Prilba budúcna

Nadšenci 2 kolesových tátošov stále potrebujú efektívnejší navigačný prístroj ako dotykové navigačky alebo papierové mapy. Použitie máp vyžaduje časté zastávky, navigácia rozptyľuje pozornosť motorkára a nie je najbezpečnejšia pre prevádzku na cestách. Toto všetko a mnoho iného si povedala skupinka vývojárov spoza Uralu a dohodla sa na projekte futuristickej helmy pre motorkárov.

Made in Russia

Helma by mala byť vyrábaná z uhlíkových vlákien, čo by malo zaručiť vynikajúcu pevnosť a taktiež nízku hmotnosť. Avšak kvôli dvom 3000mAh batériám a elektronike sa hmotnosť  predpokladá na 1400 g .

Platformou pre celé zariadenie sa stane zjednodušený operačný systém Android. Samozrejme , mapy si budete musieť aktualizovať  ale čo sa týka predpovedi počasia, dopravnej situácie či obsadenia parkoviska alebo reštaurácie  s tým by ste si hlavu lámať nemali.

Head–up displej ktorý sa tiež nachádza v helmách pre F-35  a aj v automobiloch vyšších tried bude premietať vybrané informácie do zorného poľa vodiča. Taktiež bude možnosť si robiť fotografie s 13Mpix  integrovaným foťákom ,čo sa na ruské nepredvídateľné atrakcie na cestách veľmi zíde.Medzi ďalšie  prvky patrí aj svetelný senzor pre nastavenie jasu obrazovky podľa vonkajších svetelných podmienok či digitálny kompas, ktorý slúži na sledovanie pohybov hlavy ( obrázok sa mení v závislosti na smere pohľadu).

db595d232bca

Napriek sofistikovaným moderným technológiám uložených v srdci tejto helmy bude ľahké ich používanie. Zoznam hlasových príkazov bude krátky, všetky príkazy prirodzené a pochopiteľné ale zatiaľ len  v angličtine. V prípade že užívateľ  ‘‘ prešvihne ‘‘ formuláciu vhodného príkazu stačí povedať len jednoduché help

Helma by sa mala objaviť na trhu v roku 2014 a jej cena by sa mohla pohybovať okolo 2.000 eur.Vysoká cena, ale vďaka pokrokovým technológiám a s použitím uhlíkových vlákien primeraná.

Neostáva nám nič iné len čakať…

Autor : Evi Gajdošová, Zdroj : LiveMap, Foto : Zdroj

500856870a42 6110c5beb16a cdf3a7c53330

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.