DENZA – čínske vyspelé elektroauto

Shenzhen BYD Daimler New Technology Co., Ltd. (BDNT), čínsky spoločný podnik Daimler a BYD, a ABB, jedna z popredných spoločností v energetickej a automatizačnej technike, sa dohodli na dodávke rýchlonabíjacích staníc pre akumulátorové elektroauto DENZA pre BDNT. Riešenie rýchleho nabíjania pre domácnosť bude predávané spolu s vozidlom cez predajcov DENZA a výrazne skráti dobu nabíjania. Okrem toho bude možné nabiť elektroauto DENZA aj z bežnej elektrickej zásuvky, čo ponúka zákazníkom optimálnu flexibilitu.

Nabíjacia stanica od ABB je vybavená celým radom komfortných funkcií: napríklad inovatívna aplikácia do smartfónu umožňuje na diaľku kontrolovať proces nabíjania, ako aj možnosť nechať si zasielať správy o zmene stavu nabíjania.

„DENZA je pre čínsky automobilový trh dôležitým krokom smerom k udržateľnej mobilite. Rozhodujúce je pritom to, že sme našli správneho partnera infraštruktúry na podporu našej inovatívnej koncepcie,“ hovorí Arno Röhringer, prevádzkový riaditeľ BDNT. „ABB je pre nás ideálny technologický partner, pretože ABB sa udomácnila svojimi nabíjacími stanicami, a čo je rovnako dôležité, príslušným inštalačným servisom – aj v Číne.“

Čínska vláda stanovila národné štandardy pre rýchle nabíjanie, aby podporila inovácie v tejto oblasti a prijatie vozidiel na elektrický pohon zo strany trhu. Čínski zákazníci tak majú možnosť nabiť svoje vozidlo pohodlne doma alebo na verejných staniciach, ktoré majú byť vybudované v blízkej budúcnosti.

Vozidlo na akumulátorový elektrický pohon oslávi svoju premiéru na autosalóne Auto China v Pekingu v apríli 2014. Na trh bude uvedené, ako už bolo oznámené, tiež v priebehu tohto roka. S tým cieľom sa v Pekingu v polovici roka otvorí prvé predajné stredisko značky DENZA. Súčasne budú vznikať ďalšie prevádzky v Šanghaji a Šenzene. Vyhlásený cieľ BDNT: DENZA bude najbezpečnejšie a najspoľahlivejšie auto na elektrický pohon – vyvinuté v Číne pre Čínu.

Getarntes DENZA Vorserienfahrzeug auf einer chinesischen Presseveranstaltung in 2013. Das Serienfahrzeug des Elektroautos wird auf der Auto China im April 2014 in Peking vorgestellt./ Camouflaged DENZA preproduction car at a Chinese media event in 2013. The electric DENZA vehicle will see its world premiere at the Auto China trade fair in Beijing in April 2014.

O značke DENZA

Už pred udomácnením sa značky DENZA odviedla Shenzhen BYD Daimler New Technology Co., Ltd. (BDNT) priekopnícku prácu: založením spoločného podniku vo februári 2011 vytvorili Daimler a BYD prvý joint venture v Číne výlučne pre vozidlá poháňané novým zdrojom energie. V súčasnosti viac ako 250 inžinierov a špecialistov oboch spoločností spoločne využíva nadobudnuté skúsenosti  a know-how v Šenzene v centrále BDNT. BYD poskytuje znalosti v oblasti akumulátorovej technológie a systémov elektrického pohonu. Daimler na základe viac ako 125-ročnej automobilovej histórie prispieva svojim know-how v súvislosti s automobilovou architektúrou, bezpečnosťou a kvalitou.

Denza-Logo

Čína je už teraz najväčším automobilovým trhom na svete a bude hrať, aj vďaka podpore zo strany štátu, rozhodujúcu úlohu v presadzovaní alternatívnych pohonov. Experti vychádzajú z toho, že Čína by sa mohla stať najväčším trhom na svete aj pre tieto vozidlá.

Zdroj: DAIMLER

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.