Trieda C je najbezpečnejšia

Trieda C značky Mercedes-Benz dosiahla v bezpečnostných testoch Euro NCAP v roku 2014 prvé miesto vo svojej kategórii.
Pre spotrebiteľov je Euro NCAP (New Car Assessment Programme) najvýznamnejším objektívnym zdrojom informácií o bezpečnosti automobilov. Základom pre testy Euro NCAP sú vybrané skúšky bezpečnosti vozidla nárazom a testovacie programy. Podľa najnovšieho uverejneného zoznamu najlepších automobilov získala  Trieda C značky Mercedes-Benz najlepšie hodnoty v rámci nových vozidiel v roku 2014 v kategórii „Large Family“ – veľké rodinné vozidlá.

V Euro NCAP v roku 2014 ešte viac zvýšili svoje nároky na skúšky a ešte dôraznejšie orientovali svoje hodnotenia na nové bezpečnostné technológie. Medzi ne patria napríklad autonómne núdzové brzdenie a ďalšie bezpečnostné asistenčné systémy, ktoré podporujú bezpečné jazdenie a napomáhajú predchádzaniu nehodám. V týchto náročných podmienkach sa Trieda C vyznamenala nielen najlepším možným hodnotením v podobe piatich hviezdičiek, ale sa profilovala aj ako najlepšia v triede „Best in Class“. Napriek vynikajúcemu výsledku je hodnotenie prostredníctvom testovania bezpečnosti vozidla nárazom len jedna stránka filozofie bezpečnosti značky Mercedes-Benz. Aj Trieda C je dôsledne dimenzovaná na reálne nehody na základe poznatkov zo súčasného výskumu nehôd. Značka Mercedes-Benz, priekopník v oblasti bezpečnosti, tým znovu podčiarkuje svoje vedúce postavenie v rámci bezpečnosti automobilov.

Bližšie o vývoji interiéru a na čo treba dbať, aby auto bolo bezpečné vo všetkých aspektoch nájdete aj v dokumentárnom článku Z Johnson Controls, kde sme sa venovali hlavne novej triede C.

Zdroj+foto: Daimler A.G.

Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic,

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.