Keď vybuchne sopka, vychrstne Aston Martin Vulcan

Čo sa stane, keď vybuchne sopka? Vraj chrlí lávu, ale to je zavádzanie malých detí. V skutočne vyvrhne na svet Aston Martin Vulcan, ktorý dobrovoľníkom čo do neho nastúpia trhá vnútornosti a rozhadzuje ich po trati a ešte si to užíva.

Beštia prišla páchať zlo

Milí protivníci so 720 koňmi, aj s 1000 koňmi, tu vám ukazuje svoj dlhý potetovaný prostredník motor od Vulcana. Je to 7 – litrový motor s dvanástimi valcami a pre pána, milostivá matka, motor svätý, neverím, že som sa toho dožil v čase turbo-pištiakov s hybridným pohonom vysávačov, je atmosférický, A, T, M, O, S, F, É, R, I, C, K, Ý !!!!! Žiadne prepĺňanie, umelo naháňané kone, prídavné dýchanie, nie !
Ospravedlňte ma, musím si poutierať slzy dojatia z klávesnice.

aston-martin-vulcan_01.0

Toto brutálne hovädo dosahuje výkon 800 koní na brzde, ale koho to trápi, koho? No a čo že príde o pár koní, kým sa výkon dostane na zadné kolesá? Motor je osadený v prednej časti auta, no vďaka rozmerom šasi a rázvoru kolies je v podstate motor uložený v strede.

Bozkajte mu jeho nadpozemské vlastnosti

Okrem toho, že sa Angličania snažili držať svojich skúseností z pretekania v triede GT po celom svete, využili aj také spoločnosti, ktoré sa týmto traťovým autám venujú. A keďže sa  má jednať iba o traťové vozidlo (veď si predstavte, že niekto na križovatke vedľa vás zastane s týmto nenormálnym strojom, však vás odfúknete), tak hľadali práve dodávateľov z triedy GT. Auto má teda jednoliaty monokok (kabínu) z uhlíkových vlákien (o.k., uznávam, Pagani má monokok z uhlíkových vlákien prepletaných titánom) a zvyšok konštrukcie auta od Multimatic. Diferenciál s obmedzeným preklzom, magnéziovú ochrannú a vedúcu rúru kardanu, ktorý je zase z uhlíkových vlákien. Brzdové stremene dodáva Brembo, ako aj  karbón-keramické kotúče (vpredu o priemere 380mm, vzadu 360mm).

aston-martin-vulcan_11.0

Prevodovka je sekvenčná a radí pneumaticky (ako u každého súťažného GT auta) od jednotky až po šestku. Uložená je v zadnej časti, ale centrovaná na stred auta. Obrovské pneumatiky, ktoré netromfne ani X5-tka tvojho tatka: 345/30×19.

Podvozok je ladený iba na trať, žiadne komfortné nafukovanie v Range Roveri, toto bude drviť chrbtice domasedov. Pruženie je riešené cez ramená a tiahla, ale podstatnou časťou sú športové profi tlmiče s nastaviteľnou vinutou pružinou (možno ju zakrútiť/stlačiť, alebo odkrútiť/roztiahnuť a nastaviteľnými tlmičmi (teda možno nafukovať, sfukovať obsah jadra piestov). Tento systém nastavenia dynamiky má označenie DSSV (Dynamic Suspension Spool Valve). Tlmiče sú ešte spevnené cez výstuhy, ktoré sa napájajú na konštrukciu auta.

aston-martin-vulcan_03.0
Mnohí ľudia ani len netušia, aký je rozdiel v tirede GT1 a GT3, je to práve v tom, že aj keď trieda GT1 má podobné, až totožné autá, dajú sa u nich a iba u nich plne nastaviť tlmiče a dokonca vodič disponuje ovládačom na zmenu sily ABS (antiblokovací brzdový systém) a na zmenu kontroly trakcie. Presne týmto disponuje aj Vulcan, čo je choré, pretože profi jazdci z triedy GT3 môžu iba závidieť.

Kto by chcel psa anglického?

Teraz je už iba otázne, kto môže toto auto ovládať? Každý! (kto na to má). Auto sa dá zakúpiť za sumu 1,8 milióna Libier, alebo sa dajú nakúpiť iba samostatné jazdy na trati na aute automobilky. Takže kto chce a komu sa nelení, tak si zoženie robotu, brigádu, druhú brigádu, tretiu brigádu, spreneverí peniaze, vykradne banku a predá obličku a pome, dávaj voziť sa po trati na plode sopky.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: Aston Martin

aston-martin-vulcan_10.0 aston-martin-vulcan_09.0 aston-martin-vulcan_08.0 aston-martin-vulcan_06.0 aston-martin-vulcan_05.0 aston-martin-vulcan_04.0aston-martin-vulcan_02.0

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.