Spoločnosť DAF má „tiché“ rozvážkove vozidlo radu LF

Po úspešnom predstavení „tichých“ modelov Silent série CF a XF predstavuje spoločnosť DAF rozvážkove vozidlo radu LF so zníženou hladinou hluku. Nový model bol navrhnutý špeciálne pre mestský a regionálny rozvoz tovaru v oblastiach, kde platia večerné a nočné obmedzenia hlukových emisií.

Rozšírenie radu Euro 6 o model LF Silent je ďalším typickým prípadom programu DAF Transport Efficiency: filozofie, ktorej cieľom je zvyšovanie efektivity vďaka znižovaniu prevádzkových nákladov a čo najväčšiemu využitiu vozidiel.
V špeciálnom „tichom režime“ dosahuje vozidlo LF Silent hladiny hluku nižšej ako 72 dB (A) a spĺňa tak podmienky certifikácie „tichého vozidla“. To umožňuje nakládku a vykládku v oblastiach, v ktorých sú platné večerné, nočné a ranné obmedzenia hluku, čo zvyšuje využitie vozidla a tým aj jeho efektivitu.

Nový 7,5-tonový model DAF LF Silent je vybavený 4,5-litrovým motorom PACCAR PX-5 s výkonmi 112 kW/152 k a 135 kW/184 k. Štandardne je dodávaný s automatizovanou šesťstupňovou prevodovkou AS Tronic. Celá poháňacia sústava sa vyznačuje veľmi nízkou hlučnosťou.

Spoločnosť DAF dodáva nový model LF Silent s podvozkom 4 × 2, s možnosťou výberu dennej, predĺženej dennej alebo spacej kabíny (Day Cab, Extended Day Cab a Sleeper Cab) a so širokou ponukou rázvorov náprav. Model LF Silent je v súčasnosti možné objednávať u všetkých dílerov DAF.

workhouse

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.