car2go – Žeby požičovňa áut? No výhodnejšia ako MHD.

Systém car2go uvítal v talianskej Florencii celkovo miliónteho užívateľa. Poskytovateľ služieb mobility vyvinutých spoločnosťou Daimler sa tak stal celosvetovo najväčším podnikom na zdieľanie vozidiel a potvrdzuje svoje vedúce postavenie na trhu. Medzičasom približne 12 500 bielo-modrých vozidiel smart fortwo absolvovalo od svojho štartu vyše 32 miliónov prenájmov a sú zastúpené v ôsmich krajinách a 30 mestách.

„car2go sa úspešne etabloval ako alternatíva mestskej dopravy a medzičasom patrí v mnohých mestách k obrazu mesta,“ hovorí Bodo Uebber, člen predsta-venstva koncernu Daimler AG, zodpovedný za financie a controlling, ako aj Daimler Financial Services, ktorému je car2go organizačne priradený. „V nasledujúcich rokoch budeme naďalej upevňovať naše vedúce postavenie na trhu a rozvíjať car2go na dôležitý prvok našej rastovej stratégie.“

Roland Keppler, CEO spoločnosti moovel GmbH a v dcérskej spoločnosti Daimler zodpovedný za car2go, dopĺňa: „Veľmi sa teším, že som mohol hneď na za-čiatku svojej činnosti oznámiť taký dôležitý medzník. Je výstižné, že miliónteho člena car2go smieme pozdraviť práve vo Florencii. Taliansky trh mal v tomto ro-ku mimoriadne výrazný podiel na histórii úspechu car2go.“

Celosvetovo najväčší podnik na zdieľanie vozidiel

V aktuálne 30 sídlach je na cestách celkovo 12 500 vozidiel car2go – približne 1 300 z nich sú smart fortwo electric drive, poháňané elektrickou batériou. Vozidlá absolvovali viac ako 32 miliónov plne automatických prenájmov. Medzičasom začína každých 1,5 sekundy jeden prenájom car2go: približne 400 000 každý týždeň. Počas posledného roka sa počet prenájmov strojnásobil.

Jubilejný zákazník vo Florencii

Vo Florencii dnes slávnostne uvítali celosvetovo miliónteho zákazníka car2go. 44-ročná Eugenia M. dostala počas slávnosti dňa okrem kytice kvetov aj poukaz na 1 000 voľných minút na jazdy s car2go. „car2go je pre mňa a moju rodinu vynikajúca možnosť, ako sa môžeme individuálne mobilne pohybovať po meste, nezávisle od toho, či ide o obchodné termíny alebo o voľný čas. Ekologický smart fortwo, ktorý sa dá všade ľahko zaparkovať, ma podnietil, aby som sa zaregistrovala na car2go,“ hovorí jubilejná zákazníčka.

press_1441_gallery_9956p

Budovanie vedúceho postavenia na trhu

car2go bude aj v nasledujúcom roku pokračovať vo svojom raste, a pritom konzekventne stavať na smartfóne ako „kľúčovej technológii“. Už dva týždne sa dajú všetky vozidlá car2go otvárať priamo pomocou aplikácie pre smartfón a po ukončení prenájmu sa plne automaticky uzamknú. Aj v budúcom roku sa rozšíri sieť car2go o ďalšie sídla na nových trhoch. Už dnes umožňuje sieť car2go svojim zákazníkom využívanie služieb, ktoré presahuje hranice krajiny. Európske sídla prevádzkuje spoločnosť car2go Europe GmbH, spoločný podnik partnerov moovel GmbH a Europcar.

O moovel GmbH

Spoločnosť moovel GmbH (predtým Daimler Mobility Services GmbH), stopercentná dcérska spoločnosť koncernu Daimler AG, ponúka svojim zákazníkom inovatívne služby v oblasti mobility z jednej ruky. So značkou car2go je spoločnosť vedúcim poskytovateľom služieb v segmente flexibilného zdieľania vozi-diel na celom svete. Navyše so značkou moovel poskytuje podnik intuitívne ovládateľnú aplikáciu pre smartfón, ktorá umožňuje zákazníkovi porovnať rôzne ponuky mobility z hľadiska rôznych parametrov a takto nájsť optimálnu cestu z bodu A do bodu B. Ďalšie oblasti pôsobnosti spoločnosti sú okrem iného vývoj inovatívnych riešení pri vyhľadávaní a rezervovaní parkovacích miest, ako aj ponúk systému zdieľania vozidiel pre priemyselné autoparky. V polovici roka 2014 odštartovala pilotná prevádzka car2go black, inovatívny spôsob prenájmu vozidla na báze smartfónu v mestách a aj medzi mestami Berlín a Hamburg.

car2go podrobne

car2go definuje individuálnu vnútromestskú premávku nanovo: po prvýkrát možno prenajať vozidlá smart fortwo všade a kedykoľvek za výhodné (minútové) ceny. Vyhľadávanie a rezervovanie vozidiel sa realizuje cez smartfón alebo internet. Samotný prenájom sa vykonáva cez inovatívnu telematickú jednotku vo vozidle. car2go je k dispozícii od roku 2008. Momentálne je servis dostupný medzinárodne v 30 sídlach. Používanie presahujúce hranice krajín v Európe je možné vďaka aktualizácii konta car2go. Medzičasom 12 500 vozidiel bolo 1 miliónu zákazníkov prenajaté už viac ako 32 miliónov krát.
Podstatné znaky car2go sú:
– disponibilita: Mnohé vozidlá sú rozmiestnené po celom území mesta.
– flexibilita: Prenájmy s otvoreným koncom a jednosmerné cesty sa môžu vykonávať bez dodatočných nákladov.
– jednoduchosť: Plne automatizovaný, jednoducho pochopiteľný postup prenájmu.
– transparentnosť nákladov: Bez uzatvárania zmlúv, žiaden mesačný poplatok, žiadna minimálna doba prenájmu.
Vďaka car2go je jazda autom v meste taká jednoduchá ako mobilné telefonovanie.

Zdroj+foto: Daimler a.g.

press_1441_gallery_9957p

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.