredovej konzole sprostredkúvajú modernu a umenie remeselnej výroby. Novými farbami pre interiér AMG Line sú magmová sivá/čierna ako aj sedlová hnedá.

Štartovacia funkcia KEYLESS-GO je sériová, tlačidlo štart – stop bolo navrhnuté nanovo a má teraz vzhľad turbín. Novým dizajnom sa hrdí aj kľúč od vozidla. Zákazníci si môžu vybrať niektorý z troch variantov: čierny s pochrómovaným vysokolesklým ozdobným rámom, biely s pochrómovaným ozdobným rámom alebo biely s matným pochrómovaným ozdobným rámom.

Novinkou je balík viackrivkových sedadiel. Elektricky poháňaným pneumatickým čerpadlom si na nich možno individuálne nastaviť bočné vankúše a bedrovú opierku. Masážny efekt v oblasti driekovej chrbtice zabezpečujú vzduchové komory, ktoré sa v prípade aktivovanej funkcie pulzujúco príp. vlnovito nafukujú a opäť zmenšujú. Pneumatické funkcie sedadla sa obsluhujú prostredníctvom multimediálneho systému.

Koncepcia zobrazenia: plne digitálny združený displej na želanie

Trieda C preberá koncepciu zobrazenia aktuálnej Triedy S a má na želanie plne digitálny združený displej s troma vizuálne odlišnými štýlmi Klasický, Šport a Progresívny.

Prehľad možností obrazovky:
Združený prístroj: základný model má klasický združený prístroj s dvoma tubusmi. Medzi tubusmi sa nachádza farebný displej s uhlopriečkou 5,5 palca (rozlíšenie: 383 x 600 pixlov). Tu je nastavený Klasický štýl zobrazenia.

Ako mimoriadna výbava je k dispozícii plne digitálny združený displej. Obrazovka meria vo svojej uhlopriečke 12,3 palca a má vysoké rozlíšenie 1 920 x 720 pixlov. Moderný dizajn obrazovky ponúka tri úplne odlišné štýly Klasický, Šport a Progresívny. V závislosti od osobnej preferencie alebo zvoleného interiéru možno štýl rýchlo zmeniť. Okrem konkrétneho obsahu ponuky, napríklad cestovných údajov alebo údajov o spotrebe, môže vodič na združenom prístroji vyvolať aj zobrazenie navigácie alebo ukazovateľa ECO. Pomáha vodičovi jazdiť s optimalizovanou spotrebou.

Centrálny displej: multimediálna obrazovka nad stredovou konzolou sa tiež ponúka v dvoch veľkostiach. V kombinácii so systémom Audio 20 má uhlopriečku 7 palcov a rozlíšenie 960 x 540 pixlov. Štýl zobrazenia je tu opäť Klasický.

Na želanie je prvý raz v kombinácii so systémom Audio 20 k dispozícii centrálny displej vo formáte 16:9 s uhlopriečkou 10,25 palca a s vysokým rozlíšením 1 920 x 720 pixlov (sériovo v kombinácii s mimoriadnou výbavou COMAND). Rovnako ako v prípade združeného prístroja tu možno zažiť tri štýly zobrazenia. Zobrazenie je moderné a intuitívne prehľadné: napríklad v bode ponuky Vozidlo sú textové informácie doplnené názornými obrázkami.

Trieda C má na volante dotykové ovládanie. Reaguje na pohyby prstov podobne ako povrch chytrého telefónu. Takto umožňuje ovládanie funkcií združeného prístroja a celého infotainmentu bez toho, aby vodič musel zložiť ruky z volantu. Nové je aj ovládanie systému DISTRONIC a tempomatu pomocou ovládacích prvkov priamo na volante.

Infotainment možno navyše ovládať pomocou dotykového poľa s ovládačom (novinka: taktilné potvrdenie) na stredovej konzole alebo pomocou ovládania hlasom LINGUATRONIC. Hlasom možno teraz ovládať aj funkcie vozidla ako napríklad vyhrievanie sedadiel. Head-up displej na želanie je teraz nastaviteľný v ešte väčšom rozsahu.

Inteligentné jazdenie: najnovšia verzia aktívnej bezpečnosti

Nová Trieda C má najaktuálnejšie asistenčné jazdné systémy s kooperatívnou podporou vodiča a ponúka tak vyššiu úroveň aktívnej bezpečnosti ako jej predchodca. V niektorých situáciách dokáže Trieda C jazdiť aj čiastočne automatizovane. Preto má presný prehľad o dopravnom dianí: zlepšené kamerové a radarové systémy dokážu predvídať na vzdialenosť až 500 m. Okolie sa rozpoznáva pomocou radaru na vzdialenosť až 250 m smerom dopredu, 40 m do strán a 80 m dozadu a pomocou kamery až do 500 m smerom dopredu, z toho 90 m v 3D. Trieda C využíva na asistenčné funkcie aj digitálne kartografické a navigačné údaje. Aktívny asistent udržiavania odstupu DISTRONIC ako súčasť balíka asistenčných jazdných systémov dokáže podporiť vodiča v množstve situácií na základe kartografických dát a predvídavo prispôsobiť rýchlosť napríklad pred zákrutou, križovatkou alebo kruhovým objazdom. Navyše sú ako nové funkcie aktívneho asistenta riadenia okrem iného dostupné aj intuitívne zrozumiteľný aktívny asistent zmeny jazdného pruhu a aktívny asistent núdzového zastavenia.

Na palube novej Triedy C je sériovo rozšírený aktívny asistent brzdenia. Dokáže prispieť k tomu, aby sa v závislosti od situácie zmiernila závažnosť alebo úplne zabránilo nehodám spôsobených nárazom do pomaly idúceho, zastavujúceho a stojaceho vozidla vpredu, alebo dokonca do križujúceho chodca či cyklistu.

Svetlomety MULTIBEAM LED: optimálna viditeľnosť v akýchkoľvek podmienkach

Novinkou v Triede C sú svetlomety MULTIBEAM LED dodávané na želanie. V každom svetlomete sa nachádza 84 individuálne ovládaných svetelných diód. Umožňujú extrémne rýchle a presné elektricky ovládané prispôsobenie osvetlenia vozidla aktuálnej dopravnej situácii.

V porovnaní s doposiaľ dodávaným systémom inteligentného osvetlenia s LED pribudli ako nové funkcie osvetlenie križovatky, osvetlenie kruhového objazdu, mestské osvetlenie a osvetlenie do zlého počasia.

V režime diaľkového svetla umožňuje adaptívny asistent diaľkového svetla plus trvalé rozsiahle osvetlenie vozovky bez oslepovania účastníkov premávky v protismere. Ak systém nerozpozná žiadnych iných účastníkov cestnej premávky, vozovka prechádza v priamom smere a rýchlosť vozidla presahuje 40 km/h, automaticky sa zapne diaľkové svetlo s ultra dosvitom. Dosahuje sa pritom maximálna zákonom povolená intenzita svetla, čím jas diaľkového svetla klesne pod referenčnú hodnotu jeden lux až po vzdialenosti viac ako 650 metrov. Svetelné diódy v moduloch diaľkových svietidiel sa po priblížení vozidla idúceho v protismere alebo po priblížení sa k vozidlu idúcemu vpredu čiastočne vypnú, vďaka čomu sa v osvetlení vytvorí medzera v tvare písmena U. Ostatné oblasti vozovky sú aj naďalej osvetlené diaľkovým svetlom (neoslepujúce diaľkové svetlo). Diaľkové svetlo s ultra dosvitom je aktívne stále iba vtedy, keď je manuálne zapnutý režim diaľkového svetla.

Riadenie komfortu ENERGIZING: lepší pocit pohody

Riadenie komfortu ENERGIZING (mimoriadna výbava) prepája rôzne komfortné systémy vo vozidle. Cielene využíva funkcie klimatizácie (vrátane aromatizácie) a sedadiel (vyhrievanie, odvetrávanie, masáž), ako aj nastavenia svetla a hudby. Podľa nálady alebo potreby zákazníka umožňuje špeciálne nastavenie na zlepšenie telesnej a duševnej kondície. Pozitívne to pôsobí na pocit pohody a výkonnosť.

V závislosti od výbavy je k dispozícii až šesť programov. Každý z programov trvá desať minút. Programy sa farebne a graficky premietajú na centrálnom displeji a sprevádza ich vhodná hudba. Pre každý program je vopred uložených päť hudobných skladieb. Napríklad hlavnou funkciou programu Vitalita je rýchla hudba s vysokým počtom úderov za minútu (beats per minute, bpm). Ak je k dispozícii vlastná hudba, napríklad prostredníctvom multimediálneho rozhrania, analyzuje sa táto hudba v pozadí a priradí sa niektorému z programov na základe počtu úderov za minútu . Jednotlivé funkcie programov môže užívateľ povypínať.

Súčasťou riadenia komfortu ENERGIZING je aj náladové osvetlenie, ktoré je harmonicky a individuálne prispôsobené dizajnu jednotlivých zobrazení. Vďaka 64 farbám ponúka rozšírené náladové osvetlenie (na želanie) mnoho možností individuálneho nastavenia.

Multimediálne systémy: na mieru šitá ponuka informácií a hudby

Sériovo je Trieda C vybavená multimediálnym systémom Audio 20 s dvoma portami USB, jednou čítačkou kariet SD, pripojením Bluetooth a multimediálnym rozhraním.

Súčasťou najnovšej generácie je aj COMAND Online (mimoriadna výbava) s rýchlou trojrozmernou navigáciou s pevným diskom a topografickým zobrazením mapy, fotorealistickým trojrozmerným zobrazením budov a trojrozmerným otáčaním mapy. Na navigačnej mape sa zobrazujú rôzne informácie: okrem hustoty premávky v reálnom čase napríklad aj výstražné hlásenia poskytované v rámci komunikácie automobilu Car-to-X, počasie a čerpacie stanice vrátane aktuálnych cien palív a voľných parkovísk.

Vďaka službe osobného asistenta (dostupná za predplatné) môžu zákazníci so službami Mercedes me connect využiť množstvo individuálnych služieb: rezerváciu v reštaurácii, odporúčané turistické trasy, upozornenia na rezervácie kultúrnych a športových podujatí alebo odosielanie cieľov navigácie priamo do vozidla.

Mobilné koncové zariadenia so štandardom Qi možno nabíjať pohodlne počas jazdy bezdrôtovým systémom nabíjania (na želanie). Nabíjacia plocha v priečinku vpredu v stredovej konzole je dimenzovaná tak, aby sa do nej zmestili aj veľké chytré telefóny. Túto funkciu obsahuje aj mimoriadna výbava multifunkčná telefónia, ktorá okrem toho spája chytrý telefón s vonkajšou anténou vozidla. To zabezpečí zo strany vozidla podľa možnosti dobré telefonické spojenie a prenos dát.

Novinkou v mimoriadnej výbave je prídavný ozvučovací systém. S deviatimi reproduktormi a výkonom 225 wattov (2 x predné basové reproduktory s výkonom 50 W, zostávajúcich päť kanálov každý s výkonom 25 W) zaujíma postavenie medzi štandardným ozvučovacím systémom a ozvučovacím systémom Burmester® s priestorovým zvukom.

Galéria nový Mercedes-Benz Triedy C

Mercedes-Benz C-Klasse T-Modell Exclusive, Exterieur: mojavesilber, Interieur: Leder magma/espresso Mercedes-Benz C-Class Estate Exclusive, exterior: mojave silver, interior: leather magma/espresso Mercedes-Benz C-Klasse T-Modell Exclusive, Exterieur: mojavesilber, Interieur: Leder magma/espresso Mercedes-Benz C-Class Estate Exclusive, exterior: mojave silver, interior: leather magma/espresso

Mercedes-Benz C-Klasse Limousine AMG-Line, Exterieur: designo selenitgrau magno, Interieur: Leder platinweiß pearl/schwarz Mercedes-Benz C-Class Sedan AMG line, exterior: designo selenite grey magno, interior: platinium white pearl/black

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.