AMA Supercross Oakland kolo 4 2015

 Mesiac supercrossu za nami. Jazdci padali ako hnilé hrušky. Carmichael to nikomu neuľahčuje, keď navrhuje trate, aké navrhuje.

450 Finále

Králi triedy 450 vyštartovali z roštu ako divé kone. Short má opäť holeshot, ten chlap je neuveriteľný v poslednej dobe. Hneď za Shortom je Reed a Roczen, dochádza k miernej výmene predných kolies. Nakoniec Roczen predbehol Reeda v zákrute, no nedokázal už dobre akcelerovať do trojice skokov a dopadá do protisvahu, narazí tvrdo prilbou o riadidlá a zvalí sa mimo trať. Nevyzerá to dobre.
Reed ale pokračuje ďalej, zatlačil na Shorta a na prvom mieste je už Reed. Hlavou mu určite behalo niečo v zmysle: “tak vy na mňa budete mávať čiernou vlajkou? Na to zabudnite, ja som legenda!” Z poza zákruty ale vybieha aj Dungey, Canard, Anderson a medzi nimi stále Short. Opäť výmena predných kolies, až sa Canard dostáva pred Reeda a tak diktuje rytmus celej jazdnej zostave v Oaklande. Kde zmizol ale Anderson? Zrazu sa pohybuje okolo desiatej priečky. Roczen sa objavil na trati a ide si kľudným tempom aspoň po nejaké body do celkového hodnotenia. Reed má slušný náskok na Dungeyho, ale spravil chybu na cieľovom skoku a ide mimo trať. Kým sa vrátil, obehol ho Dungey.
V poslednom kole je umiestnenie jazdcov ustálené: Canard, Dungey, Reed. A takto aj prechádzajú cieľom. Wou! Nielenže Reed stále dokazuje, že ešte nepatrí do starého železa a že mladí chlapci sa majú od neho čo učiť, ale týmto pádom sa mení aj poradie v celkovom umiestnení jazdcov. Prvý je po novom Dungey.

Dodatok: ako uvádza Roczen na twitteri: škoda, že som nevstal a nepokračoval ďalej. myslel som si, že mám poranenú tvár…  instagram.com/p/yRQYcdAzEo/

Galéria SX450

Výsledky SX Oakland kolo 4– trieda 450

  1. Trey Canard
  2. Ryan Dungey
  3. Chad Reed
  4. Eli Tomac
  5. Cole Seely
  6. Justin Barcia
  7. David Millsaps
  8. Andrew Short
  9. Blake Baggett
  10. Jason Anderson

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (82bodov)
  2. Ken Roczen (78bodov/2 víťazstvá)
  3. Trey Canard (68bodov/1víťazstvo)
  4. Eli Tomac (64bodov/1 víťazstvo)
  5. Jason Anderson (62bodov)
  6. Justin Barcia (58bodov)
  7. Cole Seely (45bodov)
  8. David Millsaps (44bodov)
  9. Andrew Short (44bodov)
  10. Chad Reed (42bodov)

250 Finále

Chalani z 250-tok minule ukázali, že sa ich treba báť. Jednak majú obrovský talent a potenciál, každý jeden a jednak sú draví, nehľadia na následky a preto je trieda 250 plná stretov a kontaktov jazdcov. Po páde rampy sa na čelo predral Aldredge. V minulom kole išiel tvrdo k zemi a tak si chcel teraz upevniť postavenie hneď na začiatku. Za ním je Bell, Stewart a Hill. Webb ako vždy neodštartoval najlepšie. Stewart sa predbieha a ide do čela pretekov. Hneď za ním to skúša Hill a Aldredge iba postupne padá na nižšie priečky. Neskôr ale Aldredge spraví chybu a opäť ide aj v tomto kole Supercrossu tvrdo k zemi. Hill medzitým obehol Stewarata a vytvára si ako nová jednotka slušný náskok na ostatných. Bowers a Cooper Webb sa pohybujú na piatej priečke, no v zákrute Bowers narazil bokom do Coopera a Cooper padá. Bowers iba pokrútil hlavou a pokračoval – žeby odplata za to ako Cooper naposledy doslova vytlačil Bowersa pred cieľom z prvého miesta? Nevyzeralo to tak.
Ale čo sa to deje?! Malcolm zrazu poskočil na prvé miesto a o Hill ani slychu. Hill preletel cez riadidlá v pieskovej sekcii. Cooper je síce zase až okolo desiateho miesta, ale zjavne doteraz šetril baterky, alebo zaradil štvorku, pretože s príchodom posledných kôl v Oaklande dupol svojej Yamahe na krk a predbieha koho len môže aj nemôže. Bowersa, Martina, 1/4 kola do šachovnicovej vlajky a Cooper si berie do hľadáčika aj Stewarta, no potreboval by ešte dve zákruty aby ho obehol a to už nemá. Takže pódium vyzerá nasledovne: Stewart, nenormálne naštartovaný Webb, Martin.

Galéria SX250

Výsledky SX Oakland kolo 4 – trieda 250

  1. Malcolm Stewart
  2. Cooper Webb
  3. Alex Martin
  4. Tyler Bowers
  5. Zachary Bell
  6. Zach Osborne
  7. Aaron Plessinger
  8. Joshua Hansen
  9. Justin Hill
  10. Jessy Nelson

Priebežné bodové umiestnenia SX 250

    1. Cooper Webb (86bodov/2 víťazstvá)
    2. Tyler Bowers (78bodov)
    3. Jessy Nelson (71bodov/1 víťazstvo)
    4. Zach Osborne (69bodov)
    5. Justin Hill (65bodov)
    6. Malcolm Stewart (64bodov/1 víťazstvo)
    7. Aaron Plessinger (54bodov)
    8. Shane Mcelrath (49bodov)
    9. Alex Martin (47 bodov)
    10. Joshua Hansen (47bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.