Nissan GT-R 2014

Vyvinuté GT-R pre rok 2014 prinesie nové pruženie/tlmenie, zmenené uhly pre odvod vzduchu od predného spojleru až po zadné krídlo. K tomu príde aj o stupeň vyššia výbava interiéru.

Mechanické novinky

Šasi: keď zanedbáme priľnavosť pneumatík, GT-R je schopné vysokovýkonnej akcelerácie a brzdenia. Bolo vyladené pruženie s cieľom zredukovať výkyv medzi všetkými kolesami čo dodá autu ešte lepšiu stabilitu. Snaha o zabezpečenie konštantnej stykovej plochy pneumatík s novým tlmením a hlavne s novou riadiacou jednotkou, ktorá ma túto funkciu na starosti.
Takisto boli pritvrdené brzdy a elektronika sa stará o rovnomerné rozloženie brzdných síl ktoré pocítite hlavne na mokrej vozovke. Mierne sa pozabávali aj s riadením, aby sa auto ľahšie ovládalo v mestách a obciach. No a pri vysokých rýchlostiach platí to isté.
Celá konštrukcia auta je jeden hybrid, pretože jednotlivé dielce sú z rôznych materiálov spojené do jedného celku. Použité boli napríklad ocele rôznych pevností, uhlíkové vlákna a aj hliníkové zliatiny. Vďaka tomu dosiahli nízku hmotnosť, vysokú pevnosť a pomerne lacnú variantu. (Keby použili na celú konštrukciu auta uhlíkové vlákna, bolo by zbytočne predražené.)

 

Zastavená krása v pohybe

GT-R  2014 bude mať zmenné svetlá. Tento krát budú viac preplnené LEDkami. AFS bude zabezpečovať adaptívne svietenie vzhľadom na rýchlosť. LEDky svietia rôznym výkonom a prepínajú sa podľa potreby do slabšieho, alebo silnejšieho režimu.
Zadné svetlá sú typicky “terčové” ako je to zvykom na GT-R a pomáha to pri jasnom určení o aké auto sa jedná.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj+foto: Nissan

2015GTR_101 2015 Nissan GT-R 2015 Nissan GT-R 2015 Nissan GT-R 2015 Nissan GT-R Nissan NISMO GT-R 2015 Nissan GT-R 2015 Nissan GT-R 2015 Nissan GT-R 2015 Nissan GT-R 2015 Nissan GT-R 2015GTR_103  2015 Nissan GT-R 2015 Nissan GT-R

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.