V BMW sa radujú dvojnásobne. BMW rad 1 dosiahol 2 milióny vyrobených kusov a prišla nová verzia radu 1

Pomyselná opona zahaľujúca nové BMW radu 1 pred uvedením na trh sa zdvihla. Fanúšikovia, ktorí si radi vychutnávajú jazdu na kompaktných vozidlách, sa môžu tešiť na dizajn, ktorý ich ešte viac prekvapí, na prepracovanejší luxusný interiér, nesmierne silné a ešte účinnejšie motory a inovatívnu výbavu.

Pred predstavením nového vozidla prenikla z výrobného závodu BMW v Regensburgu na verejnosť informácia, že existuje aj ďalší dôvod na radosť, lebo z výrobnej linky vyšlo dvojmiliónte BMW radu 1. Vozidlo, ktoré predstavuje dôležitý míľnik vo výrobe vozidiel BMW, vyrobili iba pár dní po začiatku výroby novej verzie kompaktného modelu a je jedným z prvých príkladov nového radu BMW 1 určeného na vývoz do Ázie. Dodávky päťdverového BMW 120i v metalíze Estoril Blue so športovou výbavou M Sport budú smerovať do Japonska.

Už spomínaný míľnik je vo výrobnom závode BMW v Regensburgu ďalším krokom v rámci medzinárodne úspešnej histórie vozidiel radu BMW 1. Koncom roku 2014 spoločnosť oslávila desaťročné výročie tohto modelu. Prekročenie dvojmiliónovej hranice svedčí o tom, ako príťažlivosť radosti z jazdy pod značkou BMW prenikla aj do segmentu kompaktných vozidiel. Na svojej premiére v roku 2004 predstavovalo BMW radu 1 prvý model tejto nemeckej značky, v ktorom sa športový švih snúbil s eleganciou, dynamickými jazdnými vlastnosťami a špičkovou kvalitou a vyznačoval sa funkčnými vlastnosťami päťdverového kompaktu. Mimoriadne silný pohon a podvozok ako aj konfigurácia s náhonom na zadné kolesá, ktorá je v segmente kompaktných vozidiel stále jedinečná, spôsobili, že vozidlá BMW radu 1 sa stali benchmarkom pre športové schopnosti v rámci svojej triedy. Neustále však pripravujú cestu pre najnovšiu technológiu BMW EfficientDycnamics, vďaka ktorej aj vozidlá BMW radu 1 môžu ponúkať radosť z jazdy pôsobivo vyvážený s primeranou spotrebou pohonných hmôt.

P90171245_highRes

Nové BMW radu 1 sa bude ponúkať v 5-dverovej a 3-dverovej karosérií. 3-dverová verzia je vyrábaná výhradne v závode BMW Regensburg a 5-dverová verzia je vyrábaná aj v závode BMW v Lipsku. Oba modely možno objednať s výberom silných  a vysoko výkonných zážihových a vznetových motorov s technológiou BMW TwinPower Turbo, vrátane verzii s tromi a štyrmi valcami z najnovšej generácie motorov BMW Group alebo šiestimi valcami v radovom agregáte M Performance s technológiou TwinPower Turbo. Nové BMW radu 1 (kombinovaná spotreba paliva: 8,0 až 3,4 l / 100 km, emisie CO2 kombinovaná: 188 až 89 g / km) pokrýva široké výkonové spektrum v rozmedzí od 80 kW / 109 koní až do 240 kW / 326 k. BMW M135, z kategórie M Performance, ide cestou vynikajúcej dynamiky, zatiaľ čo BMW 116d EfficientDynamics Edition s 85 kW / 116 k ide cestou úspory paliva s priemernou spotrebou od 3,8 do 3,4 litrov / 100 km  a emisiami CO2 101 až 89 g / km v testovacom cykle EÚ. BMW M135, BMW 118d a BMW 120d môžu byť nakonfigurované aj s inteligentným  pohonom všetkých kolies BMW xDrive.

Zdroj: BMW group

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.