AMA Supercross St. Louis kolo 13 2015

Po tom, čo minulý víkend v Detroite došlo k nehode medzi Treyom Canardom a Jackom Weimerom sa štartovný rošt supercrossu opäť zúžil. Zatiaľ sú odstavení Justin Barcia, Ken Roczen, Trey Canard a Jack Weimer. Sú to všetko zvučné mená, ktoré výrazne obohacujú pojem “súboj” medzi jazdcami. Takto sa ale otvárajú dvere novým talentom a kto vie, možno nás niekto v St. Louis prekvapí, tak poďme na to.

450 Finále

Výkonné motory v tirede 450 burácajú a sú pripravené vyštartovať. Rošt padá a Brayton to opäť dokázal, urval holeshot, no počkať, niečo sa deje, Brayton ide po pravom okraji trate a Dungey mu už obzerá predný blatník. Oooo, Brayton vletel do penového bloku a už letí z motorky mimo trať a jeho motorka padá na trať a bráni v prejazde všetkým jazdcom.Na prvom mieste je ale Dungey, hneď za ním Peick a potom Anderson, počkajme kým sa to utrasie, ak sa to utrasie. Brayton medzičasom už naskočil na motorku a tvári sa, akoby sa nič nestalo a začína doháňať stratené. Druhé kolo a Brayton bojuje už o štvrtú priečku, wau, ten chlapík je veľmi dobrý. Prvé tri miesta sú nezmenené, na štvrtom je už Grant z tímu Chada Reeda. Piaty Brayton, šiesty Tickle, siedmy Tomac, ôsmy Millsaps, deviaty Seely, no toto vonia dobrým súbojom. Tretie kolo, je to tu, Tomac sa predral na piatu priečku, šiesty je Tickle, ale Seely obehol Tickla v zákrute a tak je Seely na šestke rovno za Eli Tomacom. Kolo siedme a Tomac sa už dotiahol na Andersona, bude útočiť? Nieee, to nie je Eliho štýl, Eli je iba jednoducho najrýchlejší jazdec na trati a to asi na každej. Obieha Andersona, ale ostal pri kraji trate a tak dovolil Andersonovi ho mierne pribzrdiť a keď Anderson mal dostatčonú rýchlosť na preskočenie dvojskoku, Eli ho musel prejsť po jednom skoku. Desiate kolo a Peick je necelú sekendu pred Tomacom a Tomac je celú sekundu pred Seelym. Bude Seely nejaká hrozba pre tak nadaného Tomaca? Oooo, Tomac vedie krásny a čistý súboj s Peickom, tak sa to páči každému, až na koniec Tomac predbehne Peicka. Oooooooooo, sedem kôl dokonca a Eli sa dotiahol na druhého Andersona, už je medzi nimi rodziel iba 0,5 sekundy, toto nevyzerá dobre pre Andersona. No krása, Eli obehol Andersona a vyzeral, že sa pri tom ani nezapotil. Finálne kolo pred Ryanom Dungeyim, ktorý má náskok 6,9 sekundy na druhého Tomaca a 11,5s na tretieho Andersona. Ryan sa nemusí ničoho báť, môže zvolniť a aj to urobil a v spomínanom poradí aj jazdci prichádzajú na pódium.

Galéria SX450

Výsledky SX St. Louis kolo 13 – trieda 450

1. Ryan Dungey
2. Eli Tomac
3. Jason Anderson
4. Cole Seely
5. Weston Peick
6. Josh Grant
7. Davi Millsaps
8. Chad Reed
9. Broc Tickle
10. Blake Baggett

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (296bodov/6 víťazstiev)
  2. Eli Tomac (216bodov/2 víťazstvá)
  3. Trey Canard (204bodov/2 víťazstvá)
  4. Cole Seely (198bodov)
  5. Chad Reed (183bodov/1 víťazstvo)
  6. Jason Anderson (165bodov)
  7. Blake Baggett (165bodov)
  8. Ken Roczen (156bodov/2 víťazstvá)
  9. Broc Tickle (146bodov)
  10. Andrew Short (137bodov)

250 Finále

Chalani v 250-kách držali na štarte tie menšie a slabšie motory v plných otáčkach a čakali kedy konečne padne rošt, aby mohli zbesilo vyštartovať vpred. Rošt padol, dopredu sa derie Jeremy Martin a s jasnou nadvládou berie holeshot pre seba. Druhý je Musquin, ale zrazu akoby zaradil trojku a doskočil do zákruty pred Martina a hneď ho aj obehol. Musquin tak preberá vedenie, nikoho nezaujíma čo sa deje vzadu za týmito chalanmi, každé oko je na páre Martin a Musquin. Martin začal zrýchlovať a v polovici trate nabieha rýchlejšie na skok a letí popri Musquinovi dopredu, ako raketa. Aaaa, hneď na to Musquin vbieha do rozdelenej časti trate rýchlejšie a obieha Martina. Štvrté kolo a Musquin si stále drží malý náskok na Martina, ale predsa len je to náskok. Tretí je Savatgy, štvrtý je Alix a piaty Cunningham. Ale kde je Bogle, víťaz z minulého víkendu v Detroite? Záber z kamery na Bogla ako na zavolanie. Akurát je v pletke so svojím tímovým kolegom Smithom niekde okolo jedenásteho miesta. Smith sa tlačí na Bogle, ale Bogle má predsa len väčšie skúsenosti. Smithovi to nevadí a práve to je to krásne na tomto športe, tá rivalita. Bum, Smith ide dole v zákrute, vyzerá to tak, že sa mierne zachytil o koleso Boglea, keď sa na neho tlačil sprava. So Smithom ide k zemi v tobogáne ešte pár ďalších jazdcov a vzniká mini zápcha. DO šiesteho kola sa Bogle prepracoval už na 4. miesto, pred ním je už iba Savatgy, ktorý mu bráni vo vidine pódia. Finálne kolo je tu, Bogle nestihol stiahnuť stratu na Savatgyho a tak ide do cieľa ako prvý Musquin, druhý Martin a tretí spomínaný Savatgy.

Galéria SX250

Výsledky SX St. Louis kolo 13 – trieda 250

1. Marvin Musquin
2. Jeremy Martin
3. Joey Savatgy
4. Justin Bogle
5. Anthony Rodriguez
6. Jimmy Decotis
7. Luke Renzland
8. Kyle Cunningham
9. Jace Owen
10. Kyle Peters

Priebežné bodové umiestnenia SX 250 východ

  1.  Marvin Musquin (169bodov/5 víťazstiev)
  2. Justin Bogle (149bodov/1 víťazstvo)
  3. Jeremy Martin (125bodov/1 víťazstvo)
  4. Joey Savatgy (113bodov)
  5. Rj Hampshire (84bodov)
  6. Anthony Rodriquez (84bodov)
  7. Jimmy Decotis (84bodov)
  8. Kyle Peters (76bodov)
  9. Martin Davalos (63bodov)
  10. Kyle Cunnigham (60bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.