Svalnáč Honda Civic WTCC

Na sériu súťaží cestných vozidiel WTCC si brúsi zuby v prevodovke aj krajina vychádzajúceho Slnka. Japonský výrobca Honda má pre tieto súťaže kompletne prerobený model Civic a je pripravený vyštartovať  do roku 2014 trinásteho apríla na trati v Marrakechi. Týmto odštartujú 24 pretekov na piatich kontinentoch.

Nové pravidlá, nová hra

Zmena pravidiel WTCC pre rok 2014 umožňuje automobilkám zvýšiť výkon svojich áut.  Po novom už netreba tak škrtiť motory práve škrtiacou klapkou. Klapka zväčšila svoj priemer z 33 na 36mm a Honda R&D tiež využila túto príležitosť na zlepšenie motora HR412-E.
Blok motora a olejová vaňa majú nový tvar odliatkov. Takisto sanie a spaľovanie boli dotiahnuté do väčších výkonových sfér.
Čo dodať ku technickej evolúcii? Honda Civic WTCC 2014 nemá už nič spoločné s predošlými modelmi. Tohtoročný model používa nové šasi (vyvinuté J.A.S. Motorsport), motor, podvozok, aerodynamické časti, dokonca sa zmenila aj veľkosť pneumatík.
Benzínový motor má objem 1,6l a štyri valce, no je vyladený (už ako bolo spomenuté) do vyšších výkonových sfér. Aj vďaka priamemu vstrekovaniu a prepĺňaniu pomocou turbodúchadla má motor 380 koní na brzde (t.j. v laboratórnych podmienkach).

25525_The_all_new_Civic_WTCC_2014_ 2014 wtcc test valencia25526_The_all_new_Civic_WTCC_2014_

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: Honda

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.