Americké autosalóny, alebo výstava hriešne veľkoobjemových motorov

Autosalón v Detroite ponúkol pod názvom Autorama modely áut známych ako Hot-Rod a Muscle, teda svalnáče.

AI&Jean Seese 1933 Ford Delivery Sedan

Cez 200 modifikácii bolo vykonaných na tejto pracovnej dodávke od Fordu z roku 1933. Tento čierno modrý krásavec sa radí svojou hmotnosťou medzi ťažkotonážniky, presnejšie medzi dvojtonážniky. Nie je to ale iba o kráse. Podvozok je prebratý z Crovette 2005 spolu s prevodovkou a motor je takisto z dielne Chevrolet, model LS2.

detroit_autorama_great8_17 detroit_autorama_great8_18

Steve Tornari 1967 Chevy Nova

Základ auta je neodškriepiteľný Chevrolet Nova z roku 1967. Prestavaný bol firmou Miranda Built z Palm City, Florida. Celý Chevy je znížený, má zmenené okapotovanie. Apropo kapota, pod tou prednou je umiestnený motor LS2 s priamym vstrekovaním a objemom 5,8l, čo má výsledok v rovnici výkonu 850koní. Pre to bolo potrebné zapracovať aj na podvozku a ten bol zadovážený z Ride Tech ShockWave.

detroit_autorama_great8_12 detroit_autorama_great8_11 detroit_autorama_great8_10 detroit_autorama_great8_9

Rocky Boler 1933 Ford 5-okenné Coupe

Auto, ktoré si mi Európania automaticky priradíme do triedy Hot-Rod by Američania označil skôr za Custom. Ide o to, že predná mriežka chladiča je robená na zákazku a pochrómovaná a spolu s autom sa ťahá smerom dole. Zadný kufor bol taktiež kompletne prerobený no a k tomu bijú do očí šesťlúčové chrómové elektróny s nízkoprofilovými pneumatikami. Toto auto je skôr novým výtvorom, ako prerobeným modelom a to od rámu, až po okapotovanie a interiér.

detroit_autorama_great8_22 detroit_autorama_great8_21 detroit_autorama_great8_20

Brian & Gianna Gano 1969 RS/SS Camaro

Čerešničkou na torte ostalo Chevy so sedem litrovým motorom, prevodovkou Tremec T56, ložiskami na kolesách  Baer 6S. Ručne maľovaná kapotáž decente zvýrazňuje klasické tvary Camara z 1969.

detroit_autorama_great8_8 detroit_autorama_great8_7 detroit_autorama_great8_6b detroit_autorama_great8_5

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: Chevy Hardcore; Foto: classicarnews.com

 

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.