Novinka z motorárskej dielne Renault: 1.6 dCi Energy Twin turbo

Renault svoju paletu motorov z rodiny Energy doplnil o nový downsizingový dieselový motor, pričom výrobca sa pýši použitím niektorých technológií prevzatých z prestížnej F1.

Tento dieselový motor so zdvihovým objemom valcov 1598 cm³ s dvojitým preplňovaním dokáže vyprodukovať v špičke 160 konských síl a 380 Nm krútiaceho momentu, čo sú hodnoty odpovedajúce 2-litrovému motoru preplňovaného jedným turbom, avšak spotreba tohto nového twinturba je o 25% nižšia.

Renault_55059_global_en

Zlepšený výkon vďaka dvom turbodúchadlám

Použitie technológie Twinturbo pre tento motor zabezpečuje dostatočný krútiaci moment v nízkych otáčkach a vysoký výkon v otáčkach vyšších, čo zvyšuje dynamiku a radosť z jazdy.

Systém sa skladá z dvoch sekvenčných turbokompresorov: Prvé z nich je menšie s nižšou zotrvačnosťou zabezpečuje rýchly nástup krútiaceho momentu pri nízkych otáčkach motora. Renault garantuje 90% maxima zo svojho krútiaceho momentu už pri 1500 otáčkach za minútu. Druhé turbo preberá štafetu vo vysokých otáčkach a produkuje vysoký výkon (100 koní na liter zdvihového objemu), aby zabezpečilo rýchlu akceleráciu a lineárny priebeh výkonu až do maximálnych otáčok. Motor tak pracuje vždy v efektívnom pracovnom pásme a tým sa znižuje spotreba aj emisie.

Renault_55060_global_en

Nový motor sa môže pochváliť technológiou prenesenou z odborných znalostí v F1 Renault

Okrem dvoch sekvenčných turbodúchadiel, riadiacej jednotky a bloku motora používa Renault svoje know-how z F1 aj v oblasti chladenia motora a trecích strát. Priečny systém prúdenia vody umožňuje efektívnejšie chladenie spaľovacích komôr. Špeciálne U-flex piestne krúžky sú prispôsobiteľné každej zmene tvaru steny vo valci v dôsledku kolísania teploty a tlaku v ňom, čo zabezpečuje maximálnu tesnosť, minimalizuje trenie pri pohybe piesta a zvyšuje účinnosť motora.

Vstrekovací systém zabezpečujú dýzy s pracovným tlakom 1800 barov a výfukový systém je obdarený filtrom pevných častíc, čo pomohlo motoru splniť písnu emisnú normu EURO 6. Tento motor bude schopný poháňať vozidlá vyššej triedy bez deficitu výkonu.

Autor: Stanislav Frivaldský      Zdroj: Renault

 

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.