MINI je „Najkrajší automobil roku 2014“ vo svojej triede

MINI sa minulý rok trápilo s dokončovaním nových modelov pre rok 2014. Rok 2014 im za to priniesol víťazstvo v čitateľskej ankete.

Nové MINI vstúpilo na trh na jar roku 2014. Značka neprestáva udivovať svojimi tradičnými proporciami, typickým riešením karosérie, presklením obopínajúcim celý automobil, oddelenou strechou od tela karosérie a modernou interpretáciou klasických dizajnérskych prvkov. Nová generácia MINI bola čitateľmi nemeckého vydania časopisu Auto, motor und sport zvolená za jedno z najkrajších nových vozidiel na nemeckom trhu. MINI tak svojim dramaticky expresívnym a osobitým dizajnom zaujalo nielen odborníkov, ale taktiež verejnosť.

V Stuttgarte založený motoristický časopis oslovil svojich čitateľov, aby z 94 automobilov v desiatich kategóriách vybrali “Najkrajší automobil roku 2014”. V tomto roku sa ankety zúčastnilo 17 378 čitateľov a návštevníkov internetových stránok časopisu. Nové MINI skončilo v segmente takzvaných minivozidiel na prvom mieste, porazilo pritom sedem svojich konkurentov. Víťazstvo bolo potvrdené notárom.

“V dizajnérskom oddelení MINI sme na toto víťazstvo náležite hrdí. Pozitívna spätná väzba je od zákazníkov a fanúšikov pre našu každodennú prácu s MINI veľmi povzbudzujúca,” vysvetľuje Anders Warming, šéfdizajnér značky MINI.
Najnovšia verzia MINI zaznamenala významný evolučný vývoj a zdokonalenie nielen v oblasti dizajnu, ale  tiež vo všetkých podstatných vlastnostiach. Prínosy sú zreteľné v športovom prejave, obratnosti, komforte a hospodárnosti. Stranou pritom nezostala ani ďalej zvýraznená nezameniteľná charizma, praktickosť a prémiový ráz. Dodatočný športový šarm a súčasne hospodárnosť priniesli tomuto automobilu nielen motory s technológiami MINI TwinPower Turbo a nové prevodovky, ale tiež rozsiahly paket technológií MINIMALISM. V porovnaní s predchodcom došlo k ďalšiemu zlepšeniu aerodynamických vlastností.

Na riešenie hlavných svetlometov, zadných svetiel a bočných smeroviek je jasne viditeľné prepracovanie do najmenších detailov, ktoré svojou prémiovosťou prekonávajú predchádzajúcu generáciu MINI. Aj z týchto dizajnérskych prvkov je viditeľná technologická vyspelosť, ktorú potvrdzujú aktívne tlmiče a LED svetlomety, rovnako tak  široká ponuka asistenčných systémov v podobe MINI Head-Up Displeja  alebo paketu Driving Assistant.

Zdroj+foto: BMW Group

201311_P90139350-zoom-orig

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.